aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜε €72.500... αγόραζε έναν καλό παίκτη!

Με €72.500… αγόραζε έναν καλό παίκτη!

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η Ανόρθωση στη λήξασα σεζόν πέρασε αναμφισβήτητα από σαράντα κύματα. Η άσχημη οικονομική κατάσταση του συλλόγου σε συνδυασμό με την αποχώρηση του μεγαλομετόχου Χρίστου Πουλλαΐδη και τις απογοητευτικές εμφανίσεις της ομάδας, σήμαναν συναγερμό για ταχείς αποφάσεις προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Με τα πολλά, η παραίτηση του τέως προέδρου έγινε αποδεκτή, και ο Αντρέας Παντελή ανέλαβε ξανά τα ηνία (μετά από το 2008) με την φιλοδοξία ότι θα οδηγήσει τους κυανόλευκους σε καλύτερες μέρες. Το έργο του δεν ήταν και δεν θα είναι εύκολο, αλλά η θέληση υπάρχει από μέρους του ώστε να φέρει ξανά υγεία στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης.

Το κακό, έως ένα βαθμό, χτίσιμο του ρόστερ το καλοκαίρι του 2016 από τους Αντόνιο Πούτσε και Αλμπέρτο Μπενίτο είχε -μεταξύ άλλων- το εξής στατιστικό: Έξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο το ρόστερ της ανδρικής ομάδας! Ο λόγος για τους Οικονομίδη, Παπαδόπουλο, Αριστοτέλους, Χατζηπασχάλη, Κυριάκου και Νικολάου, ενώ ο μοναδικός… εντεκαδάτος ήταν μόνο ο πρώτος.

Ο κανονισμός της ΚΟΠ τιμωρεί με πρόστιμο τις ομάδες όταν: «Μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ». Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι όταν βρίσκεται μόνο ένας Κύπριος στην αρχική εντεκάδα, τότε το πρόστιμο είναι στα 1.500 ευρώ, ενώ όταν είναι μόνο ξένοι, τόσο το ποσό διπλασιάζεται (3.000).

Και εξηγούμε: Αν πάρουμε το κομπιουτεράκι και μιλήσουμε με αριθμούς θα δούμε ότι η διοίκηση της Ανόρθωσης έδωσε ένα σεβαστό ποσό για αυτό τον λόγο. Για τις 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος η διοίκηση των κυανόλευκων πλήρωσε το συνολικό ποσό των 46.500 ευρώ και για τους αγώνες μπαράζ 15.000. Τέλος είναι και οι αγώνες κυπέλλου, αφού από τους τέσσερεις αγώνες κόντρα σε ΑΣΙΛ και ΑΕΚ (ήταν διπλοί) μόνο στα δύο ματς με την ομάδα της Λύσης δεν τιμωρήθηκε, ενώ με τους Λαρνακείς πλήρωσε 6.000 ευρώ. Στους ημιτελικούς αγώνες κυπέλλου, στο πρώτο ματς ο Ρόνι Λέβι παρέταξε την ομάδα χωρίς Κύπριο, ενώ στον επαναληπτικό στη ενδεκάδα ήταν ο Οικονομίδης, έτσι το ποσό ανέρχεται στις 4.500 (10.500 σύνολο οι αγώνες κυπέλλου).

Η… λυπητερή στο τέλος της ημέρας εκτοξεύεται στις 72.500 ευρώ! Μιλάμε για ποσό το οποίο προσφέρεται άνετα για συμβόλαιο σε έναν ποδοσφαιριστή! Πολλά τα λεφτά για ένα λόγο καθόλου κολακευτικό για τις μεγάλες κυπριακές ομάδες οι οποίες έπρεπε έτσι κι αλλιώς να διαθέτουν αξιόλογους Κύπριους παίκτες.

Μέσα σε όλα τα άλλα που οφείλουν να επιληφθούν οι διοικούντες την Ανόρθωση στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού είναι κι αυτό, ώστε στη νέα σεζόν το… φαινόμενο «Κύπριοι, είδος προς εξαφάνιση» να μειωθεί. Στην λήξασα σεζόν, η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ έδειξαν τον δρόμο προς την εμφάνιση νέου κυπριακού στοιχείου στο ρόστερ τους. Κατελάρης, Φιλιώτης, Δημητρίου, στους πράσινους και Ιωάννου, Αρτυματάς, και Πιέρος στους γαλαζοκίτρινους, είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

Στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η αρχική εντεκάδα της Ανόρθωσης ήταν ως εξής:

Αγώνες Κύπριοι
17 Μόνο ο Γιώργος Οικονομίδης
7 Κανένας Κύπριος
2 Δύο Κύπριοι

Στους αγώνες κυπέλλου:

Ανόρθωση – ΑΣΙΛ Δύο Κύπριοι
ΑΣΙΛ – Ανόρθωση Τρεις Κύπριοι
ΑΕΚ – Ανόρθωση
Ανόρθωση – ΑΕΚ
Απόλλων – Ανόρθωση
Ανόρθωση – Απόλλων Οικονομίδης

Στους αγώνες πλέι οφ:

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια – Ανόρθωση
Ανόρθωση – ΑΕΛ
Ανόρθωση – Απόλλων Παπαδόπουλος (τ)
ΑΕΚ – Ανόρθωση Παπαδόπουλος (τ)
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση
Ανόρθωση – Ομόνοια Οικονομίδης, Νικολάου
ΑΕΛ – Ανόρθωση Παπαδόπουλος (τ), Οικονομίδης
Απόλλων – Ανόρθωση Νικολάου, Οικονομίδης
Ανόρθωση – ΑΕΚ Κορρέα, Αριστοτέλους, Ευθυμίου,Οικονομίδης

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ