aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Ο Φαλξ δυστυχώς για την ομάδα, είχε απόλυτο δίκαιο στις δηλώσεις του»

«Ο Φαλξ δυστυχώς για την ομάδα, είχε απόλυτο δίκαιο στις δηλώσεις του»

Ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Ανόρθωσης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, κοινοποίησα στα ΜΜΕ την ακόλουθη γραπτή δήλωση, με την οποία απευθύνεται στους προέδρους και τα διοικητικά μέλη του συλλόγου και της εταιρείας, στο διοικητικό και στο υποστηρικτικό προσωπικό.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί όλοι,

Μετά και την τελική διευθέτηση όλων των λεπτομερειών που αφορούσαν τη συνεργασία μου με την Ανόρθωση, αποτελώ και επίσημα παρελθόν από την ομάδα. Ένα μεγάλο οκταετές ταξίδι ολοκληρώθηκε, ένας κύκλος έκλεισε και δεν έχω παρά μόνο να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία, δηλώνοντας απερίφραστα ότι αποχωρώ ήσυχος, ήρεμος και συνάμα χωρίς καμία πικρία.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, τη στήριξη, την κατανόηση μα προπάντων όλα όσα κάνατε για την αγαπημένη μας ομάδα. Είχατε και έχετε μεγάλο φορτίο και σημαντικό έργο να επιτελέσετε και σας εύχομαι εκ βαθέως καρδιάς να καταφέρετε να αναγεννήσετε την ομάδα μας, όπως αρμόζει στην ιστορία της. Ευχαριστώ τον κάθε ένα ξεχωριστά για τη συνεργασία, απολογούμαι για τυχόν μικροπαρεξηγήσεις και διαβεβαιώνω ότι κρατώ μόνο τα καλά από αυτά τα οκτώ υπέροχα (αν και δύσκολα) χρόνια.

Εκφράζω ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες (επιτρέψετε μου), σε όλους τους προέδρους με τους οποίους είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους. Έμαθα και διδάχτηκα πάρα πολλά από όλους (από τα σωστά τους και τα λάθη τους), έγινα καλύτερος επαγγελματίας και καλύτερος άντρας. Σας διαβεβαιώνω ότι παραμένω ενεργά εμπλεκόμενος, ως μέλος του συλλόγου και ως μέτοχος της εταιρείας και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε εθελοντική βοήθεια και προσφορά στα μέτρα των δυνατοτήτων μου.

Θέλω να διαβεβαιώσω άπαντες (η συντριπτική πλειοψηφία ήδη το γνωρίζει και μου το έχει εκφράσει, ευτυχώς) ότι κατά την εργοδότησή μου είχα πάντοτε κατά νου μόνο το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ανόρθωσης και τίποτα άλλο. Είμαι περήφανος ότι ήμουν και παραμένω ακέραιος, ηθικά σωστός, «ολοκάθαρος» και αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδηση μου. Όσοι με γνώρισαν και δούλεψαν μαζί μου αν μη τι άλλο μαρτυρούν αυτό. Υπηρέτησα την Ανόρθωση στο έπακρο, δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην πράξω στο ακέραιο το καθήκον μου και γενικά έδωσα το καλύτερο για την Ανόρθωση και την Αμμόχωστο.

Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά δηλώνω ότι ποτέ δεν ενήργησα ενάντια στα συμφέροντα της Ανόρθωσης, ποτέ δεν μίλησα με τα ΜΜΕ και να δώσω κρυφά ειδήσεις (κάτι στο οποίο νοσεί η Ανόρθωση), ποτέ δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη που μου είχε δείξει η Ανόρθωση και οι εκπρόσωποι αυτής, ποτέ δεν καταχράστηκα τη θέση μου, το καθήκον μου, τις προσβάσεις μου ή/και οτιδήποτε άλλο.

Εκτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου, στο ακέραιο τις οδηγίες που είχα από τις εκάστοτε διοικήσεις, πάλεψα όσο μπορούσα για να βοηθήσω στη διαμόρφωση σωστής και υγιούς πολιτικής και διοίκησης και δεν κρύφτηκα ποτέ. Ακόμα και όταν διαφωνούσα δεν κρύφτηκα, πάντοτε είχα το θάρρος της άποψης μου και ότι είχα να πω το έλεγα αντρίκια εκεί που έπρεπε και ποτέ σε τρίτους. Ανέλαβα υπέρμετρα πολλές ευθύνες, ευθύνες και δικές μου αλλά και άλλων και πλήρωσα πολύ βαρύ τίμημα, βαρύτερο από πολλούς πραγματικά υπεύθυνους για τη σημερινή κατάντια και απαράδεχτη αγωνιστική κατάσταση που ζούμε, ασχέτως ότι σε οργανωτικό-λειτουργικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο είμαστε κυριολεκτικά πρωταθλητές. Καθαρό το κούτελο μου και ψηλά το κεφάλι μου, κύριοι, σας διαβεβαιώ. Όπως μπήκα έτσι βγήκα.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό της εργοδότησης μου απέδειξα έμπρακτα ότι προτεραιότητα μου ήταν και παραμένει η Ανόρθωση, αφού έχω προβεί σε δωρεά της τάξης του 40% της νόμιμης και καθόλα δικαιολογημένης οφειλής της Ανόρθωσης προς το πρόσωπο μου, χωρίς μάλιστα καν να διεκδικήσω μετοχοποίηση του ποσού αυτού. Το θεώρησα καθήκον μου να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και σας διαβεβαιώ έγινε με κάθε καλή πρόθεση. Έτσι και αλλιώς προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η παρουσία μου από τούδε και στο εξής.

Σε σχέση με το μέλλον, έχοντας κατά νου και την έκθεση μου, την “Μάγκνα Χάρντα” (κατά Αχιλλέα Νικολάου) την οποία σας είχα παραδώσει τον Φεβρουάριο του 2014 όταν και είχα παραιτηθεί, θα ήθελα να σας προτρέψω να συγκεντρωθείτε στις ιδρυτικές αξίες τόσο του συλλόγου όσο και της εταιρείας. Η Ανόρθωση έχει ευθύνη και υποχρέωση να πρωταγωνιστεί στους αθλητικούς στίβους αλλά έχει μεγαλύτερη υποχρέωση να ηγείται των εθνικών αγώνων, της προσφοράς στη χώρα και στο λαό, της προσφοράς στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Έχει υποχρέωση να το πράττει καθημερινά με διαφάνεια, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και τιμιότητα. Αξιοποιώντας τη χρηστή διοίκηση. Αξιοποιώντας σοβαρή, υπεύθυνη και μεστή οικονομική πολιτική και οικονομική διαχείριση. Αξιοποιώντας τεχνογνωσία, ειδικούς σε κάθε τμήμα και με το γνωστό μότο που είχαμε μέχρι πρόσφατα εσωτερικά ότι «Ο κάθε ένας κάνει μόνο αυτά που ξέρει και αυτά που του περνούν». Μακριά από νομικές περιπέτειες, μακριά από σκιώδεις πρακτικές, μακριά από πάθη, λάθη, εγωισμούς και προσωπικές ατζέντες. Θεωρώ ότι στα πρώτα 1.5 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας (Ιούνιος 2014-Ιανουάριος 2016), η εταιρεία έπραξε στο ακέραιο τα πιο πάνω. Άφησε και αφήσαμε παρακαταθήκη. Αν επιστρέψετε εκεί, αν αξιοποιήσετε την παρακαταθήκη, το μέλλον θα είναι λαμπρό.

Σε αυτό το ταξίδι, σημαντικό ρόλο έχει να επιτελέσει το διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Εμπιστευτείτε τους. Δώστε τους ρόλο, χώρο και ενθάρρυνση και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα. Θυμηθείτε ότι είναι επαγγελματίες, τεχνοκράτες, άτομα σωστά και υπεύθυνα. Στηρίξετε και ενισχύστε τους σωστά. Μην τους υποτιμάτε, μην τους ξεχνάτε, μην τους υποβιβάζετε και μην τους προσβάλλετε άμεσα και έμμεσα. Πληρώστε τους όσα αξίζουν και στην ώρα τους και θα δείτε ότι αυτά τα απλά βήματα θα αποδώσουν πολλαπλάσια. «ΟΜΑΔΑ» είναι λέξη απλή και τους συμπεριλαμβάνει και αυτούς, σας διαβεβαιώ.

Προς τους συναδέλφους μου, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, τη στήριξη, την κατανόηση μα προπάντων όλα όσα κάνατε για την αγαπημένη μας ομάδα. Είχατε και έχετε μεγάλο φορτίο και σημαντικό έργο να επιτελέσετε και σας εύχομαι εκ βαθέως καρδιάς να καταφέρετε να έχετε ενεργό ρόλο και να συνεισφέρετε ουσιαστικά στην αναγέννηση της ομάδας. Θεωρώ ότι ο ρόλος όλων σας είναι πάρα πολύ σημαντικός και θεωρώ όλους σας ανεξαιρέτως αναγκαίους για την επιτυχία της ομάδας, της εταιρείας και του συλλόγου. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων για το ζήλο σας, το υψηλό αίσθημα ευθύνης σας, την ακεραιότητα σας, την υπευθυνότητα σας και προπάντων την τιμιότητα σας. Σας συγχαίρω και σας θαυμάζω.

Ταυτόχρονα σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας, σας ευχαριστώ για τη φιλία μας την οποία θεωρώ ανεκτίμητη και σας ευχαριστώ για τα όσα περάσαμε μαζί (καλά και κακά) αφού όλα ήταν μέρος της μεγάλης εμπειρίας. Το αποχαιρετιστήριο μου δώρο και η κάρτα που μου αφιερώσατε είναι από τα καλύτερα δώρα της ζωής μου. Μια απόδειξη της σχέσης μας σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Σας ευχαριστώ πραγματικά.

Σας καλώ να συνεχίσετε το έργο που μαζί τόσο καιρό επιτελούσαμε. Μείνετε πιστοί στην επαγγελματική σας ειδικότητα και ακεραιότητα, στα πιστεύω σας και στη φιλοσοφία σας. Εκφράστε απόψεις εποικοδομητικά, διεκδικήστε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικής και διοίκησης και κάντε ότι περνά από το χέρι σας για να ανορθώσουμε την Ανόρθωση. Ελπίζω μέσα σε αυτά όλα να εφαρμόσετε και κάποιες πρακτικές και μεθόδους που μαζί εφαρμόσαμε και να θυμάστε με αγάπη τις “φωνές μου και την μουρμούρα μου” για τελειότητα και τίποτα λιγότερο. Να θυμάστε.. If it’s worth doing, it’s worth doing right.

Επιστρέφοντας προς τη διοίκηση, εκφράζω το ένα και μοναδικό παράπονο που με συντροφεύει μετά από 8 χρόνια και αφορά τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκα για την απόλυση μου. Άξιζα πιστεύω καλύτερης μεταχείρισης από το να ενημερωθώ μέσω των ΜΜΕ για την απόλυσή μου. Άξιζα επίσης περισσότερου σεβασμού όταν είχα σαφέστατα ενημερώσει τους προέδρους ότι θα τα βρούμε μεταξύ μας στο οικονομικό και κάποια Μέσα Ενημέρωσης έγραφαν ότι θα κινηθώ νομικά εναντίων της Ανόρθωσης, πιθανότατα με παραίνεση κάποιων που έχουν προσωπικές ατζέντες.

Φυσικά για να είμαστε ειλικρινείς υπήρχαν εδώ και καιρό διαφωνίες, ειδικά με τον μεγαλομέτοχο. Διαφωνίες ουσιαστικές σε θέματα πολιτικής και χειρισμού και φιλοσοφίας. Φαινόταν ότι είχε χαθεί η συναντήληψή μας, η συνοχή μας και η ειλικρίνεια μεταξύ μας για πάρα πολλά θέματα και ιδιαίτερα για τα πλέον σημαντικά.

Σε αυτό το σημείο εκφράζω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρόεδρο Μανώλη. Επ’ ευκαιρίας και της δικής σου αποχώρησης φίλε πρόεδρε Μανώλη σε ευχαριστώ σαν Ανορθωσιάτης για όσα έκανες. Θεωρώ την προεδρία σου επιτυχημένη και ευδόκιμη. Αποχωρείς έχοντας βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και αφήνεις πίσω σου έργο σημαντικό και αξιοπρόσεκτο.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια σημαντική εκκρεμότητα (ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω για οτιδήποτε άλλο αν και είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος) που με αφορά και παραμένει μερικώς αναπάντητη. Δυστυχώς, λανθασμένα και ίσως εντέχνως έχει συνδεθεί το όνομα μου με την υπόθεση Πίντο και τη μη έγκαιρη εκπλήρωση της μεταγραφής και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όμως οφείλω να ξεκαθαρίσω όλα όσα συνέβησαν και να καθαρίσω μια και καλή το όνομα μου, αν μη τι άλλο για να αποτραπεί η συνέχιση της λασπολογίας και να μάθουμε όλοι από τα λάθη μας.

Ο ίδιος ο Πίντο, γραπτώς με ενημέρωσε ότι είχε συμφωνήσει προφορικά στην πρότασή μας από τις 12:30 το μεσημέρι της 01/02/2016. Εγώ κλήθηκα να τον ενημερώσω ότι τελικά θα γίνει η μεταγραφή, σχεδόν 11 ώρες μετά και μόλις 70 λεπτά πριν την οριστική λήξη της μετεγγραφικής περιόδου. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Την μοναδική αλήθεια για το θέμα, την κοινοποίησα με πάσα λεπτομέρεια και προς τους δύο προέδρους στις 04/02/2016 μέσω email χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή και επίκριση από αυτούς, αφού ειδικά ο μεγαλομέτοχος ήταν παρών στο γραφείο το επίμαχο βράδυ. Είναι στο χέρι τους τι θα πράξουν για το θέμα και όποιος θέλει περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα ας αποταθεί στους προέδρους.

Μετά λύπης, συμπληρώνω, ότι ο Σταν Φαλξ (δυστυχώς για την ομάδα και μόνο την ομάδα) είχε απόλυτο δίκαιο στις δηλώσεις του, πάντοτε κατά την προσωπική μου άποψη και προσωπική εμπειρία και μόνο.

Αρκετά σας κούρασα, σας αφήνω. Σας εύχομαι καλή συνέχεια, δύναμη και κουράγιο, υγεία, κάθε προσωπική και επαγγελματική πρόοδο και ευημερία και πάνω από όλα καλή υπηρεσία προς την ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ