aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Εθνικός ξεφτίλισε με πεντάρα το… φάντασμα της Ανόρθωσης (vid / pics)

Ο Εθνικός ξεφτίλισε με πεντάρα το… φάντασμα της Ανόρθωσης (vid / pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Απίστευτα πράγματα στο Δασάκι της Άχνας! Ο Εθνικός έκανε πάρτι, κέρδισε την Ανόρθωση με 5-0 και έκανε τεράστιο άλμα για παραμονή στην κατηγορία. Η αντίδραση της «Μεγάλης Κυρίας» ήταν τραγική με πολλά αβίαστα λάθη και ποδοσφαιριστές ανήμπορους να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα.

«Πάρτι» από τους Κονέ και Ηλία για τον Εθνικό. Ο πρώτος πέτυχε ένα γκολ (42’) και κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Χουντόμπιακ (28’), ενώ ο Κύπριος επιθετικός πέτυχε άλλα δύο γκολ (44’,57’). Όσο αφορά την βαθμολογία η Ανόρθωση είδε την διαφορά της από την Ομόνοια να μειώνεται στον ένα βαθμό (43 η «Κυρία», 42 η Ομόνοια), ενώ ο Εθνικός Άχνας προσπέρασε την ΕΝΠ, καθώς έφθασε τους 20 βαθμούς έναντι 19 που έχει η ομάδα του Παραλιμνίου.

«Πάρτι» του Κονέ στο Δασάκι με καλεσμένους τους παίκτες του Τιμούρ!

Το… φάντασμα της Ανόρθωσης εμφανίστηκε στο Δασάκι της Άχνας. Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν εκτός τόπου και χρόνου, έκαναν αβίαστα λάθη και δέχθηκαν τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο από τον Εθνικό. Η απώλεια του Γκαλίτσιου (τιμωρημένος λόγω καρτών) ήταν μεγάλη για την «Κυρία» με τον Κονέ να κάνει πάρτι στην δεξιά πλευρά της άμυνας της Ανόρθωσης, εκεί που αγωνιζόταν ο Αρτυματάς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, αλλά την Ανόρθωση ανήμπορη να μετουσιώσει την υπεροχή της (σε κατοχή) σε κάποιο τέρμα ή σε κάποια μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Μπογκατίνοφ. Από την άλλη, ο Εθνικός έδειχνε άκρως απειλητικός στις αντεπιθέσεις, η Ανόρθωση δεν το πρόσεξε και το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο!

Αρχικά, ο Κονέ κέρδισε πέναλτι στο 28’ και ο Χουντόμπιακ το μετουσίωσε σε γκολ, ενώ 14 λεπτά ο Ιβοριανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ανανίντζε, «χόρεψε» τον Νταουσβίλι και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στην εστία του Λόρια (42’, 2-0). Η άμυνα της Ανόρθωσης πελάγωσε, ο Τιμούρ ήταν ανέκφραστος και ο Εθνικός σε δύο λεπτά σκόραρε για τρίτη φορά με σουτ του Ηλία μέσα από την περιοχή (44’, 3-0).

Πράματα και θαύματα για τον Εθνικό στο πρώτο ημίχρονο με την Ανόρθωση να πηγαίνει στο ημίχρονο με την πλάτη στον τοίχο…

Ηλία και Κοστόφσκι συνέχισαν το πάρτι…

Αν αναλογιστεί κανείς πως η Ανόρθωση βρίσκονταν με τρία γκολ πίσω στο ημίχρονο από τον Εθνικό, τότε θα περίμενε πως οι ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια θα έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο με το… μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Αυτό όμως δεν έγινε σε καμία περίπτωση. Οι κυανόλευκοι «πνίγηκαν» στις ορέξεις του Εθνικού και στο πρώτο 15λεπτο δέχθηκαν και τέταρτο γκολ από τους παίκτες του Κλάφουριτς.

Ο Ηλία εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος (αυτή τη φορά από τον Ράγιος) πέρασε τον Λόρια και έστειλε ξανά την μπάλα εστία του Λόρια (57’, 4-0).

Το… βαρέλι δεν είχε πάτο για τους ποδοσφαιριστές του Γεωργιανού, καθότι ο Λόρια δέχθηκε και πέμπτο γκολ με τον Κοστόφσκι να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική μπαλιά του Μιγκελίτο και να διαμορφώνει το τελικό 5-0.

Ψυχρολουσία; Και κάτι περισσότερο θα έλεγα, αφού οι παίκτες της Ανόρθωσης «ξεφτιλίστηκαν» με την εικόνα τους στο γήπεδο, ενώ απογοήτευσαν τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες τους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ντιν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Ντεϊβίσον, Κορρέα, Πρόγιτς, Μιγκελίτο, Χριστοφή (72′ Μαρκόσκι), Χαραλάμπους, Χουντόμπιακ, Κονέ, Ηλία. Μ (61′ Κοστόφσκι).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Κ. Αρτυματάς, Σίλντελφελντ, Βργκότς, Σελίν,  Νταουσβίλι, Ράγιος, Ανανίτζε (46′ Κατσαράβα) Οκριασβίλι, Καλτσάς (79′ Μανθάτης), Ντούρις (61′ Χριστοφή).

Σκόρερ: 28′ πεν. Χουντόμπιακ, 42′ Κονέ, 44′, 57′ Ηλία, 84′ Κοστόφσκι

Κίτρινες: Ράγιος

Αποβολές:

Στάδιο: «Δασάκι».

Διαιτητής: Πέγιν Τίχομιρ (Κροατία).

Α’ Βοηθός: Τόμας Μάργιαν (Κροατία).

Β’ Βοηθός: Σάριτς Κρούνο (Κροατία).

4ος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ