aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜε τρεις τουφεκιές «σκότωσε» την Ανόρθωση ο Απόλλων!

Με τρεις τουφεκιές «σκότωσε» την Ανόρθωση ο Απόλλων!

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Το έφερε τούμπα και έσπασε το αήττητο της Ανόρθωσης. Ο Απόλλωνας επικράτησε 3-1 της «Κυρίας» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ενώ παρά το γεγονός πως βρισκόταν πίσω στο σκορ κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Οκριασβίλι, όμως η αντίστοιχη της Λεμεσού με τους Μπένσοπ (37’/πέναλτι), Πίττα (45’+3) και Λάρσον (76′) βρέθηκε σε θέση οδηγού. Ο Σουηδός στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Απόλλωνα «συστήθηκε» στο κυπριακό κοινό. Από την άλλη, σημείωσε τις ευκαιρίες η Ανόρθωση που θα μπορούσε να σκοράρει, όμως η αστοχία και ο Δημητρίου στάθηκαν εμπόδιο.

Το ματς…

Φάσεις με το… τσουβάλι σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος του μεγάλου ντέρμπι. Η Ανόρθωση μπήκε πεισμωμένη και ψυχωμένη, γι’ αυτό και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Ωστόσο, στο 14’ ο Απόλλωνας κατέγραψε την πρώτη του φάση στο 14’ μετά από σουτ του Μπένσοπ που σταμάτησε στο δοκάρι. Η «Κυρία» στο 19’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των Κορέια-Κβιλιτάια-Οκριασβίλι. Ο πρώτος μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, ο Δημητρίου απέκρουσε ασταθώς, και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Ο Απόλλωνας από εκείνο το σημείο «ξύπνησε», ανέκτησε την κατοχή και το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε πέναλτι μετά από απρόσεκτο παίξιμο του Γκαλίτσιου που γκρέμισε τον Μπένσοπ και ο επιθετικός από το Κουρασάο ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 45’+3 έκαναν την ανατροπή μετά από συρτό μακρινό σουτ του Πίττα που χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στο πλεκτό του Λόρια.

Καλύτερη η Ανόρθωση παρουσιάστηκε το δεύτερο μέρος που είχε την κατοχή της μπάλας ενώ ο Απόλλωνας διαχειριζόταν εξαιρετικά το υπέρ του αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι στο 55’ έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης όταν ο Οκριασβίλι βρέθηκε απέναντι από τον Δημητρίου, όμως ο νεαρός κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι φιλοξενούμενοι «τιμώρησαν» τους γηπεδούχους στο 76’ και καθάρισαν το παιχνίδια διαμορφώνοντας το 3-1. Ο Οκριασβίλι γύρισε στην άμυνα, μάρκαρε αποτελεσματικά, κέρδισε την μπάλα όμως έκανε λάθος μεταβίβαση και χάρισε τη μπάλα στον Λάρσον. Ο Σουηδός αντάλλαξε τη μπάλα με τον Νταμπό και με ψύχραιμο πλασέ «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του. Μάλιστα, ο Λάρσον μπήκε στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά νωρίτερα από το γκολ που πέτυχε.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος (45′ Αμπαρτζουμιάν), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κορέια, Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματάς (62′ Ελουντού), Μαργκάσα (46′ Χούσμπαουερ), Οκριασβίλι, Χριστοφή, Κβιλιτάια.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Πίττας, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Βασιλείου, Κατελάρης, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας (72′ Λάρσον), Νταμπό (81′ Σατσέτι), Μπένσοπ (58′ Ντιγκινί).

Σκόρερ: 19′ Οκριασβίλι / 37′ Μπένσοπ (πέναλτι), 45’+3 Πίττας, 76′ Λάρσον

Κίτρινες: Νταουσβίλι, Κετσπάγια, Χούσμπαουερ / Βασιλείου

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ