aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜια πενταετία ήταν πάρα πολύς καιρός για την Ανόρθωση

Μια πενταετία ήταν πάρα πολύς καιρός για την Ανόρθωση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πέντε χρόνια μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Γκέφλε (3-0, 0-4) στο Γιουρόπα Λιγκ, η Ανόρθωση βρίσκεται για πρώτη φορά αγκαλιά με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η χθεσινή ευρεία νίκη του Απόλλωνα επί της Πάφος FC με 4-0 στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου καθιστά πλέον βέβαιη τη συμμετοχή της «Μεγάλης Κυρίας» στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Διότι, ακόμη και αν πέσει από την τρίτη θέση που κατέχει σήμερα, η σχεδόν εξασφαλισμένη παρουσία της ομάδας της Λεμεσού στον τελικό μετατρέπει την τέταρτη σε προνομιούχα.

Διαβάστε επίσης: Μετεγγραφικός σχεδιασμός: Στα βαθιά από βδομάδας

Κάτι που, όταν επιβεβαιωθεί και μαθηματικά, θα σημαίνει παραλλήλως την επίτευξη των στόχων που έθεσε η διοίκησή της, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Διότι το αγωνιστικό μέλημά της ήταν να μετατρέψει τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου σε ανταγωνιστικό σύνολο, που θα επέστεφε στην Ευρώπη. Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι η οικογένεια της Ανόρθωσης είχε ανάγκη από το αίσθημα της επιτυχίας μετά από καιρό. Κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στον παραδοσιακό ρόλο της, τη διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων.

Διαβάστε επίσης: Ό,τι και να θέλει η Ανόρθωση…

Προς αυτή την κατεύθυνση, βεβαίως, συντείνει η οικονομική σταθερότητα, τομέας που την έπληξε κατά την τελευταία δεκαετία. Ένας Θεός ξέρει πως τα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι βοηθητικά για το ταμείο ενός συλλόγου. Ειδικά αν η πορεία είναι μακράς διάρκειας, πολύ περισσότερο αν περιλαμβάνει και συμμετοχή σε όμιλο. Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όμως, σημαίνουν περισσότερες εμπειρίες, καλύτερο μοντάρισμα και σε περίπτωση επιτυχιών, δημιουργία δυναμικής ενόψει πρωταθλήματος. Υπάρχει βεβαίως και μία άλλη παράμετρος, που αφορά στον σχεδιασμό. Το εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια εξασφάλισης θετικής απάντησης από μετεγγραφικό στόχο.

Διαβάστε επίσης: Δυναμώνει η ανορθωσιάτικη φωνή στην ΚΟΠ

Εν κατακλείδι, η Ανόρθωση ετοιμάζεται να δρέψει καρπούς για την προσπάθειά της στο σύνολο της τρέχουσας σεζόν. Εκείνο που προέχει πλέον, πέρα από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι να κλείσουν εγκαίρως τα κύρια θέματα του μετεγγραφικού σχεδιασμού. Φέτος υπάρχει μεγαλύτερη βιασύνη, καθώς για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία, ο Ιούλης δεν θα βρει θεατές τους Ανορθωσιάτες, μα συμμετέχοντες στα προκριματικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ