aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Μεγάλε Γιώργο Ξενίδη σε ευχαριστούμε!»

«Μεγάλε Γιώργο Ξενίδη σε ευχαριστούμε!»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σαν σήμερα, πριν από 11 χρόνια (2005) η Ανόρθωση έμεινε όρθια στην Τραπεζούντα και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ σε βάρος της ομώνυμης ομάδας μέσα στην Τουρκία μέσα από τρομερά εχθρικές συνθήκες.

Ενώ το σκορ από το 40’ ήταν υπέρ της Τραπεζούντας, στις καθυστερήσεις μία… αεροκλωτσιά του Ξενίδη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων στέρησε από τους Τούρκους ένα δεύτερο τέρμα και την ίδια στιγμή (ή μάλλον δευτερόλεπτα αργότερα) χάριζε στην Ανόρθωση την πρόκριση.

«Παίζουμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων στον επαναληπτικό της Τουρκίας. Εκεί όπου τα συστήματα πάνε περίπατο, η μπάλα φτάνει στον Τεκέ με τον Γιωργαλλίδη εξουδετερωμένο. Ο Τούρκος κάνει το γυριστό σουτ, η μπάλα παίρνει πορεία προς τα δίχτυα για να γίνει το 0-2 και να δώσει την πρόκριση στους Τούρκους. Όχι όμως… Ο γίγαντας Γιώργος Ξενίδης με μία “καρατιά”, ενστικτωδώς, γλυτώνει την ομάδα μας από το τέρμα, η μπάλα πάει στους Τούρκους και ακολουθεί το οφσάιντ… Γιώργο Ξενίδη σε ευχαριστούμε!», αναφέρεται κάτω από ένα βίντεο του χρήστη «Anorthosis Eikosi Tessera», το οπίο αναρτήθηκε τον Αύγουστο του 2013 στο YouTube.

Ούτε ίδιος ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης πάντως δεν μένει ασυγκίνητος κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Με ανάρτηση του στο facebook έγραψε μαζί με το ποστ του πιο κάτω βίντεο: «Είναι αγώνες που το αγωνιστικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα! Χρόνια πολλά Ανόρθωση, χρόνιο πολλά Κύπρος! Σας ευχαριστώ!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ