aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Κετσπάγια θυμίζει Λουδοβίκο: «Η Ανόρθωση είμαι εγώ»

Ο Κετσπάγια θυμίζει Λουδοβίκο: «Η Ανόρθωση είμαι εγώ»

Η ήττα από τον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο προήλθε, για τους οπαδούς της Ανόρθωσης έμοιαζε με μια ακόμη μαχαιριά! Μια… βαθιά μαχαιριά με μπόλικο αλάτι στην πληγή που δημιούργησε. Εθελοτυφλούν όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι ήταν αναπάντεχη.

Στο τρέχον πρωτάθλημα και με τη φετινή Ανόρθωση, με όλους τους αντιπάλους, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Όπως μπορεί να νικήσει την Ομόνοια εκτός έδρας και ενδεχομένως την πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας, κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να της κάνουν τη ζημιά και ομάδες από πιο μικρή κατηγορία. Κανένα σενάριο δεν είναι υπερβολικό. Ο ορισμός της αλλοπρόσαλλης ομάδας…

Είναι πασιφανές ότι δεν είναι μείζον πρόβλημα για την Ανόρθωση να χάσει εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό. Για όσους έχουν κοντή μνήμη, είχε ηττηθεί και πέρυσι από τους Τακτακαλίτες, στη φάση των πλέι οφ, και μάλιστα και εκτός και εντός έδρας! Ούτε κι είναι ασύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μιας μεγάλης ομάδας (που παίζει και στην Ευρώπη). Υπό διαφορετικές συνθήκες ακόμη κι οι πέντε ήττες σε εννέα αγώνες (ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο για το εκτόπισμα της «Κυρίας») θα μπορούσαν να… μασηθούν ή να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Η κατακραυγή για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Ανόρθωσης, αλλά και ολόκληρος ο μηχανισμός της εταιρείας, έχει πιάσει ταβάνι. Ουδέποτε τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, η γκρίνια, η απογοήτευση, η μουρμούρα, η αποδοκιμασία αν θέλετε, ακούγεται με τόσο δυνατά ντεσιμπέλ. Πέραν πάσης αμφιβολίας, στην Ανόρθωση δεν έχει χαθεί μόνο ο προσανατολισμός, αλλά και ο έλεγχος. Όλα αυτά που ξέραμε ακόμη και για τον υποτυπώδη τρόπο λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν υπάρχουν στην Ανόρθωση. Έχουν χαθεί, πιθανότατα εδώ και καιρό.

Το τρίπτυχο ιδανικής λειτουργίας, δηλαδή της καλής συνεργασίας διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και παικτών έχει κατακερματιστεί σε βαθμό που κανένας δεν προσπαθεί ούτε να αναζητήσει τα κομμάτια του. Σε μια ομάδα, αποκλειστικό δημιούργημα του Τιμούρ Κετσπάγια και με την απλοχεριά της διοίκησης όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με τον ίδιο, η ευθύνη βαραίνει όλους τους άλλους!

Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα στα οποία, ακόμη και ο μεγαλομέτοχος Χρίστος Πουλλαΐδης και ο πρόεδρος της εταιρείας Ευγένιος Χαμπουλλάς, δεν μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά, έστω κι αν διακυβεύεται η οικονομική επάρκεια του τμήματος. Προχθές βράδυ, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό προκλήθηκε μπάχαλο στις τάξεις και των ποδοσφαιριστών εξαιτίας των δηλώσεων του Γεωργιανού τεχνικού. «Κάποιοι παίκτες πιστεύω ότι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν και όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς, όσο και για μας. Κάποιοι παίκτες θα φύγουν από σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να τους ταλαιπωρούμε και να ταλαιπωρούμαστε κι εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά και οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να μάθουν αν συγκαταλέγονται σ’ αυτούς που «φωτογραφήθηκαν» από τον προπονητή τους.

Όλα οδηγούν σε εκείνο το περίφημο «L’ etat c’est moi», που σημαίνει «το Κράτος είμαι εγώ» και διακήρυττε με αλαζονεία ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ’. Εν ολίγοις «η Ανόρθωση είμαι εγώ!», διακηρύττει με κάθε ευκαιρία ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο οποίος έχει επιλέξει όλους τους παίκτες του ρόστερ πλην των -κατά γενική ομολογία- αδικημένων «μικρών», αλλά η ευθύνη βαραίνει όλους τους άλλους, εκτός από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες.

Προσμετρώντας και τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος, όλες οι ενδείξεις, λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όσοι και «να φύγουν σήμερα», δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Ανόρθωση. Πρωτίστως διότι οι καλύτερες μέρες στον αθλητισμό είναι προϊόν ομαδικού πνεύματος, άριστης φυσικής κατάστασης και σκληρής δουλειάς όλων των κρίκων που αποτελούν την αλυσίδα. Ακόμη και του κόσμου, ο οποίος στην περίπτωση της Ανόρθωσης αγγίζει τα όρια της νευρικής κρίσης…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ