aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜαθήματα… μαθηματικών από Μπεργκ και Κετσπάγια (από το -9 στο +7)!

Μαθήματα… μαθηματικών από Μπεργκ και Κετσπάγια (από το -9 στο +7)!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αν πάμε πίσω, στις 30 Νοεμβρίου 2020, ο προβληματισμός για τους φίλους της Ομόνοιας είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Η ομάδα τους έφερε 0-0 με την Ερμή στο ΓΣΠ, ενώ είχαν προηγηθεί εντός έδρας ισοπαλίες με το Παραλίμνι και τη Δόξα, ενώ ηττήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα και τον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά σε σερί αγώνες. Είχε πλακώσει για τα καλά η… πράσινη βαρυχειμωνιά.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Χένινγκ Μπεργκ, έδωσε ρέστα στην επικοινωνιακή σκακιέρα.

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσο γίνονται σκέψεις για αναπροσαρμογή των στόχων κι αν πιστεύει ότι η Ομόνοια μπορεί να καλύψει τη διαφορά των εννέα βαθμών από την πρωτοπόρο Ανόρθωση (στην ίδια αγωνιστική είχε νικήσει την Ένωση με 4-2), έβγαλε επιδεικτικά το κινητό από τη τσέπη, έβαλε… μπρος την αριθμομηχανή και είπε: «Πόσα παιχνίδια έχουν απομείνει μέχρι το τέλος; Πόσοι βαθμοί είναι στο τραπέζι; Έχουμε παίξει έντεκα παιχνίδια και υπάρχουν στο σύνολο 36. Είμαστε εννέα βαθμούς πίσω, δεν ξέρω εάν δεν το πιστεύετε εσείς, εγώ το πιστεύω»!

Η βαθμολογία όταν ο Μπεργκ αναγκάστηκε να βάλει μπρος την αριθμομηχανή

Λες κι εκείνη η στιγμή ήταν πράσινο ξυπνητήρι. Από τότε, μετράει ένα αήττητο σερί 17 αγώνων και το -9 από την Ανόρθωση, έγινε + 7!
Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την πρωταθλήτρια της τρέχουσας σεζόν, αλλά το χθεσινό «Χ» ανάμεσα στις δύο ομάδες, μάλλον ήταν «καταστροφικό» για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Γεωργιανός τεχνικός, χθες, επικαλέστηκε κι αυτός τα μαθηματικά:

«Παίξαμε δώδεκα παιχνίδια χωρίς να χάσουμε. Από τα δώδεκα, νομίζω, οκτώ κερδίσαμε και τέσσερις ισοπαλίες (σ.σ. επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες είναι ο απολογισμός της «Κυρίας» σε πρωτάθλημα και κύπελλο). Οι ισοπαλίες στοιχίζουν… Έμειναν οκτώ παιχνίδια, 24 βαθμοί, στα μαθηματικά είμαι καλός. Εμείς παίξαμε δύο ντέρμπι παιχνίδια και αυτοί πρέπει να παίξουν με τους άλλους. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».
Ποδόσφαιρο είναι, 24 βαθμοί δεν είναι λίγοι, αλλά με τρεις αντιπάλους από πάνω, οι μαθηματικές πράξεις ίσως να μην αρκέσουν για να υλοποιηθούν τα πλάνα του Κετσπάγια και των φίλων της Ανόρθωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ