aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Με συγκεκριμένα δεδομένα, η ένσταση του Απόλλωνα δεν θα έχει καμία τύχη»

«Με συγκεκριμένα δεδομένα, η ένσταση του Απόλλωνα δεν θα έχει καμία τύχη»

Στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» μίλησε ο νομικός Λύσανδρος Λυσάνδρου, για το πολύκροτο θέμα με το δελτίο υγείας του Φρανσίς Ουζόχο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ΚΟΑ θα έπρεπε να αιτιολογήσει γιατί προέβηκε στην ακύρωση του δελτίου υγείας του Νιγηριανού κίπερ, ενώ υπογράμμισε ότι με τα στοιχεία που έχει ενώπιον του ο Αθλητικός Δικαστής (Αριστότελης Βρυωνίδης), η ένσταση του Απόλλωνα δεν έχει καμιά τύχη.

Διαβάστε επίσης: ΚΟΑ: Έδωσε κάποια στοιχεία στην ΚΟΠ για τον Ουζόχο, δεν θα δώσει άλλα

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το αν τα πρακτικά από ένα Οργανισμό, μπορούν να σταλούν σε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο πρόσωπο ή Αρχή (π.χ. από τον ΚΟΑ στον Αθλητικό Δικαστή): «Βεβαίως και είναι υποχρέωση του ΚΟΑ να αποστείλει τα πρακτικά στον κύριο Βρυωνίδη. Θεωρώ ότι πολύ σωστά έπραξε ο Αθλητικός Δικαστής, διότι υπάρχει η απόφαση από τον ΚΟΑ που λέει ότι ακυρώνεται το δελτίο υγείας χωρίς να εξηγεί».

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί κακοδικία στην υπόθεση Ουζόχο ο ΚΟΑ

Για το θέμα των προσωπικών δεδομένων και αν αυτός είναι ο λόγος που ο ΚΟΑ δεν έστειλε το σκεπτικό της απόφασής του στην ΚΟΠ: «Δεν τίθεται θέμα, δεν υπάρχει παραβίαση δεδομένων από τη στιγμή που θα στείλει το αιτιολογικό της απόφασης του ο ΚΟΑ. Μπορεί να αφαιρέσει τα ονόματα που αφορούν στην απόφαση. Πρέπει να μας πουν για ποιο λόγο ακυρώθηκε το δελτίο υγείας και αυτό ζητά ο Αθλητικός Δικαστής».

Για το αν έχει στείλει πρακτικά ο ΚΟΑ οπουδήποτε αλλού: «Δεν γνωρίζω για τον ΚΟΑ αν έχει στείλει, αλλά ο Αθλητικός Δικαστής ζήτησε την αιτιολογία και νομίζω οφείλει να γνωρίζει από τη στιγμή που η ακύρωση επηρεάζει την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης: ΚΟΠ: Σαν να μάς λέει ότι ο ΚΟΑ «σφυρίζει αδιάφορα»

Για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αναβολή: «Φαντάζομαι έγινε γιατί δεν υπάρχει το αιτιολογικό, αν δεν υπάρχει θα πάρει την απόφαση με τα δεδομένα που έχει ενώπιον του. Δηλαδή, ακυρώθηκε ένα δελτίο υγείας μετά τον αγώνα χωρίς να ξέρει γιατί, οπόταν το δελτίο υγείας ήταν έγκυρο πριν από τον αγώνα. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι η ένσταση του Απόλλωνα δεν θα έχει καμία τύχη».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Ουζόχο: Ο ΚΟΑ… μπλόκαρε την εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα

Ο Λύσανδρος Λυσάνδρου εν κατακλείδι τόνισε: «Οφείλει ο ΚΟΑ να αιτιολογήσει, είναι η υποχρέωση του ΚΟΑ να αποστείλει το δικαιολογητικό. Πρέπει να το δημοσίευση για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Και δεν είναι παραβίαση δεδομένων. Η αστυνομική έρευνα δεν επηρεάζει καθόλου τον Αθλητικό Δικαστή. Θεωρώ ότι είναι λυπηρό να υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ του ΚΟΑ και της ΚΟΠ. Ο ΚΟΑ θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε την απαίτηση να ξεκαθαρίσει το θέμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ