aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Μαυροπράσινη» θύελλα παρέσυρε την Ανόρθωση 19 χρόνια μετά! (vid & pics)

«Μαυροπράσινη» θύελλα παρέσυρε την Ανόρθωση 19 χρόνια μετά! (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

19 χρόνια ήταν πολλά, πάρα πολλά και ο Ολυμπιακός έσπασε την… κατάρα! Η ομάδα της Λευκωσίας επικράτησε 2-1 της Ανόρθωσης στο Μακάρειο, και πέτυχε τη πρώτη της νίκη επί της «Κυρίας» μετά από 19 (!) χρόνια καθώς η τελευταία καταγράφηκε το 2001 (2-0).

Στο 41’ η μπάλα χτύπησε στον Σίλντενφελντ και κατέληξε στα δίκτυα του Παπαδόπουλου, με την ομάδα της Αμμοχώστου να μην καταφέρνει να αντιδράσει και τους γηπεδούχους να παίρνουν μια πολύτιμή νίκη στην προσπάθεια τους για παραμονή. Το δεύτερο γκολ επιτεύχθηκε από τον Ψάλτη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντούρις διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η Ανόρθωση παραμένει στους 40 βαθμούς, ωστόσο η Ομόνοια αγωνίζεται με τον Εθνικό κι αν πάρει το τρίποντο, τότε θα βρίσκεται στην κορυφή και στο +1. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 20 και στην 8η θέση.

Από την άλλη, η ομάδα του Κετσπάγια κατέγραψε ένα… αρνητικό στατιστικό στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, καθώς είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που οι κυανόλευκοι χάνουν βαθμούς (προηγήθηκε η λευκή ισοπαλία  με τον ΑΠΟΕΛ).

Το ματς…

«Μουδιασμένη» η Ανόρθωση στο πρώτο μέρος, δεν… πάτησε σχεδόν καθόλου περιοχή, με ποδοσφαιρικό… θράσος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατέγραψε τη πρώτη της καλή στιγμή στο 21’ όταν το σουτ στην κίνηση του Αγιτέ, κόντραρε στον Σελίν και κατέληξε μόλις έξω. Από την άλλη, στο 39’ η «Κυρία» σημείωσε την πρώτη της ευκαιρία μετά από άστοχη κεφαλιά του Ιωάννου, ενώ στο 41’ οι μαυροπράσινοι άνοιξαν το σκορ από… πλάτη αντιπάλου. Μετά από σέντρα, ο Παπαδόπους έδιωξε, όμως η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σίλντενφελντ και κατέληξε στα δίκτυα.

Πιο… μυαλωμένη  η Ανόρθωση στο δεύτερο μέρος, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα όπως στο πρώτο ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Κετσπάγια μπήκαν στο ματς με περισσότερους επιθετικούς προσανατολισμούς, και στο 49’ σημείωσε την πιο κλασσική της ευκαιρία μετά από σουτ-βολίδα του Ιωάννου, με τον Βελλίδη να απογειώνεται για να αποκρούσει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τους Αγιτέ και Κα να «σφραγίσουν» τη νίκη όμως ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα, ενώ η «Κυρία» ήταν άστοχη με τον Ντούρις να χάνει 1-2 κεφαλιές που κατέληξαν έξω.

Το τελευταίο 5λεπτο όμως, το παιχνίδι πήρε… φωτιά! Ο Ψάλτης στο 89’ πέτυχε και δεύτερο γκολ μετά από κοντινό πλασέ, ενώ στο 90’+1 ο Ντούρις έδωσε ελπίδες στην ομάδα του αφού μείωσε σε 2-1 με δυνατό πλασέ που νίκησε το Βελλίδη. Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε παρά την δίλεπτη πίεση της «Κυρίας» και το τρίποντο «βάφτηκε» μαυροπράσινο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Βελλίδης, Κυριάκου, Νάνι, Σαμπίνια, Κίκο, Οικονομίδης, Βινίσιους (90’+3 Μουχτάρης), Κοφί, Κα (82′ Ψάλτης), Αζουλάο, Αγιτέ (73′ Σωτηρίου).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Παπαδόπουλος, Σελίν (46′ Εγγλέζου), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Βασιλακάκης, Ιωάννου (61′ Ανανίτζε), Ράγιος, Χριστοφή, Μανθάτης (76′ Κατσαράβα), Ντούρις.

Σκόρερ: 41′ Σίλντενφλεντ (αυτογκόλ), 89′ Ψάλτης / 90’+1 Ντούρις

Κίτρινες: Αγιτέ (3η), Βελλίδης

Αποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Β’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

4ος: Ανδρέας Στρούθου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ