aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜαρτίνες... τύπου ΑΠΟΕΛ

Μαρτίνες… τύπου ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όταν μία ομάδα ισοφαρίζεται στο 88’ μένει πάντοτε με την πίκρα των απολεσθέντων δύο βαθμών. Μάλιστα, όταν έχει καιρό να πετύχει μεγάλη νίκη και την παθαίνει σε ντέρμπι, χάνει και την ευκαιρία για γερή ψυχολογική ανάταση.

Ωστόσο, η Ανόρθωση είδε μεν τον ΑΠΟΕΛ να της παίρνει προχθές την μπουκιά από το στόμα (1-1), έχει δε έναν καλό λόγο για να αισιοδοξεί στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για το φωτεινότερο σημείο του αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και έχει ονοματεπώνυμο: Νικολάς Μαρτίνες!

Μετά από περίοδο ντεφορμαρίσματος και γκρίνιας στην κυανόλευκη εξέδρα, ο Αργεντινός έστειλε το μήνυμα πως επέστρεψε στα γνωστά στάνταρ απόδοσής του. Ο μαέστρος της ομάδας της Αμμοχώστου, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε τη δουλειά για την οποίαν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Είχε πολλή διάθεση για ποδόσφαιρο, ανέλαβε ηγετικό ρόλο, ήταν το κύριο ατού στη δημιουργία φάσεων, ενώ με τις περίτεχνες ενέργειές του ταλαιπωρούσε την αντίπαλη άμυνα, ενέπνεε τους συμπαίκτες του και ξεσήκωνε τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Επιπλέον, συνέβαλε και στην αναχαίτιση των γαλαζοκιτρίνων. Δεν παραγνωρίζει κανείς βεβαίως ότι το όμορφο γκολ του Κωνσταντίνου Λαΐφη στο 70’, προήλθε μετά από εξαιρετική ντρίπλα και τελική πάσα του Μαρτίνες.

Η επιστροφή του βραχύσωμου «μάγου» σε υψηλό επίπεδο απόδοσης είναι σημαντικός λόγος για να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Νεόφυτος Λάρκου. Ο Κύπριος τεχνικός, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που ακολούθησαν της πρόσληψής του, πόνταρε πολύ στην ποιότητα του μέσου από τη χώρα του ταγκό.

Πιθανόν λοιπόν το κατακόρυφο ανέβασμά του να οφείλεται στο νέο αφεντικό του πάγκου των Αμμοχωστιανών, αν και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί σε βάθος χρόνου εφόσον δοθεί συνέχεια. Το γεγονός, όμως, ένα είναι: η Ανόρθωση θα χρειαστεί Μαρτίνες… τύπου ΑΠΟΕΛ στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.

Κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητές της να κάνει τη βαθμολογική ανατροπή και να τερματίσει είτε στην τρίτη θέση που θα τη στείλει στο Γιουρόπα Λιγκ είτε στην τέταρτη που θα τις δώσει ελπίδες (ο τέταρτος της βαθμολογίας θα είναι προνομιούχος, εφόσον κατακτηθεί το κύπελλο από ομάδα που θα τερματίσει πρώτη, δεύτερη ή τρίτη στο πρωτάθλημα).

Προς το παρόν, βάσει του βαθμολογικού πίνακα, η «Μεγάλη Κυρία» είναι το αουτσάιντερ για την εξασφάλιση θέσης στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, έστω και με μικρό μειονέκτημα από την Ομόνοια και τον Απόλλωνα, από τους οποίους απέχει δύο και ένα βαθμό αντιστοίχως.

Επάγγελμα… σερβιτόρος

Η συμβολή του Νικολάς Μαρτίνες δεν είναι μεγάλη στο σκοράρισμα, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μόνο δύο φορές με ισάριθμα σουτ απέναντι σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα. Αντιθέτως, είναι ο καλύτερος δημιουργός της Ανόρθωσης, αφού οκτώ τελικές πάσες του μετατράπηκαν σε γκολ από τους συμποδοσφαιριστές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ