aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ χρόνος φεύγει, η λίστα μακραίνει

Ο χρόνος φεύγει, η λίστα μακραίνει

Μακραίνει η λίστα με τις εκκρεμότητες που καλείται να επιλύσει ο Χρήστος Πουλλαΐδης, ιδιαίτερα με την -από βδομάδας- επιστροφή του στην Κύπρο, ώστε να αρχίσει ομαλά η σεζόν 2016-17 για την Ανόρθωση, αγωνιστικά, οικονομικά και διοικητικά.

Πρώτο μέλημα τα κριτήρια Ιουνίου, για τα οποία οι κυανόλευκοι δήλωσαν ότι χρειάζονται σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος υποσχέθηκε να πληρώσει το διπλάσιο ποσό των εισφορών από μέλη του συλλόγου. Οι υποσχέσεις των τελευταίων έφτασαν τις 140 χιλιάδες και οι εισπράξεις, μέχρι χθες, ήταν 50 χιλιάρικα.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού απαιτείται οριστική απόφαση για το ύψος του μισθολογίου και βεβαίως χρήμα. Όπως επίσης και για την επιδιωκόμενη από κοινού λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο αλλά τέθηκαν εκτός πλάνων από τον Αλμπέρτο Μπενίτο.

Μέχρι χθες η «Κυρία» είχε προχωρήσει μόνο σε μία μετεγγραφή, του 22χρονου Σέρβου κεντρικού αμυντικού Ζόραν Σάβιτς. Ως την έναρξη της προετοιμασίας, στις 4 Ιουλίου, υπάρχει περιθώριο 26 ημερών, το οποίο ο τεχνικός διευθυντής θέλει να αξιοποιήσει ώστε να στελεχώσει εγκαίρως την ομάδα, αφήνοντας μερικές θέσεις ανοικτές για τυχόν κελεπούρια της τελευταίας στιγμής. Δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει, από τη στιγμή που ξήλωσε το ρόστερ για να το ξαναχτίσει, με αναγκαία πλέον την απόκτηση ομοιογένειας μέσα από την προετοιμασία.

Ανοικτό εδώ και μερικούς μήνες παραμένει και το κεφάλαιο της διοικητικής λειτουργίας, υπό το έννοια ότι το μοντέλο «εκτελεστικός πρόεδρος» δεν έχει περάσει ακόμα από τη θεωρία στην πράξη, καθώς ο Χρήστος Πουλλαΐδης δεν βιάζεται. Το είπε άλλωστε και στον Ανδρέα Μιχαηλίδη ότι θα τον περιμένει μέχρι να αποφασίσει. Οι δυο τους θα συναντηθούν πιθανότατα από βδομάδας.

Ο Κύπριος τεχνικός δεν έχει ακόμα ενώπιόν του συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρόταση, ούτε τοποθετήθηκε θετικά ή αρνητικά. Είπε μόνο πως χρειάζεται χρόνο και ότι θα πάρει την απόφασή του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, με τον οποίο θα συζητήσουν αναλυτικά και σε βάθος το θέμα.

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης έχει ενώπιόν του την παραίτηση του Μαρίνου Μήτρου, με τον οποίο επίσης αναμένεται να συζητήσει όταν επιστρέψει από το εξωτερικό. Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο το να μεταπειστεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας, βάσει δεδομένων.

Η δε προ καιρού απόλυση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους διατηρεί στο προσκήνιο και την ανάγκη για πρόσληψη γενικού διευθυντή. Κι όλα αυτά με φόντο τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της εταιρείας (22/6) και των μελών του σωματείου (27/6), με στόχο τη διασφάλιση της διοικητικής σταθερότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ