aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΝέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση 0-2: Ξεμπούκωσε και κέρδισε πρώτη φορά (vids)

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση 0-2: Ξεμπούκωσε και κέρδισε πρώτη φορά (vids)

Την πρώτη της νίκη στα φιλικά προετοιμασίας πέτυχε η Ανόρθωση. Η «Κυρία» επικράτησε 2-0 της συμπολίτισσας Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος». Ο Χαρογιάν έβαλε τέλος στην αφλογιστία των κυανόλευκων που κράτησε 336’ ή αν προτιμάτε τρεις αγώνες και 66’, δίνοντας προβάδισμα 1-0.

Ο Αρμένιος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάντσεον πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της «Κυρίας», έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι, και έδωσε προβάδισμα 1-0 στους κυανόλευκους στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 70’, ο Αμρ Ουάρντα με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των ερυθρόλευκων και πέτυχε το 2-0 για την Ανόρθωση.

Δύο εικόνες είχε η αναμέτρηση. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η Νέα Σαλαμίνα πατούσε καλύτερα, κατέγραψε πέντε τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις δύο (εκτός στόχου) της Ανόρθωσης και ήταν η ομάδα που έψαξε με αξιώσεις το γκολ. Στην επανάληψη η «Κυρία» βελτιώθηκε κατά πολύ, ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα, πίεσε για το γκολ και σκόραρε δις με τους Χαρογιάν και Ουάρντα. Ενωρίτερα ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ τέρμα του Κατσαντώνη, ο οποίος έπαιξε ένα ημίχρονο και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Mελισσάς, Σεργίου, Κατσικάς, Ντάτκοβιτς, Οφόρι (83′ Παύλου), Φράγκος, Τιάγκο, Κλίμοβιτς (63′ Κουμουρής), Φελίπε (74′ Kαρλίτος), Μάντζεκ (23′ Bίκτωρος), Τολεμές (83′ Νικολάου).

Ανόρθωση (Ντάρκο Μίλανιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (70′ Αντωνίου), Χαρογιάν, Παϊσίνιο, Κορέια, Αρτυματάς, Σαμπό (70′ Ιωάννου), Πάντσεον (76′ Χρυσοστόμου), Ουάρντα (70′ Παρούτης), Φερέιρα (46′ Κατσαντώνης), Νινγκά (76′ Χριστοδουλόπουλος).

Σκόρερ: – / Χαρογιάν 66′, Ουάρντα 70′

Κίτρινες: Mελισσάς, Οφόρι, Κατσικάς / Χαρογιάν.

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Δημήτρης Σολωμού.

Βοηθοί διαιτητές: Νίκος Εγγλέζου, Αδάμος Βασιλείου.

4ος: Αιμίλιος Χριστοφή.

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

6′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, σουτ του Φελίπε εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

15′ Αργός ρυθμός στο παιχνίδι, χωρίς ευκαιρίες για την ώρα μπροστά στις δύο εστίες.

18′ Ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, ο Μάντζεκ έκανε το σουτ ο Χαρογιάν έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

19′ Απειλεί ξανά η γηπεδούχος ομάδα, με τον Κατσικά να κάνει την κεφαλιά και τον Λόρια να αποκρούει στην αριστερή του γωνία.

25′ Ο Κατσικά βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε.

30′ Πατάει καλύτερα η Νέα Σαλαμίνα, ενώ η Ανόρθωση έχει αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη. Δεν κατέγραψε τελική προσπάθεια σε μισή ώρα αγώνα.

33′ Εκτέλεση φάουλ από τον Αμπαρτζουμιάν, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Φράγκος με αυτοθυσία έπεσε και έβαλε κόντρα στην πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα στο σουτ του Νινγκά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Πέντε τελικές στον στόχο είχε η Νέα Σαλαμίνα εκ των οποίων οι δύο στον στόχο. Δύο τελικές για την Ανόρθωση, καμία εντός στόχου, με τους ερυθρόλευκους να υπερτερούν στην κατοχή της μπάλας με 53%-47%.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Ο Χαρογιάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν βρήκε την μπάλα και η ευκαιρία έκανε φτερά.

57′ Σουτ του Ουάρντα, δεν βρήκε στόχο ο Αιγύπτιος.

59′ Σέντρα του Κορέια, κεφαλιά του Νινγκά χωρίς ισορροπία η μπάλα έξω.

63′ Σκόραρε ο Κατσαντώνης μετά από σέντρα του Ουάρντα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

65′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, ο Πάντσεον έκανε δυνατό σουτ ο Μελισσάς έκανε ωραία απόκρουση.

66′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Χαρογιάν. Κόρνερ του Πάντσεον ο Αρμένιος αμυντικός ανέβηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

70′ Πολύ καλύτερη η Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο.

70′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Ουάρντα. Εξαιρετικό γκολ με μακρινό σουτ από τον Αιγύπτιο.

75′ Σκοράρει η Νέα Σαλαμίνα με τον Καρλίτος, αλλά στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Τολεμές.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ