aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Ανγκούλο κέρασε παφίτικο λουκούμι και έκοψε τη φόρα της Ανόρθωσης

Ο Ανγκούλο κέρασε παφίτικο λουκούμι και έκοψε τη φόρα της Ανόρθωσης

Στο πιο θεαματικό, μέχρι στιγμή, παιχνίδι του Πρωταθλήματος Cyta, Πάφος FC και Ανόρθωση αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 2η αγωνιστική του «μαραθωνίου».

Γρήγορος ρυθμός, φάσεις εκατέρωθεν και ένταση ήταν τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης με την «Κυρία» να προηγείται στο 21’ με τον Ράγιος, όμως να «σκοντάφτει» και να έχει απώλεια βαθμών για πρώτη φορά έπειτα από την ισοφάριση της «χρυσής» αλλαγής του Στίβεν Πρέσλι, Ανγκούλο στο 82’.

Πρώτος κερδισμένος βαθμός για την Πάφος FC, η οποία έκανε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα έχοντας δέκα νεοφερμένους στην ενδεκάδα, ενώ η Ανόρθωση έφτασε στους τέσσερις βαθμούς.

Στο ρυθμό των Μικελτάντζε-Ράγιος

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 21’ έπειτα από ωραία ενέργεια του κορυφαίου της Ανόρθωσης στο πρώτο ημίχρονο, Μπέκα Μικελτάντζε και σουτ εκτός περιοχής ο Μολ απέκρουσε ασταθώς, ο Ντουρίς έκανε την προβολή και ο Ράγιος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Αμμοχώστου.

To γκολ «έλυσε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ρόνι Λέβι και η Ανόρθωση με εμπνευστές τους Μικελτάντζε (πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά) και Ράγιος (αγωνίστηκε στη φυσική του θέση) απείλησε άλλες δύο φορές την εστία του Μολ.

«Ρωσική ρουλέτα» και τιμωρία με «χρυσή» αλλαγή

Με περισσότερες απαιτήσεις άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Στίβεν Πρέσλι. Με την είσοδο του Ανγκούλο η παφιακή ομάδα έβαλε πίεση στην Ανόρθωση, όμως ο νεοαποκτηθέντας, Βάργκιτς είπε «όχι» σε τετ-α-τετ του Μπεριγκό.

Με τον Μικελτάντζε «εξαφανισμένο» στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η Ανόρθωση είχε πρόβλημα μεσοεπιθετικά και απείλησε μόνο από στατικές φάσεις και τις εκτελέσεις του Ράγιος.

Η Πάφος FC μετουσίωσε την άνοδό της στο δεύτερο ημίχρονο με την «χρυσή» αλλαγή του Στίβεν Πρέσλι, Ανγκούλο, ο οποίος υποδέχθηκε με ψυχραιμία την μπάλα στο γύρισμα του Γιαννούλη στο 82’ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ανόρθωσης, και αφού προηγουμένως κόντραρε στα πόδια του Ντουγκλάο που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το «μοιραίο» για την «Κυρία».

Κατσαράβα (85’) και Ντουρίς (90+1) έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να χαρίσουν το τρίποντο στην Ανόρθωση, όμως δεν βρήκαν στόχο από πλεονεκτική θέση. 14 τελικές προσπάθειες έκανε η Ανόρθωση, έναντι 6 της Πάφου FC.

Πάφος FC (Στίβεν Πρέσλι): Μολ, Καρώ, Χολτ, Σίροκ, Γιαννούλης (88΄Λοράν), Κουλς (58′ Ανγκούλο), Φόλμπρεχτ, Μπάνγκαρτ, Μπεριγκό, Νέμετς (77′ Ράζιτς), Πολίτσι

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Βάργκιτς, Στρούνα, Εγγλέζου (73′ Σισέ), Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Ζοάο Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Ράγιος (89′ Μπεσάτ), Πράνιτς, Μικελτάντζε (Κατσαράβα), Ντουρίς

Σκόρερ: 82΄Ανγκούλο / 21′ Ράγιος

Κίτρινες: 25′ Μπάνγκαρτ, 43′ Μπερινγκό

Αποβολές: -/-

Στάδιο: Στέλιος Κυριακίδης

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκου Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

To live της αναμέτρησης

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ