aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜια «Κυρία» στον αστερισμό της «Ουαρνταμανίας»

Μια «Κυρία» στον αστερισμό της «Ουαρνταμανίας»

Ο Αμρ Ουάρντα είναι, πλέον, μόνιμο θέμα συζήτησης στις τάξεις των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έχουν εκτινάξει τη δημοφιλία του, ενώ οι επιδόσεις του αποτελούν το ισχυρότερο στήριγμα της ομάδας του στη μέχρι σήμερα διαδρομή της στο πρωτάθλημα (και στην Ευρώπη). Επτά γκολ και πέντε ασίστ σε 13 ματς είναι σπουδαίο επίτευγμα για τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό στη φετινή «Κυρία». Αναγνωρίζεται από τους φίλους του ποδοσφαίρου στον τόπο μας ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς παίκτες που αγωνίζονται στα κυπριακά γήπεδα, ενώ παιχνίδι με παιχνίδι «βελτιώνει» το ρεπερτόριό του. Το πρώτο γκολ που πέτυχε στη νίκη της «Κυρίας» επί του Εθνικού Άχνας ήταν επίδειξη ύψιστης τεχνικής και υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Είναι αλήθεια ότι το ποδοσφαιρικό του ταλέντο δεν ήταν ποτέ εμπόδιο στην ανέλιξη και την πρόοδό του. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που διετέλεσε παρτενέρ του Μοχάμεντ Σαλάχ στην εθνική Αιγύπτου. Άλλοι ήταν οι λόγοι που δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε μεγαλύτερα σαλόνια. Γι’ αυτό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αντιμετώπισαν με επιφύλαξη όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του. Μόνο που όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Αιγύπτιος έχει προσαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα και απολαμβάνει κάθε στιγμή της παραμονής του στο νησί μας. Κάτι που είπε κι ο ίδιος μιλώντας για την ανάδειξή του ως «Carlsberg παίκτης του μήνα», για τον Νοέμβριο, εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Το ζητούμενο για το αγαπημένο παιδί της εξέδρας είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. Όπως είναι γνωστό ήρθε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν, πλέον, τα δικαιώματά του. «Είναι ο πρώτος μας σκόρερ και ο πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής μας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει και βάσει αριθμών όχι μόνο στο ρόστερ μας αλλά γενικότερα στο πρωτάθλημα. Είναι ένα παιδί που μας δείχνει ότι γουστάρει να βρίσκεται στην ομάδα μας. Στο τέλος της ημέρας είναι ομαδική δουλεία, μέσω της οποίας μπορεί να διακριθείς», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της «Κυρίας» σε σχετική ερώτηση.

Η διοίκηση θέλει σαν «τρελή» να διατηρήσει τον «Χαπίπι» (έτσι τον αποκαλούν στις τάξεις της ομάδας) στο ρόστερ της, αλλά κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Ουάρντα είναι χαρούμενος, απολαμβάνει ό,τι κάνει, αλλά γνωρίζει και το κασέ του. Κι έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι με τις καλές του εμφανίσεις και χωρίς… εξωγηπεδικά παρατράγουδα μπορεί να εκτοξευθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κοστίζει στην Ανόρθωση 250.000 ευρώ ετησίως, ενώ πήρε και αποζημίωση από ΠΑΟΚ για τη λύση του συμβολαίου του άλλες 150 χιλιάδες ευρώ. Εν ολίγοις το κασέ του 28χρονου Αιγύπτιου «αρχίζει» από τις 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ποσό που θεωρείται πολύ υψηλό για τα δεδομένα των κυανόλευκων. Στην παρούσα φάση, όμως, οι ανανεώσεις και η ενίσχυση θα μπουν στο περιθώριο, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στην ΠΑΕΕΚ, στο Μακάρειο. Μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τιμούρ Κετσπάγια είναι η απουσία του Ουάρντα, σε έναν αγώνα στον οποίο το τρίποντο είναι μονόδρομος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ