aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜετεγγραφικά ρίχτερ ανεβάζουν τον πυρετό

Μετεγγραφικά ρίχτερ ανεβάζουν τον πυρετό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Επιτέλους το μετεγγραφικό παζάρι άρχισε να κινείται. Μέχρι πριν από λίγες μέρες, πλην της ανακοίνωσης του Ντέρμπισαϊρ και του Κλέιτον, από την Ομόνοια, καμία άλλη μετεγγραφή δεν προκάλεσε αίσθηση. Ούτε ο Μπρεσάν στον ΑΠΟΕΛ ούτε ο Πίεχ στον Απόλλωνα ούτε ακόμα κι αυτή η μετακίνηση του Οικονομίδη από την Ομόνοια στην Ανόρθωση έφεραν μετεγγραφικά ρίχτερ.

Αντίθετα, τις τελευταίες μέρες τα ονόματα των Ρινάλντι, Γιαννιώτα, αλλά και η δήλωση του προέδρου της Ανόρθωσης, Χρήστου Πουλλαΐδη, για «μετεγγραφή αεροδρομίου» ανέβασαν το μετεγγραφικό θερμόμετρο.  Βέβαια, λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα έβγαιναν στον αέρα «hot» ονόματα, ανεξάρτητα αν ακόμα δεν έσκασε η μεγάλη μετεγγραφική βόμβα.

Θεωρώ πως είναι απλά ζήτημα χρόνου και τίποτα περισσότερο, καθώς από τη στιγμή  που κυκλοφόρησαν κάποια ονόματα, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις επόμενες κινήσεις της «Κυρίας» που αντεπιτίθεται και τον πρόεδρο να δίνει υποσχέσεις και να κάνει εξαγγελίες που ξεσηκώνουν τον κόσμο και κάνουν τις προσδοκίες να μεγαλώνουν.

Ανόρθωση, ΑΕΚ, Ομόνοια και Απόλλων, άλλο τόσο σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως θα παρουσιαστούν ακόμα πιο απαιτητικές στη νέα σεζόν, αφού ορισμένοι εξ αυτών (Απόλλων, ΑΕΚ) το έχουν δηλώσει ευθέως ότι στόχος τους είναι ο τίτλος. Και από τη λίστα αυτή δεν μπορεί να αφαιρεθεί η Ομόνοια, έστω κι αν δεν το δηλώνουν ευθέως, η καρδούλα τους το ξέρει.

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές εδώ και καιρό το παλεύουν -με τον Πρόδρομο, όπως λένε στα γαλαζοκίτρινα ποδοσφαιρικά πηγαδάκια, να ανεβάζει τα ντεσιμπέλ του και να πιέζει έντονα- για να κλείσουν τα δυο μεγάλα κεφάλαια του ρόστερ. Αυτό του επιθετικού και του αριστερού μπακ. Την ίδια στιγμή, στους γαλαζοκίτρινους κανένας δεν αρνείται πως το οικονομικό τούς κρατά μέχρι ενός σημείου δεμένους, αφού υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν για να ολοκληρωθεί και να διαμορφωθεί το τελικό ρόστερ.

Από τη στιγμή που πλησιάζει και το πρώτο παιγνίδι με τους «Αγίους» της «Νιου Σεντς», τα περιθώρια στενεύουν, όχι τόσο για τον αγώνα με τους Ουαλούς όσο ενόψει του 3ου προκριματικού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το παιγνίδι τώρα έχει αρχίσει να ζεσταίνεται και όλα δείχνουν πως κάποια στιγμή θα παιχθεί «χοντρό μετεγγραφικό πόκερ», στη μάχη που θα δώσουν οι ομάδες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ράλι για τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ