aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗMαργκάσα: Οι δηλώσεις που καίνε τον Πέτεφ στην απόφαση του Δικαστηρίου

Mαργκάσα: Οι δηλώσεις που καίνε τον Πέτεφ στην απόφαση του Δικαστηρίου

To Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δικαίωσε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου τον ποδοσφαιριστή Ρενάτο Μαρκάσα με απόφαση που εξέδωσε στην αστική αγωγή που είχε καταχωρήσει ο ποδοσφαιριστής εναντίον του Ιβάϊλο Πέτεφ, τότε προπονητή της Ομόνοιας Λευκωσίας, για δηλώσεις εναντίον του τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι δηλώσεις αυτές ήταν δυσφημιστικές και έπληξαν το επαγγελματικό κύρος και την υπόληψη του Ρενάτο Μαργκάσα, έγιναν κακόβουλα σε μια προσπάθεια μετατόπισης σε τρίτα πρόσωπα των ευθυνών και των λόγων αποτυχίας της ομάδας και οδήγησαν στον πρόωρο τερματισμό της εργοδότησης του Ρενάτο Μαργκάσα από το σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου οι δηλώσεις που «καίνε» τον Βούλγαρο προπονητή έγιναν στην βουλγάρικη ιστοσελίδα «Blitz» και αναδημοσιεύθηκαν στην Κύπρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που αποδίδονται στον Ιβάιλο Πέτεφ στην απόφαση του Δικαστηρίου

«Ο Ιβάϊλο Πέτεφ ξέσπασε μπροστά στο Blitz: Έκανε υπαινιγμούς για στημένους αγώνες και αποκάλυψε αλήθειες που σκανδαλίζουν! Ο Προπονητής αποκάλυψε το παρασκήνιο της Ομόνοιας (Λευκωσίας), παραδέχτηκε διαφορές με παίκτες και διοίκηση.

Σόφια, Βουλγαρία, 20 Μαρτίου 2018 15:12

Ο Ιβάιλο Πέτεφ διορίσθηκε στη θέση προπονητή της Ομόνοιας (Λευκωσίας) το Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Αλλά εδώ και λίγο καιρό η ομάδα ξαφνικά σκάλωσε. Σε σχέση με αυτό το BLITZ επικοινώνησε με τον πρώην προπονητή της εθνικής Βουλγαρίας, ο οποίος αποκάλυψε πολλές αλήθειες από το παρασκήνιο της φημισμένης κάποτε κυπριακής ομάδας.

Θυμίζουμε ότι στην ομάδα της Ομόνοιας υπάρχει ακόμα ένας Βούλγαρος – ο τερματοφύλακας Νικολάι Μιχαίλοφ.

-Κύριε Πέτεφ, υπάρχει ένταση στην Ομόνοια μετά από την αρνητική σειρά; Στα ντόπια μέσα εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι αύριο μπορεί να αποχωρίσετε από την ομάδα;

«Δεν το κρύβω. Υπάρχει. Και μάλιστα μεγάλη ένταση. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας και δεν θα το αποκρύψω τίποτα. Στην αρχή, όταν έγινα προπονητής της ομάδας, ο δρόμος για όλους μας ήταν ο ίδιος – να μπούμε στην εξάδα της κατάταξης και να συμμετέχουμε σταplayoffs. Εγώ πέτυχα το στόχο που μου είχε ανατεθεί. Στη συνέχεια όμως η διοίκηση της ομάδας δεν έδειξε με κανένα τρόπο ότι επιθυμεί κάτι περισσότερο. Μόλις μπήκαμε στην εξάδα, επικράτησε ένα βόλεμα. Ενάντια στις μικρές ομάδες παίζουμε με ένα τρόπο, ενώ ενάντια στις δυνατές – με εντελώς διαφορετικό. Σάμπως είναι εντελώς διαφορετική ομάδα στο γήπεδο.

– Εσείς τι κάνατε;

«Πήγα αμέσως στη διοίκηση. Τους είπα ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν ύποπτα. Αλλά δεν υπήρχε καμία αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης. Ωστόσο οι οπαδοί της Ομόνοιας, που αγαπούν την ομάδα τους πάρα πολύ, δεν είναι ανόητοι. Και αυτοί ένιωθαν ότι κάτι συμβαίνει. Και εγώ αποφάσισα να καθαρίσω. Πέταξα έξω από την ομάδα τους τρεις πιο ύποπτους ποδοσφαιριστές χωρίς δεύτερη σκέψη».

– Ποιοι είναι αυτοί;

«Οι Ράφα Λόπες, Άλεξ Σοάρες και Μαργκάσα. Είναι και οι τρεις Πορτογάλοι, αλλά ο τελευταίος έχει κυπριακό διαβατήριο. Αλλά ξέρετε τι συνέβη;»

– Τι;

«Η διοίκηση τους επανάφερε στην ομάδα. Χωρίς να μου εξηγήσει το γιατί. Έγινα έξαλλος. Ναι, αυτοί είναι και πάλι στην ομάδα, αλλά κάθονται στον πάγκο. Σταθερά και επίμονα. Προπονούνται για φυσική κατάσταση, επειδή δεν τους επιτρέπω ούτε καν το γρασίδι να μυριστούν».

– Εσείς πότε νοιώσατε ότι αυτοί οι τρεις δεν παίζουν βάσει κανόνων;

«Πρώτα είχα κάποια νύξη από άλλα μέλη της ομάδας. Αυτοί με προειδοποίησαν ότι η πορτογαλική τριάδα συμπεριφέρεται ύποπτα. Αρχικά δεν το πίστεψα, αλλά μετά άρχισα να πείθομαι ότι υπάρχει κάτι ύποπτο στις ενέργειες τους. Πρώτα άρχισα να τους αλλάζω κατά τη διάρκεια των αγώνων και έτσι γράψαμε δύο νίκες εκτός, ενάντια σε δυνατές ομάδες – 3:2 με την ΑΕΛ και 2:1 με την Ανόρθωση. Όταν τους έβγαλα, αρχίσαμε να παίζουμε κανονικά και κερδίσαμε. Ακόμα και οι οπαδοί καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Αλλά και οπαδοί άλλων ομάδων, που είναι το πιο τρομακτικό. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Είμαστε φιλοξενούμενη ομάδα σε ένα αγώνα και οι οπαδοί της εντός ομάδας αρχίζουν να φωνάζουν: «Πέτεφ, βάλε τον Μαργκάσα, βάλε τον Μαργκάσα». Και γελούν. Ρεζίλι. Και όταν αποκλειστήκαμε από τη διεκδίκηση για το Κύπελλο της Κύπρου, τους έδειξα οριστικά την πόρτα εξόδου, αλλά όπως ήδη σας ανέφερα, η διοίκηση τους έφερε πίσω. Η ηγεσία έπρεπε να με υποστηρίξει, τόσο εμένα όσο και τους οπαδούς μας. Αντ’ αυτού, για άγνωστους λόγους, επανάφεραν τους τρεις Πορτογάλους στην ομάδα. Και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι έχουν κάποια μυστικά πάρε-δώσε. Ότι κάτι έκαναν και πριν».

– Υπονοείτε «μαύρα στοιχήματα» (στημένους αγώνες);

«Μαύρα, άσπρα, σκεφτείτε μόνοι σας … Μόνο ένα θα σας πω – της φημισμένης κάποτε ομάδας της Ομόνοιας τώρα της έχει μείνει μόνο το όνομα … Αλλά αυτά δεν είναι όλα. Υποπτεύομαι και άλλους τρεις από την ομάδα. Και θα δούμε τι θα γίνει».

– Αύριο έχετε συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σας απολύσουν;

«Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα – να με απολύσουν, να φύγω από μόνος μου ή και να μείνω. Αλλά το τελευταίο είναι το λιγότερο πιθανό. Απόψε θα συναντηθώ με κάποιους από τους πιο φανατικούς οπαδούς. Θα ακούσω και τη δική τους θέση. Στις 14 του Απρίλη έπρεπε να γίνουν εκλογές για καινούρια διοίκηση της ομάδας μετά από επίμονα αιτήματα των οπαδών. Αλλά και η διοίκηση ανέβαλε τις εκλογές για τον Ιούνιο. Πιθανότατα τώρα θα προσπαθήσουν να τα ρίξουν όλα πάνω μου, κάτι που δεν θα είναι ηθικό».

– Τι θα πείτε στη διοίκηση αύριο;

«Θα τους πω πολλές αλήθειες και θα πονέσουν. Θα τους τα πω ευθέως, όχι ότι μέχρι τώρα τα μασούσα. Αλλά τώρα θα είμαι ακόμα πιο ακραίος, κάτι που είναι πιθανό να οδηγήσει σε οριστική ρήξη μεταξύ μας».

– Μάλλον μετανιώνετε που το Δεκέμβριο αναλάβατε την Ομόνοια;

«Έτσι φαίνεται. Εάν δεν ήμουν εγώ, δύσκολα θα έμπαιναν στην εξάδα για να παίζουν τα παιχνιδάκια τους. Πριν τον ερχομό μου η ομάδα δεν είχε τρεις σερί νίκες για 330 μέρες. Το φαντάζεστε; Αλλά υπό την καθοδήγηση μου τα πράγματα βελτιώθηκαν. Μετά, όμως όλα πήραν την κάτω βόλτα. Πέραν τούτου οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Ε, τι συζητούμε; Δεν φτάνουν αυτά, και η διαιτησία έχει αλλάξει. Κατά την προηγούμενη παραμονή μου στην Κύπρο, όταν ήμουν προπονητής της ΑΕΛ, οι διαιτητές τα κατάφερναν. Τώρα είναι τρομακτική η κατάσταση. Θα σας στείλω φωτογραφίες, για να δείτε τι offside σφυρίζουν. Οι δικοί μας οι διαιτητές, από τους οποίους όλες οι ομάδες και οπαδοί έχουν παράπονο, είναι κλάσεις ανώτεροι σε σχέση με αυτούς εδώ. Είναι επιπέδου Champions League! Γενικώς, τα πράγματα στην Κύπρο έχουν αλλάξει. Εδώ επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας – ο μεγαλύτερο τρώει τον μικρότερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ