aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Ο Φανιέρος φορά παντελόνια. Να βρω καλύτερους από Ελουντού και Κορέια»

«Ο Φανιέρος φορά παντελόνια. Να βρω καλύτερους από Ελουντού και Κορέια»

Πεπεισμένος ότι ο Ερμής θα «κτίσει» ένα ισχυρό ρόστερ που θα κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο δήλωσε ο Νίκος Παναγιώτου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο Κύπριος προπονητής των «φτεροπόδαρων» μιλώντας αρχικά για τη συνεργασία με τον Τζιμπρίλ Σισέ σημείωσε πως είναι ζήτημα που χειρίζεται αποκλειστικά η διοίκηση της ομάδας και αφορά το τμήμα marketing.

O Νίκος Παναγιώτου αναφέρθηκε με χαμόγελο και στην αδυναμία που του επιρρίπτει ο Λούκας Φανιέρος στον εντοπισμό ικανών τερματοφυλάκων. Σχολιάζοντας τις μετεγγραφές της Ανόρθωσης αποκάλυψε ότι επιχείρησε και ο ίδιος να πάρει τον Αμπαρτζουμιάν στον Ερμή, ενώ για τις προσθήκες Κορέια και Ελούντου ναι μεν τους χαρακτήρισε καλούς ποδοσφαιριστές, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να φέρει και καλύτερους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Θα είναι στο ρόστερ του Ερμή ο Σισέ; «Να σας πω. Δεν υπάρχει κυπριακή ομάδα που να μην χωράει τον Σισέ, παρόλο που έχει δύο χρόνια να παίξει μπάλα. Το θέμα του Σισέ το χειρίζεται ο πρόεδρος και είναι καθαρά για θέμα marketing, αν γίνει και κάτι άλλο θα το δούμε. Για το αγωνιστικό μπορώ να σας πω ότι θέλετε. Στο ρόστερ του Ερμή υπάρχουν 11 κενές θέσεις».

Έχει πει ο Λούκας Φανιέρος ότι ο Νίκος Παναγιώτου μπορεί να φέρει 20 καλούς παίκτες αλλά κακό τερματοφύλακα. Είναι αλήθεια; «Αυτή είναι η γνώμη του προέδρου γιατί έφερα δύο τερματοφύλακες που τους είχαμε διώξει (γέλια). Έναν Ουκρανό και έναν Ολλανδό. Μου είπε “φέρνε όποιον θέλεις εκτός από τερματοφύλακα”. Σε ένα ρόστερ με 24 παίκτες δικαιούμαι να φέρω όλους τους παίκτες εκτός από τερματοφύλακα. Αστειευμένος, φυσικά. Θα φέρουμε και τερματοφύλακα που θα μας βοηθήσει».

Εσύ τι στυλ ποδοσφαιριστές θέλεις να φέρεις στον Ερμή; «Εμένα μου αρέσουν οι παίκτες που πολλοί τους θεωρούν μισοτελειωμένους. Για παράδειγμα, ο Αΐρτον που κλείσαμε έχει σπουδαίο βιογραφικό. Πολλοί μας ειρωνεύτηκαν που λέγαμε για μπαμ. Ναι, για τον Ερμή είναι μπαμ. Στα 30 του χρόνια, έχει παίξει Φλουμινένσε, Φλαμένγκο και Μπενφίκα. Αυτός ο παίκτης ψάχνει ξανά το λιμάνι του. Είναι ένας παίκτης από τον οποίο έχουμε απαιτήσεις. Θέλουμε να αποτελέσουμε σκαλοπάτι γι΄ αυτόν να πάει σε άλλη ομάδα στην Ευρώπη».

Εσύ για να πειστείς ότι ένας παίκτης είναι καλός θες να τον δεις από κοντά; Ή αρκούν οι στατιστικές και τα βιογραφικά; «Το χέρι στο Ευαγγέλιο το βάζω μετά την πρώτη βδομάδα της προετοιμασίας. Καλά τα βιογραφικά και τα βίντεο και τα στατιστικά, όμως εξαρτάται από τον κάθε παίκτη αν θα έρθει στην Κύπρο για τουρισμό».

Πώς προέκυψε η πρόσκληση στον Τόμι Άνταμς; «Όταν έχεις θητεία 67 παιχνίδια σε Εθνική ομάδα και είσαι αρχηγός, όταν πας να μιλήσεις με κάποιον παίκτη σε αναγνωρίζει. Του προτείναμε να έρθει στην Κύπρο να τον τιμήσουμε και δέχθηκε. Μάλιστα, το θεωρεί μεγάλη του τιμή. Στο ποδόσφαιρο εάν δεν έχεις κερδίσει λεφτά, κερδίσεις ανθρώπινες φιλίες και από αυτές έχουμε πλουτίσει. Ας αγκαλιάσουν οι Κύπριοι φίλαθλοι αυτές τις κινήσεις του Ερμή. Το χρειαζόμαστε ως κυπριακό ποδόσφαιρο να έρθουν τέτοιες μορφές».

Σκοπεύεις να πάρεις Κύπριους παίκτες στον Ερμή; «Εγώ έχω μια φιλοσοφία. Όποιος Κύπριος θέλει να έρθει στον Ερμή είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος είναι επιφυλακτικός, καλύτερα να μην έρθει. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει χωρίς Κύπριους ο Ερμής. Είτε με τρεις είτε με τέσσερις. Εγώ δεν φοβάμαι να βάλω Κύπριους. Να σου πω… Με δύο άσχημα αποτελέσματα στην Κύπρο τίθεσαι εκτός. Δεν είμαστε ομάδες με πλάνο δεκαετίας. Είμαστε των αποτελεσμάτων, με δύο ήττες “πέψε τον μακαρίτη σπίτι του και φέρε άλλον”. Μπορεί να λένε διάφορα για τον Φανιέρο, αλλά ο Φανιέρος φοράει παντελόνια και λέει αλήθειες. Όσοι δεν δουλεύουν μαζί του είναι γιατί είναι διαφορετική η κράση του».

Πώς είδες τις μετεγγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής; «Η Ανόρθωση έκανε 3-4 κινήσεις με παίκτες που τους ξέρουμε. Πολύ καλές κινήσεις. Να σας πω ότι ήθελα και εγώ τον Αμπαρτζουμιάν, αλλά είναι άλλα τα μεγέθη. Καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα 90’. Αν και δεξί μπακ μπορεί να βάλει 3-4 γκολ και στην ποδοσφαιρική γλώσσα έχει θράσος».

Για τους Κορέια και Ελουντού; «Ασφαλώς και είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Αλλά μπορώ να σου πω και εγώ ότι στόχος μου είναι να βρω καλύτερους ποδοσφαιριστές. Γιατί όχι!».

Στον ΑΠΟΕΛ, πώς σου φαίνονται οι κινήσεις; «Χρειαζόταν ένα γερό λίφτινγκ. Έχει χρόνο ο κ. Ουζουνίδης να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ. Είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Οι παίκτες που πήρε (Κλωναρίδης και Αποστολάκης) και γενικά οι όσοι έρχονται από τη Σούπερ Λίγκα κάνουν καλή καριέρα. Λόγω ιδιοσυγκρασίας ταιριάζουμε με τους Ελλαδίτες. Είχε απουσιάσει η ταχύτητα από τον ΑΠΟΕΛ και ο κ. Ουζουνίδης το έχει εντοπίσει».

Για την Ομόνοια; Ο Κίκο σου αρέσει; «Τον θέλαμε παλαιότερα τον Κίκο, αλλά δεν τα βρήκαμε με τον Ολυμπιακό. Η Ομόνοια έχει τον Λέτσγιακς, τον καλύτερο αριστερό μπακ στην Κύπρο. Ο Νεόφυτος Λάρκου ξέρει κάτι περισσότερο και επιμένει να πάρει και τον Κίκο. Έχει πολύ καλά πόδια και άριστη τεχνική κατάρτιση για να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα».

Για την μετεγγραφή Παπουλή; «Αν περιμένεις από τον Παπουλή να βγάλει 36 αγώνες τον χρόνο δεν μπορεί αν το κάνει, δύσκολα μπορεί να γίνει. Είχε και πολλούς τραυματισμούς, όμως, με την ποιότητα που έχει μπορεί να σκοτώσει ένα παιχνίδι με μία ενέργεια».

Βλέπεις να αλλάζει κάτι στο κυπριακό ποδόσφαιρο μετά απ’ όλη αυτή τη διαδικασία με την πανδημία του κορωνοϊού και την αποχή που υπήρχε 5-6 μηνών; «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο της επαναφοράς των παικτών στην αγωνιστική δράση. Γιατί περάσαμε όλοι με περιπετειώδη κατάσταση και θα είναι διαφορετικός ο τρόπος χειρισμού των παικτών. Θα δούμε μερικά ρόστερ ομάδων με παίκτες που θα παίζουν αγώνες μέχρι το τέλος του Ιούλη σε άλλες χώρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ