aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Φελγκέιρας αποκαλύπτει: «Αυτοί με ενθάρρυναν να έλθω…»

Ο Φελγκέιρας αποκαλύπτει: «Αυτοί με ενθάρρυναν να έλθω…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τερματοφύλακες ήλθαν πολλοί στην Ανόρθωση κατά το πρόσφατο παρελθόν και σχεδόν όλοι τους ήταν πολύ καλοί. Το πρόβλημα είναι πως δύσκολα στέριωσε κάποιος για πάνω από 1-2 χρόνια, για διάφορους λόγους που είχαν να κάνουν είτε με δανεισμό, είτε με το οικονομικό και τα χρέη του συλλόγου που δεν επέτρεπαν να μπει πιο βαθιά το… διοικητικό χέρι στην τσέπη, είτε για κάποιες άσχημες σεζόν που πραγματοποίησε η ομάδα. Και ως γνωστόν, το τελευταίο ειδικά θεωρείται σοβαρός λόγος για να φύγει κάποιος από μια ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ο Φελγκέιρας εν δράσει (vid)

Η Ανόρθωση δεν κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αριέλ Αρούς και παρά την ικανοποιητική προσφορά της, ο Ισραηλινός διεθνής κίπερ προτίμησε να αποχωρήσει έχοντας ενώπιων του άλλες προοπτικές τις οποίες θεωρούσε καλύτερες. Και ακολούθως, μετά από την μη επίτευξη συμφωνίας με τον Ρομάν Σαλάν, αποκτήθηκε ο Μάριο Φελγκέιρας του οποίου το βιογραφικό και η παρουσία του στις προηγούμενες του ομάδες μπορούν να χαρακτηριστούν ως στοιχεία αξιόλογα και αξιοπρόσεκτα.

Ο 31χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας της «Κυρίας» παραχώρησε την πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη στο «Goal» και πιο κάτω ακολουθούν οι ενδιαφέρουσες απαντήσεις του μέσα από τη… μίνι «ανάκρισή» μας.

Διαβάστε επίσης: Η… αποκρυπτογράφηση του νέου πορτιέρε της Ανόρθωσης

-Μάριο, αρχικά πες μας πώς και γιατί πήρες την απόφαση να έλθεις στην Ανόρθωση; Μίλησε μας για το… στόρι της μετεγγραφής σου…

«Ήθελα να φύγω από την Πορτογαλία και το έψαχνα. Διότι τώρα το περιβάλλον εκεί δεν είναι και τόσο καλό και όταν μου παρουσιάστηκε η προσφορά της Ανόρθωσης, πήρα κάποιες πολύ καλές πληροφορίες για τον σύλλογο και αποφάσισα να την αποδεχθώ».

-Μήπως έχεις κάποιους φίλους που αγωνίζονται στην Κύπρο, ή μίλησες με κάποιον που γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες προτού πάρεις την απόφασή σου; Γνωρίζω πως μίλησες με τον Φιλίπε Ολιβέιρα (σ.σ. αγωνίστηκε στην «Κυρία» το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2016-17). Ισχύει;

«Ναι, πράγματι. Μίλησα με τον Ολιβέιρα, ο οποίος μου έδωσε τις καλύτερες πληροφορίες για την Ανόρθωση, λέγοντάς μου ότι είναι μια μεγάλη ομάδα στην Κύπρο, με καταπληκτικούς οπαδούς και πολύ καλή δομή. Επίσης μου είπε ότι δεν θα βρω καλύτερη χώρα για να ζήσω, από θέμα ποιότητας ζωής. Επίσης επικοινώνησα με τον Ντόσα Ζούνιορ, ο οποίος επίσης είναι φίλος μου και με ενθάρρυνε κι αυτός να έλθω στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης: Η «Μεγάλη Κυρία»… φόρεσε τα γάντια της

-Πως νιώθεις για την νέα πρόκληση στην καριέρα σου και ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Έχω μεγάλο κίνητρο και είμαι φιλόδοξος στο να πετύχω στην Κύπρο. Η παρουσία μου στην Ανόρθωση αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και σίγουρα θα επιδιώξω να είναι επιτυχημένο. Ελπίζω να επιτύχουμε είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα ήταν υπέροχο για όλους στο σύλλογο και φυσικά θα παλέψουμε δίνοντας μάχη για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Τα σχόλια σου για το κυπριακό πρωτάθλημα και την χώρα μας;

«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για να μένα να έλθει πρόταση από την Κύπρο. Οι Κύπριοι είναι πολύ καλοί και συμπαθητικοί. Μέχρι στιγμής δεν έχω λόγο για να μετανιώσω που πήρα αυτή την απόφαση και φυσικά αυτό θα ισχύσει και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα ξέρω ότι είναι ανταγωνιστικό και οι ομάδες που αγωνίζονται για τον τίτλο δεν είναι λίγες».

Διαβάστε επίσης: Η Ανόρθωση ανακοίνωσε συμφωνία με τον Φελγκέιρας

-Μίλησέ μας για τις εντυπώσεις σου σχετικά με τους νέους σου συμπαίκτες, τον προπονητή σου Ρόνι Λέβι, τον πρόεδρο Ανδρέα Παντελή, αλλά και το προσωπικό του συλλόγου γενικότερα…

«Όλοι προσπαθούν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μου δώσουν όλη τη βοήθεια που χρειάζομαι. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ φιλικοί και αισθάνομαι βέβαιος γι’ αυτούς και ότι έχουμε καλή ομάδα. Επίσης ο πρόεδρος και ο προπονητής είναι πολύ κοντά μου και δεν θέλω με τίποτα να τους απογοητεύσω».

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ «ΜΑΧΗΤΕΣ»: «Θέλω να κρατήσω ψηλά το επίπεδο…»

-Η Ανόρθωση είχε καλούς τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν κράτησε κανέναν για αρκετό καιρό. Αυτό σου δίνει δύναμη για να αποδείξεις ότι θα αξίζει η μετακίνησή σου στην ομάδα;

«Ναι, γνωρίζω πως είχε καλούς κίπερ στο παρελθόν προτού έλθω εγώ, και θέλω να κρατήσω την ομάδα σε υψηλό επίπεδο στη συγκεκριμένη θέση. Το κίνητρο μου είναι να αποδείξω πόσο καλός είμαι στους υποστηρικτές της ομάδας και στους ανθρώπους της που με εμπιστεύθηκαν και να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τέλος της σεζόν».

-Καταληκτικά, μίλησε μας για τον κόσμο της νέας σου ομάδας και αν ενημερώθηκες γι’ αυτούς προτού έλθεις στην Κύπρο…

«Ήταν ένα από τα πράγματα που έκανα και που με ώθησαν να έρθω στην Κύπρο. Πραγματικά απολαμβάνω να αγωνίζομαι σε γεμάτο γήπεδο με ένθερμους οπαδούς. Είδα κάποια βίντεο πριν έλθω για αυτούς. Είναι ενθαρρυντικό να παίζεις και πίσω από εσένα ή γύρω σου να υπάρχουν εξαιρετικοί οπαδοί. Ελπίζω να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ