aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Μήπως και ο Τιμούρ οφείλει να δει και τα δικά του λάθη;»

«Μήπως και ο Τιμούρ οφείλει να δει και τα δικά του λάθη;»

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια στο ραδιόφωνο του Supersport FM, αντέδρασαν αρκετοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφησαν στις ιστοσελίδες τους.

Ένας εξ αυτών και ο Βασίλης Βέργης που αναλύει την… ψησταριά του Γεωργιανού τρεις μήνες μετά την απόλυσή του από την ΑΕΚ:

“Ομολογώ ότι λατρεύω τα σουβλάκια. Από μικρό παιδί. Θα μπορούσαν να αποτελούν τη διατροφή μου έξι από τις επτά ημέρες της εβδομάδας! Όπως, θαρρώ, τα λατρεύουν όλοι οι Έλληνες είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό. Ανεξάρτητα τι δουλειά κάνουν. Νομίζω, δηλαδή, ότι την ίδια «τρέλα» με το σουβλάκι έχουν οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι προγραμματιστές, οι έμποροι, οι προπονητές ποδοσφαίρου.

Αδυνατώ, λοιπόν, να καταλάβω για ποιο λόγο ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη που έδωσε στην Κύπρο ανέφερε ότι «στην Ελλάδα τους δημοσιογράφους τους ταϊζουν ένα σουβλάκι και γράφουν ό,τι θέλουν». Καταρχάς με ένα σουβλάκι δεν χόρτασε ποτέ κανείς!

Δεύτερον, ο ευγενής Τιμούρ λησμόνησε να μας πει αν αναφέρεται σε καλαμάκι ή πίτα γύρο. Διότι αν εννοεί σουβλάκι καλαμάκι τότε μόλις ένα δεν φθάνει ούτε για το… δόντι όπως λένε και οι καλοφαγάδες. Επίσης ξέχασε ο ευγενής Τιμούρ να αναφερθεί στη… γέμιση, αν πρόκειται για σουβλάκι με πίτα. Άλλο να περιέχει τζατζίκι, πατάτες, τομάτα, μουστάρδες κ.λ.π. και άλλο σκέτο. Διαφορετικά… γράφει ένας δημοσιογράφος που τον ταϊζουν με ένα σουβλακοθηρίο, αλλιώς αν του «πετάξουν» ένα καλαμάκι. Δεν είναι εμπεριστατωμένη η επιχειρηματολογία του ευγενούς κόουτς. Αφήνει πολλά κενά, από την ψησταριά μέχρι το σερβίρισμα.

Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τον κλάδο μου, ο οποίος έχει τόσες παθογένειες και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί τόσες «ελεεινές συμπεριφορές» που ούτε για… καλαμάκι δεν αξίζουν ορισμένοι. Υπάρχουν «τύποι» οι οποίοι πραγματικά συμπεριφέρονται με τέτοιο γλοιώδη τρόπο που είσαι βέβαιος πως αν τους πετάξουν ένα σουβλάκι στον αέρα θα βουτήξουν σα σκυλιά να το αρπάξουν από τον διπλανό τους και θα γράψουν ότι γουστάρει ο «ψήστης». Αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως ο ευγενής κόουτς Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί με κάθε ευκολία να πετάει στον αέρα ότι του έρχεται στο κεφάλι τσουβαλιάζοντας με περίσσια ευκολία τους πάντες.

Θα τον παραδεχόμουν, πραγματικά, αν προτού φύγει από την Ελλάδα έδινε μία συνέντευξη Τύπου, καλούσε απέναντί του δημοσιογράφους και τους έλεγε μέσα στα μούτρα: «Εσύ, εσύ κι εσύ φτάνει να σας ταϊζουν ένα σουβλάκι για να γράφετε ψέματα. Είσαστε δημοσιογραφοτσάτσοι του… τζατζικιού. Γιατί γράψατε αυτό το ψέμα, εκείνο το ψέμα, το άλλο ψέμα εις βάρος μου». Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να τους έφτυνε και στη μούρη αν ήθελε. Με αποδείξεις και επιχειρήματα. Όπως κάνει κάθε ΣΟΒΑΡΟΣ επαγγελματίας ο οποίος θεωρεί εαυτόν θιγμένο. Όχι με προσβολές, τσουβαλοποιήσεις και γενικότητες τρεις μήνες μετά.

Ο ευγενής Τιμούρ Κετσπάγια, όντας «τρελαμένος» από την απόλυσή του από την ΑΕΚ, θυμήθηκε μέσα Ιανουαρίου ενώ είχε απολυθεί μέσα Οκτωβρίου, να δώσει συνέντευξη στην Κύπρο και να «πυροβολήσει» αδιακρίτως. Σα να βγει αύριο ένας Έλληνας δημοσιογράφος και να γράψει ότι «οι προπονητές από τη Γεωργία μπορεί να δουλεύουν αμειβόμενοι με ένα σουβλάκι. Τόση είναι η αξία τους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ευρώπης». Οσο… σοβαρός θα είναι όποιος γράψει τέτοια μπούρδα, άλλο τόσος «σοβαρός» στην επιχειρηματολογία του υπήρξε ο κύριος Κετσπάγια.

Θα ήταν επίσης επαγγελματικά χρήσιμο για τον ευγενή κόουτς, αν κάποια στιγμή έκανε ΚΑΙ την αυτοκριτική του. Δύο φορές πέρασε από μεγάλες ελληνικές ομάδες ως προπονητής και τις δύο απολύθηκε… κακήν κακώς. Την πρώτη από τον Κόκκαλη, τη δεύτερη από τον Μελισσανίδη. Κι αν θεωρεί ότι ο δεύτερος είναι ο «σφιχτός» στα χρήματα, ο πρώτος που ήταν «γαλαντόμος» γιατί τον έδιωξε… Σεπτέμβρη μήνα; Μήπως λοιπόν και ο Τιμούρ οφείλει να δει και τα δικά του λάθη;

Ολοι «σουβλακο-χαρτιτζιλικομένοι» ήταν στην ΑΕΚ όταν έβγαζαν τα ρεπορτάζ για την κατάσταση στα αποδυτήρια και την ανυπαρξία τακτικής; Γιατί για τον Μοράις παρά το -16, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο άνθρωπος ΔΟΥΛΕΥΕΙ επί ώρες στα Σπάτα, και πάνω στην τακτική, αλλά δεν μπορεί να κάνει καλή διαχείριση στα παιχνίδια; Μήπως πηγαίνει τους δημοσιογράφους σε… καλά σουβλατζίδικα ο Πορτογάλος;

Η επιχειρηματολογία του ευγενούς Τιμούρ ότι η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενώ έχει να νικήσει εκεί από τότε που έπαιζε μπάλα ο ίδιος ήταν… σοκαριστική. ΜΟΝΟ η ΑΕΚ του Κετσπάγια και ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι έχασαν ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ 3-0 στο Φάληρο από τον φετινό Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δεν έκανε ΟΥΤΕ φάση. Ολες οι άλλες ομάδες που πήγαν εκεί δημιούργησαν του κόσμου τις ευκαιρίες και κάποιες πήραν αποτέλεσμα. Αλλά ο Τιμούρ, προφανώς, βρισκόταν τότε σε… άλλο γήπεδο. Κανονικά οι δημοσιογράφοι έπρεπε να του γράψουν ότι ήταν… άτυχος. Τότε πραγματικά δεν θα ήταν του…. σουβλακο-τάληρου.

Οσο για το επιχείρημα ότι όλοι στην ΑΕΚ ήθελαν να χάσει η ομάδα τους στη Λάρισα για να απολυθεί ο Τιμούρ (απόφαση η οποία είχε ΗΔΗ ληφθεί πριν από το ματς) αρκεί να θυμίσω ότι ο Βασίλης Δημητριάδης «πλακώθηκε» με τον Αλέξη Κούγια στη φυσούνα και ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης μεταπείσθηκε τελευταία στιγμή από τους συνεργάτες του να μην βγάλει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε πάρει «διπλό».

Τέλος, θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι η ΑΕΚ πρέπει να ξοδέψει ΛΕΦΤΑ για να πάρει έναν μεγάλο προπονητή. Απόλυτα δίκιο έχει σε αυτό ο ευγενής κόουτς Τιμούρ. Το ίδιο ισχύει για κάθε ομάδα. Προφανώς βεβαίως γνωρίζει πως αν κάθε μεγάλη ελληνική ομάδα δίνει πολλά λεφτά για μεγάλο προπονητή, ο ίδιος ΔΕΝ θα ξαναδουλέψει ποτέ σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Ο λόγος είναι… προφανής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ