aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Γκάντσεφ κατέστρεψε ένα έργο τέχνης

Ο Γκάντσεφ κατέστρεψε ένα έργο τέχνης

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00  ΤΗ. 22-744744)

Υπάρχουν σπουδαία έργα τέχνης που είναι σαφώς ανώτερα από κάθε τι άλλο ως προς τις διάφορες μορφές τους. Υπάρχει κάτι που οι ειδικοί τέχνης ονομάζουν βαθιά σοβαρότητα και αξιώνουν -κατά τη γνώμη μου- την προσοχή και πίστη μας επειδή υπερβαίνουν ποιοτικά κάθε αξίωση που προέρχεται από κάθε άλλη μορφή τέχνης ή ψυχαγωγίας. Μια εξαιρετική μορφής τέχνης -για τους προοδευτικούς διανοούμενους- είναι και το ποδόσφαιρο. Μπορεί και αυτό να χωριστεί όπως οι πίνακες ζωγραφικής σε κατηγορίες.

Αυτό εξαρτάται από τις ομάδες, τον αγώνα, το επίπεδο, τη διοργάνωση. Προχθές στο στάδιο Αμμόχωστος περίπου 3.500 «κριτικοί ποδοσφαιρικής τέχνης» είδαν πώς μπορεί ένα έργο να καταστραφεί μέσα σε μια στιγμή. Αν και στην περίπτωση ποδοσφαίρου στις εξέδρες ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια για τη δική του απόλαυση αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η πλειοψηφία σε κάποια στιγμή, όσο οδυνηρό και να είναι θα αποδεχθεί την ομορφιά που πηγάζει από μια τεχνική ενέργεια.

Αυτός που επινόησε στο μυαλό του αρχικά τη ζωγραφιά και προσπάθησε να τη δημιουργήσει και στον πράσινο καμβά, ήταν ο Ρούμπεν Ράγιος. Ο Ισπανός μέσος -καταπληκτικός στο πρώτο μέρος- παρότι στο β’ ημίχρονο εγκλωβίστηκε από τους μέσους της Νέας Σαλαμίνας, στο 70΄έχοντας γύρω του σε απόσταση περίπου δύο, τριών μέτρων έξι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων σήκωσε την μπάλα στον αέρα σε στυλ «sombrero» δημιουργώντας, όπως τους αρχιτέκτονες, χώρο εκεί όπου οι κοινοί θνητοί δεν βλέπουν.

Ο Γκάντσεφ έμελλε να ολοκληρώσει τη σπουδαιότερη φάση του αγώνα βρίσκοντας απλώς δίκτυα. Αφού προηγουμένως απέφυγε τον Βεσελόφσκι. Την έστειλε άουτ. Κατέστρεψε ουσιαστικά ένα πίνακα ζωγραφικής. Ένα έργο που θα έμπαινε, χωρίς καμιά διανοητική αμφιταλάντευση, στην πινακοθήκη της φετινής περιόδου. Χάθηκε μια ευκαιρία. Όχι για την Ανόρθωση, αλλά για την τέχνη. Γιατί το αποτέλεσμα του προχθεσινού αγώνα κάποιοι το βλέπουν δίκαιο, προσωπικά εκτιμώ πως η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο μετά τα πρώτα 20 με 25 λεπτά. Κυριάρχησε, έφτιαξε φάσεις, είχε δοκάρια και με εξαίρεση τη φάση του 70’ λεπτού δεν απειλήθηκε από την Ανόρθωση.

Ο Λιάσος Λουκά έφτιαξε ένα καλό σύνολο και στην έδρα του και δεν είναι σχήμα λόγου που τονίζει συνεχώς πως στην έδρα του θέλει η ομάδα του όχι απλώς δηλωτικά, αλλά και πραγματικά να είναι το φαβορί στους αγώνες της. Η Ανόρθωση; Θέλει ακόμη δουλειά. Ειδικά στα πλάγια που ελάχιστες φορές αμύνθηκε σωστά με τους επιθετικούς της αφήνοντας εκτεθειμένους τους Πράνιτς και Μπανταλόφσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ