aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΝόβοτνι: «Το “βήμα πίσω” για την καριέρα μου είναι σχετικό»

Νόβοτνι: «Το “βήμα πίσω” για την καριέρα μου είναι σχετικό»

Συνέντευξη στην ουγγρική ιστοσελίδα nemzetisport.hu έκανε ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Ανόρθωσης, Σόμα Νόβοτνι. Προφανώς, οι συμπατριώτες του δυσκολεύτηκαν να δεχτούν πώς αποφάσισε να φύγει από τη Γερμανία για ένα πρωτάθλημα όπως το κυπριακό. Ο ίδιος έδωσε τις εξηγήσεις του:

 Κύπρος αντί Μπουντεσλίγκα; Δεν είναι ένα βήμα πίσω για σένα; «Σκέφτηκα καλά την απόφαση. Μετά την Μπουντεσλίγκα, τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι βήμα πίσω. Όμως ήταν αυτό που ήθελα τώρα».

Γιατί έφυγες από τη Μπόχουμ και πήγες στην Κύπρο; «Ήμουν στη Μπόχουμ ενάμιση χρόνο και δούλεψα σκληρά για κάνω καριέρα σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα. Ξέρω πως δοκίμασα τον εαυτό μου στη δεύτερη κατηγορία της Νότιας Κορέας πιο πριν, μετά από μια περίοδο στην Ούιπεστ, και από εκεί ήταν μεγάλο βήμα να φτάσω στην Μπουντεσλίγκα».

Όταν σκόραρες με την Χόφενχαϊμ στο τέλος του Νοέμβρη, οι οπαδοί πίστευαν πως θα δουν κι άλλες επιτυχίες και όχι πως θα υπογράψεις με την Ανόρθωση ένα μήνα μετά… «Υπήρχαν πολλοί παράμετροι για την απόφαση. Όταν σκόραρα εκείνο το γκολ οι συμπαίκτες μου πανηγύρισαν έτσι γιατί είδαν πόσο δούλεψα για αυτό και περίμενα την ευκαιρία. Έπαιξα περίπου μισή ώρα, σκόραρα ένα γκολ, κέρδισα πέναλτι και όλα δούλεψαν τέλεια. Ένιωσα ότι έκανα βήματα μπροστά όμως έπαιξα λίγο στο επόμενο παιχνίδι, και στο μεθεπόμενο ήμουν στον πάγκο ενώ στη συνέχεια δεν ήμουν καν στον πάγκο. Αυτό είναι ένα δυνατό μήνυμα για μένα».

Για τον προηγούμενο προπονητή του (σ.σ.: Τόμας Ρις) ανέφερε: «Αν δεν πάρω εμπιστοσύνη όταν τα πράγματα πάνε καλά πότε θα πάρω; Ο προπονητής πίστευε διαφορετικά και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Επίσης άκουγα πως η ομάδα έψαχνε για στράικερ και μάθαμε και ποιος είναι. Από τότε έμενε μισός χρόνος για το συμβόλαιό μου και όλα έδειχναν πως αν έμενα θα καθόμουν στον πάγκο και μπορούσε να ήμουν και εκτός αποστολής. Περίμενα την ευκαιρία και προσπάθησα να ζω με αυτό. Όταν ήρθε η προσφορά από την Κύπρο, η διοίκηση της Μπόχουμ ήταν διστακτική, μιλήσαμε αρκετές φορές. Ήθελα να παίζω, οπότε άλλαξα ομάδα».

Το καταλαβαίνουμε αυτό. Όμως ακόμα η ερώτηση ακόμα δεν απαντήθηκε. Γιατί στην Κύπρο; «Ξέρω πως οι οπαδοί αναρωτιούνται για αυτό. Όμως στη βαθμολογία της UEFA η Κύπρος είναι 15η, μπροστά από τσεχικό, κροατικό και τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ το ουγγρικό πρωτάθλημα είναι 27ο και το πολωνικό 28ο. Οπότε αυτό που λέτε για “το βήμα πίσω” είναι σχετικό. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα πως ο Ατίλα Σάλαϊ, ο Ρόλαντ Σάλαϊ και ο Νόμπερτ Μπαλογκ μπόρεσαν να αναδειχθούν από εκεί. Μεγάλωσα με τον Άνταμ Λανγκ που είναι αμυντικός της Ομόνοιας, μίλησα και με αυτόν πολύ. Είναι σταθερό μέλος της Εθνικής ομάδας έχοντας συμμετοχές σε αυτό το πρωτάθλημα, οπότε σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ουγγαρίας Μάρκο Ρόσσι, αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι άνευ αξίας».

Για τον ρόλο του Λανγκ στη μετεγγραφή ανέφερε: «Ο Λανγκ μού επιβεβαίωσε πως έρχομαι σε ένα καλό μέρος. Μετά από ενάμιση χρόνο είναι σημαντικό για μένα να παίζω όσο το δυνατό περισσότερο και να πετυχαίνω πολλά γκολ. Η Ανόρθωση παλαιότερα ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ, και στο Κόνφερενς Λιγκ και ήταν και αυτό ένα κίνητρο για μένα να αποδεχθώ την προσφορά. Ο Άνταμ Λανγκ μου το επεσήμανε πολλές φορές πως η Ανόρθωση είναι καλή ομάδα, επιτίθεται αρκετά και εξαρτάται από εμένα πόσα γκολ θα σημειώσω. Θέλω πολύ να βοηθήσω παίζοντας καλά. Ο προπονητής τερματοφυλάκων Ζόλταν Νάγκι με βοήθησε πολύ τις πρώτες μέρες, ενώ με υποδέχθηκαν πολύ καλά στα αποδυτήρια. Είμαι περίεργος να δω τι είμαι ικανός να κάνω σε αυτή την ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ