aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜε την πλάτη στον τοίχο Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ

Με την πλάτη στον τοίχο Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ντέρμπι και όποιος αντέξει… Έκφραση που αντικατοπτρίζει πλήρως το προσεχές παιχνίδι ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δυο ομάδες που προέρχονται από ατυχές αποτέλεσμα και έντονο απόηχο.

Ισοπαλία με την Αλκή η «Κυρία» και βαριά ήττα από τη Δόξα οι γαλαζοκίτρινοι. Ως γνωστόν, και οι δυο ομάδες βρίσκονται στο ψάξιμο προπονητή αφού η Ανόρθωση έλυσε τη συνεργασία της με τον Λέβι και στον ΑΠΟΕΛ, αν και διατηρήθηκε στον πάγκο ο Κωστή, γίνεται προσπάθεια για σύναψη συνεργασίας με τεχνικό διευθυντή και προπονητή.

Γίνεται αντιληπτό πως το μεταξύ τους ντέρμπι είναι ιδιαίτερο και πάνε με την πλάτη στον τοίχο. Είναι πολύ νωρίς, όμως με πιθανή νέα απώλεια θα χαθεί εκ νέου πολύτιμο έδαφος, ιδιαίτερα για την Ανόρθωση, και η προσπάθεια επίτευξης του στόχου θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Και δεν είναι μόνο η βαθμοί, αλλά και η επόμενη μέρα.

Αλλιώς φαντάζονταν το ξεκίνημα οι δυο ομάδες κι αλλιώς εξελίχθηκε και μέσα από το μεταξύ τους παιχνίδι έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τους βαθμούς αλλά και την εξιλέωση. Φθάνοντας στην επιτυχία θα μπορέσουν να πορευθούν με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Και για τις δυο ομάδες, το κλίμα στράβωσε από την ευρωπαϊκή τους πορεία. Η Ανόρθωση αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και ο ΑΠΟΕΛ αρχικά από το Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως δεν μπόρεσε να πάρει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κι όταν ραγίσει το γυαλί…

Το προσεχές ντέρμπι μοιάζει με αγώνα επιβίωσης. Δεν είναι υπερβολικό αλλά ρεαλιστικό, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα για Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ. Θεωρώ πως και οι δυο ομάδες έχουν το έμψυχο δυναμικό για να αντιδράσουν. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η παρουσία στον πάγκο ενός νέου προπονητή. Πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση. Σύντομα θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τις δυο ομάδες, αναλόγως και του αποτελέσματος στο ματς του επόμενου Σαββάτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ