aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜικρό το ρόστερ… μεγάλες οι απαιτήσεις!

Μικρό το ρόστερ… μεγάλες οι απαιτήσεις!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Πέρσι απέδειξε πως ακόμα και με μικρό ρόστερ μπορείς να διακριθείς. Πάλεψε μέχρι το τέλος, έδειξε αντοχές, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, όμως στα κρίσιμα παιχνίδια οι επιλογές ήταν εξαιρετικά μειωμένες, ειδικά όταν υπήρχαν τραυματισμοί και τιμωρίες. Και εκεί ήταν που πληγώθηκε η Ανόρθωση και δεν πραγματοποίησε ακόμη καλύτερη πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Φέτος όμως, οι απαιτήσεις αυξήθηκαν. Εξάλλου, αυτό προστάζει η ιστορία της η οποία είναι συνυφασμένη με την πορεία πρωταθλητισμού. Η σεζόν δεν άρχισε καλά με τον αποκλεισμό-σοκ από την Ευρώπη, όμως κακά τα ψέματα, αυτό που ενδιαφέρει την Ανόρθωση είναι η επιστροφή στις κατακτήσεις των εγχώριων τίτλων.

Παρ’ όλα αυτά με ένα ρόστερ των 19 παικτών εκ των οποίων κάποιοι εξ αυτών σε πολύ νεαρή ηλικία βάζει δύσκολα στο έργο του Ρόνι Λέβι. Δεν υπάρχουν ισάξιες επιλογές σε κάποιες θέσεις και αυτό είναι που καλείται να διορθώσει η Ανόρθωση μέχρι την έναρξη του μαραθωνίου.

Διαβάστε επίσης: Ο… δροσερός Λαβόρδε!

Έφτιαξε την επίθεση της με παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε σχέση με πέρσι όπως είναι οι Ντούρις και Κατσιαράβα, η μεσαία της γραμμή είναι σε σημαντικό βαθμό ενισχυμένη όμως χρειάζεται τον ακραίο επιθετικό που θα είναι δημιουργικός και θα φτιάχνει ευκαιρίες.

Ο Ράγιος απέδειξε πως στο 4-4-2 δεν μπορεί να προσφέρει στα άκρα, ο Πράνιτς μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις, ενώ ο Μικελτάντζε όσο καλός και αν είναι δεν μπορεί να στηρίζεσαι πάνω του, αφού θέλει εμπειρία στα πόδια του. Υπάρχουν επίσης οι επιλογές Εγγλέζου και Σισέ, όμως χρειάζεται η Ανόρθωση έναν ακόμα παίκτη που θα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Aνόρθωση: Βγάζει «μάτια» η μεγάλη αδυναμία της στο 4-4-2

Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με την εμπιστοσύνη Λέβι στους Κύπριους παίκτες. Έδωσε μεν ευκαιρίες στον Σωτηρίου, αφού ο Ντουγκλάο απουσίαζε λόγω τιμωρίας, όμως πέραν του Οικονομίδη και του νεαρού Αρτυματά δεν τον είδαμε πέρσι να δείχνει έτοιμος να εμπιστευθεί Κύπριους παίκτες.

Αυτό πληγώνει την Ανόρθωση η οποία στις πορείες πρωταθλητισμού που έκανε με τις κατακτήσεις τίτλων είχε τους Κύπριους παίκτες σε πρώτη γραμμή. Μπορούν να δώσουν λύσεις σε κάποια παιχνίδια και αυτό θα πρέπει να κάνει φέτος ο Λέβι αν θέλει να οδηγήσει την Ανόρθωση στην κατάκτηση κάποιου τίτλου και της εξόδου της ομάδας στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ