aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Μπίσκαν έρχεται, οι άλλοι της Λίβερπουλ τι κάνουν;

Ο Μπίσκαν έρχεται, οι άλλοι της Λίβερπουλ τι κάνουν;

Με αφορμή την κάθοδο του Ίγκορ Μπίσκαν στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, η ελλαδική ιστοσελίδα Contra.gr μέσω ρεπορτάζ της «αναρωτιέται» που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία το 2005, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ με τα χρώματα της Λίβερπουλ και καταγράφει της απαντήσεις της.

Η Ανόρθωση, δεν άρχισε καθόλου καλά στη φετινή σεζόν. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε από την αλβανική Λάτσι στο πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει πέντε βαθμούς σε πέντε παιχνίδια με μόλις μια νίκη απέναντι στην Δόξα Κατωκοπίας (1-0). Έτσι οι διοικούντες της «Κυρίας» αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον, Ρόνι Λέβι με τον Κροάτη τεχνικό Ίγκορ Μπίσκαν.

Ο 40χρνος Κροάτης «κουβαλάει» αρκετή ποδοσφαιρική ιστορία μαζί του, καθώς εκτός από ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού για μία 2ετία, υπήρξε στέλεχος της κόκκινης αρμάδας του Ράφα Μπενίτεθ, η οποία -σημαδεύοντας την ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ- θ’ αποτελεί όσα χρόνια κι αν περάσουν από το 2005 σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά.

Μια γενιά που το 2001 πανηγύριζε -εξ ανάγκης- ως θρίαμβο, γιατί δεν είχε κάτι άλλο, το 2-1 επί της Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου και το 5-4 στην παράταση επί της Αλαβές στον τελικό του UEFA Cup μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, διότι είχε πετύχει τρεμπλ κυπέλλων – είχε προηγηθεί τον Φλεβάρη με τη επικράτηση επί της Μπέρμιγχαμ στον τελικό του Λιγκ καπ (5-4 στα πέναλτι).

Ο Μπίσκαν μάθαμε τι κάνει στη ζωή του. Οι υπόλοιποι 17 εκείνης της αποστολής, τι έχουν απογίνει;

Πάμε έναν-έναν:

Γέρζι Ντούντεκ: Περνάει καλά τη ζωή του απ’ όταν σταμάτησε την μπάλα. Παρακολουθεί αγώνες, πότε-πότε σχολιάζει, δίνει συνεντεύξεις. Το 2015 ήταν ο πρεσβευτής του τελικού του Europa League, το οποίο είχε διεξαχθεί στη Βαρσοβία.

Στιβ Φίναν: Το 2015 τον έψαχνε όλο το twitter μέσω του #FindSteveFinnan. Έχει αποσυρθεί από το 2010. Ταξίδεψε στην Γκάμπια για να βοηθήσει στην άρδευση χωριών και από το 2015 ζει στο Λονδίνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Του αρέσει να ταξιδεύει πολύ.

Τζέιμι Κάραγκερ: Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τηλεσχολιαστές του Sky Sports και ταυτόχρονα ‘ασπονδος εχθρός’ του Γκάρι Νέβιλ στο τηλεοπτικό πλατό. Ενίοτε αρθρογράφος και μέγιστος twitter-ολόγος.

Σάμι Χίπια: Από τους προπονητές της παρέας των κόκκινων. Ο Φινλανδός δούλεψε σε Λεβερκούζεν, Μπράιτον και Ζυρίχη. Δεν στέριωσε σε καμία και ψάχνει την επόμενη ευκαιρία του. Ποιος θα τον εμπιστευτεί;

Τζίμι Τραορέ: Ο Τζιμάκος της ομάδας είναι μέλος του προπονητικού τιμ στην ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα του Σιάτλ (πρωταθλήτρια του ’16, φιναλίστ το ’17). Σ’ αυτήν που ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Τσάμπι Αλόνσο: Πήρε το δίπλωμα του προπονητή (όντας στην ίδια… τάξη με τον Ραούλ και τον Βαλδές) και πλέον θα τον βρεις στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας αναλάβει την U13. Εγκεφαλικός ως παίκτης, του ταιριάζει αυτός ο ρόλος, γιατί εμπνέει εμπιστοσύνη.

Λουίς Γκαρσία: Αφού το 2016, στα 38 του, σταμάτησε να παίζει, αναπολεί τα μεγαλεία που έζησε ως ποδοσφαιριστής (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ). Σχολιαστής επίσης εκθέτει τη γνώμη του για τα τεκταινόμενα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ή παίζει μπάλα με τους παλαίμαχους των κόκκινων.

Στίβεν Τζέραρντ: Εν μέσω της πρώτης προπονητικής απόπειράς του ο άνθρωπος που σήκωσε την κούπα στην Κωνσταντινούπολη. Υπό την ηγεσία του η Ρέιντζερς μπήκε στους ομίλους του Europa League, είναι αήττητη σε δυο ματς και στο πολύ ανοικτό πρωτάθλημα διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο.

Γιον-Άρνε Ρίσε: Μέχρι το 2016 έπαιζε ποδόσφαιρο (αγωνίστηκε για μια σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, 2014/2015). Πλέον σκορπάει το χρόνο του, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί χώρος γι’ αυτόν στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, χωρίς ν’ αποκλείει την ενασχόληση με εκπροσώπηση παικτών. Κάποια μπλεξίματα με το σπίτι του στο Άαλεσουντ προσπαθεί να τα καρατήσει μακριά από τα φώτα της ενημέρωσης.

Χάρι Κιούελ: Στην ηγεσία της Νοτς Κάουντι από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πέμπτη από το τέλος η ομάδα του Νότιγχαμ, δεν φαίνεται εύκολο να μακροημερεύσει ο Αυστραλός που είχε δουλέψει επίσης στην Κρόλι, ως ο πρώτος προπονητής από τη χώρα των καγκουρό σε επαγγελματική ομάδα του Νησιού.

Μίλαν Μπάρος: Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 37 ο Τσέχος επιθετικός – τότε ήταν 23 στα 24. Γιατί λοιπόν να μην παίζει ακόμη ποδόσφαιρο στην Μπάνικ, εκεί δηλαδή που ξεκίνησε; Πριν από δύο ημέρες μάλιστα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 5 αγώνων και υψηλό πρόστιμο για προσβλητική επίθεση σε διαιτητή.

Σκοτ Κάρσον: Μόλις 33 χρόνων ο Άγγλος γκολκίπερ, είναι το Νο1 στην Ντέρμπι Κάουντι, ομάδα που έχει θέσει ως στόχο την άνοδο στην Premier League.

Χοσέμι: Αφού πέρασε από τα μέρη μας (Ηρακλής, Λεβαδειακός, Ξάνθη) κατέληξε στην Ινδία και πλέον δουλεύει στη Μάλαγα ως στέλεχος.

Ντίτμαν Χάμαν: Επιχείρησε να κάνει καριέρα προπονητή (Μίλτον Κέιν Ντονς, Στόκπορτ) ο Γερμανός, αλλά… ατύχησε και με στροφή 180 μοιρών κατέληξε τηλεσχολιαστής. Όντας μάλιστα φαν του νυν προπονητή της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, παρά τη σκληρή κριτική που αυτός δέχεται.

Αντόνιο Νούνιες: Πέρασε και ένα φεγγάρι από τον Απόλλωνα Λεμεσού (2009-2012). Πλέον, σταμάτησε το ποδόσφαιρο ως παίκτης της Ουέλβα τον περασμένο Μάιο βαδίζοντας προς τα 40. Θα ήθελε να παίξει άλλον ένα χρόνο, αλλά…

Τζιμπρίλ Σισέ: Του αρέσει τόσο πολύ να κλωτσάει το τόπι, είναι εθισμένος, που επισήμως δεν θα σταματήσει ποτέ. Δεν τα κατάφερε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό που τόσο πολύ επιθυμούσε, αλλά τονν Αύγουστο υπέγραψε στην ιταλική Βιτσέντζα 1902 (πέμπτη κατηγορία). Ταυτόχρονα βέβαια είναι επιχειρηματίας και dj.

Βλάντιμιρ Σμίτσερ: Αφού ασχολήθηκε λίγο με την πολιτική, μετά δούλεψε ως τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας της Τσεχίας και πλέον κάθεται.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ