aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜουσκάλλης: «Κακή μοίρα οδηγούσε την Ανόρθωση, ο Kετσπάγια να παίξει ριζοσπαστικά»

Μουσκάλλης: «Κακή μοίρα οδηγούσε την Ανόρθωση, ο Kετσπάγια να παίξει ριζοσπαστικά»

Καμπανάκι κινδύνου στην Ανόρθωση ήχησε ο Ανδρέας Μουσκάλλης μιλώντας στον Αctive (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» για τον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Ο επί σειρά ετών προπονητής που κατέκτησε τρεις φορές το θεσμό του Κυπέλλου, υπογράμμισε τις δυνατότητες των μαυροπράσινων συνέστησε υπομονή στο παιχνίδι της Ανόρθωσης και δεν έκρυψε την επιθυμία του να στεφθεί Κυπελλούχος η ομάδα της Αμμοχώστου και ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Σκέφτομαι διαρκώς και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι περιμένω πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι προπονητικά. Η Ανόρθωση με τον Ολυμπιακό είναι τελείως διαφορετικές ομάδες. Η Ανόρθωση είναι ομάδα με έμπειρο μέσο όρο ηλικίας παικτών, ο Ολυμπιακός έχει νεαρούς παίκτες κυρίως. Όμως ο Ολυμπιακός φέτος μάγεψε. Μπορεί να παίξει όλα τα στυλ του παιχνιδιού. Είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει αργά σε οργανωμένη άμυνα και μπορεί να παίξει και σε αντεπίθεση. Και μάλιστα το παίζει με επιτυχία, δεν παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

Θεωρείται, δηλαδή, φαβορί τον Ολυμπιακό; «Εμένα ως προπονητής μου αρέσει η πρόβλεψη. Η Ανόρθωση δεν έχει τον επιθετικό πλουραλισμό του Ολυμπιακού. Η Ανόρθωση για να κερδίσει το Κύπελλο πρέπει να μοχθήσει πάρα πολύ, να βάλει την εμπειρία των παικτών της στο γήπεδο και προπονητικά να παίξει ριζοσπαστικά».

Εννοείται να κάνει που δεν έχει ξανακάνει ο Τιμούρ; «Ναι, μπράβο».

Μα είναι σωστό αυτό σε τελικό κυπέλλου κ. Μουσκάλλη; Εσείς πήγατε ποτέ σε τελικό κυπέλλου και κάνατε κάτι ριζοσπαστικό που δεν δοκιμάσατε σε προηγούμενα παιχνίδια; «Δεν είπα να μην το έχει δοκιμάσει ξανά. Ο Τιμούρ δοκίμασε πολλά σχήματα και αρκετούς παίκτες σε διάφορες θέσεις. Ούτε φοβάται, δεν είναι δειλός προπονητής. Πρέπει να παίξει με απλά λόγια, έξυπνα. Ο Γιανέφσκι είναι αλεπού. Θέλει να σου γελάσει και να σε κερδίσει. Εγώ σαν προπονητής εάν ανέλυα σωστά τον αντίπαλο προπονητή κέρδιζα και τις ομάδες».

Τι θα κάνατε εσείς για να αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό; «Το μόνο που μπορώ να πω και να μην παρεξηγηθώ είναι πως η Ανόρθωση πρέπει να έχει απέραντη υπομονή, απέραντη υπομονή. Να μην εκτίθεται με τις επιθετικές της ενέργειες στις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού».

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού σας αρέσει περισσότερο; «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα. Αν δείτε αναλυτικά τις γραμμές του, και οι τρεις είναι επιτυχημένες. Η χημεία αυτής της ομάδας είναι άψογη».

Αφού είναι τόσο άψογη και εκπληκτική ομάδα γιατί δεν πήρε το πρωτάθλημα κ. Μουσκάλλη; «Είναι στους πρώτους έξι. Αν είδατε τα παιχνίδια που έπαιξε με την Ομόνοια αδικείται ο Ολυμπιακός. Σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε με Απόλλωνα και ΑΕΛ τους αντιμετώπισε εξαιρετικά. Έβγαλε τα ανταγωνιστικά παιχνίδια του πρώτου γκρουπ φανταστικά».

Το άγχος και η πίεση για την επιθυμία των δύο ομάδων να κατακτήσουν το τρόπαιο θα επηρεάσουν; «Δεν υπάρχουν φαβορί σε ένα αγώνα, ιδιαίτερα τελικό που οδηγεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως, αυτό το άγχος που θα έχουν οι παίκτες θα είναι στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Μετά φεύγει το άγχος και μπαίνουν μέσα όσα βλέπαμε σε όλη τη χρονιά. Μετά το πρώτο τέταρτο το παιχνίδι θα παιχθεί σε καλό τέμπο».

Ποιους παίκτες της Ανόρθωσης περιμένετε να είναι πρωταγωνιστές; «Η Ανόρθωση έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να πω ότι υποτιμήθηκε πολύ από αρκετούς. Και στα πλέι οφ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και φάνηκε άτυχη σε πολλά παιχνίδια. Δεν χρησιμοποιώ την ατυχία εγώ συχνά, αλλά συμφωνώ με τον Τιμούρ ότι δικαιούταν κάτι καλύτερο. Μια κακή μοίρα την οδηγούσε, δεν είναι μια ομάδα της σειράς. Η Ανόρθωση είναι ανθεκτική ομάδα και εσωτερικά και εξωτερικά, αντέχει τους κραδασμούς».

Έχετε μια αδυναμία του Τιμούρ Κετσπάγια, έτσι; «Βεβαίως, αφού ήταν παίκτης μου. Τους παίκτες μου που τώρα είναι προπονητές τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία και θέλω τώρα να κερδίζουν».

Άρα, αύριο υποστηρίζεται Ανόρθωση; «Κοιτάξτε, και για το Βαρώσι, για την Αμμόχωστο θα ήθελα η Ανόρθωση να κερδίσει το Κύπελλο, αλλά και για τον Τιμούρ. Όταν ήμουν στην Ανόρθωση για δύο χρόνια ήταν ο καλύτερος μου παίκτης μαζί με τον Γκόγκιτς, άρα με βοήθησε και μένα την πρώτη φορά που προπόνησα μεγάλη ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ