aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜαλέκκος: «Μπορεί να αποτύχει ο ΑΠΟΕΛ. Ήμουν σίγουρος για την Ομόνοια»

Μαλέκκος: «Μπορεί να αποτύχει ο ΑΠΟΕΛ. Ήμουν σίγουρος για την Ομόνοια»

Την εκτίμηση πως Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν προβάδισμα για κατάκτηση του τίτλου και πως η φετινή σεζόν πιθανόν να είναι αυτή που θα αποτύχει ο ΑΠΟΕΛ εξέφρασε ο Κώστας Μαλέκκος. Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής του ΘΟΪ Λακατάμιας μιλώντας στον Super Sport FM (104.0) αναφέρθηκε στη μάχη του τίτλου, τόνισε ότι οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών επηρέασαν τον ΑΠΟΕΛ, ενώ επεσήμανε πως ήταν σίγουρος για την πορεία της Ομόνοιας λόγω της παρουσίας του Νεόφυτου Λάρκου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πάτε αρκετά καλά στο ΘΟΪ, πώς βλέπεις τα δεδομένα εκεί; «Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά, όταν χάνεις είναι το πρόβλημα. Η ουσία είναι να έχει και συνέχεια, να μην πάθουμε όπως τον Απόλλωνα».

Πώς βλέπεις τα πράγματα στο πρωτάθλημα; «Είναι ανοικτά τα πράγματα για τον τίτλο, πολλές ομάδες για την Ευρώπη, τρεις για την 6η θέση και άλλες για την διαβάθμιση. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε».

Τι ξεχώρισες μέχρι τώρα από το πρωτάθλημα; «Ξεχωρίζει μια αστάθεια σε όλες τις ομάδες και γι’ αυτό είναι και όλες εκεί».

Πώς βλέπεις να εξελίσσεται το πρωτάθλημα; «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Θεωρώ ότι όλα είναι πιθανά. Δεν είναι μόνο η αστάθεια σε θέμα απόδοσης των μεγάλων, αλλά δείχνουν και οι μικρές ομάδες ότι μπορούν να χτυπήσουν τις ομάδες που είναι στα ψηλά».

Μπορεί να καθορίσει κάποια πράγματα το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια; «Μπορεί να καθορίσει πράγματα αν χάσει ο ΑΠΟΕΛ. Με την αστάθεια του ο ΑΠΟΕΛ χωρίς καλό ποδόσφαιρο, με μια νέα ήττα ειδικά από την Ομόνοια, πολύ δύσκολα θα βρει τα πόδια του για να διεκδικήσει τον τίτλο. Θα είναι μια έξτρα αποτυχία που δεν θα του επιτρέψει να προλάβει το τρένο».

Οι πολλές αλλαγές προπονητών στοίχισαν στον ΑΠΟΕΛ; «100%, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Ο ΑΠΟΕΛ συνηθίζει να το κάνει αυτό, αλλά όταν έφευγε προπονητής έμενε κάποιος από τα παιδιά που ήταν εκεί στην ομάδα. Θυμάμαι τον Σατσιά, τον Κωστή, τον Μαντούκα, παιδιά που ήταν εκεί στο προπονητικό επιτελείο. Οι φετινές αλλαγές είναι μεγαλύτερες και είναι δεδομένο ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος αυτού που βλέπουμε».

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να κατακτήσει τον τίτλο; «Νομίζω ότι αυτή την χρονιά μπορεί να αποτύχει ο ΑΠΟΕΛ, να σταματήσει το σερί λόγω όλων αυτών που είπαμε νωρίτερα».

Για την πορεία της Ομόνοιας: «Δεν είναι τυχαίο που είναι εκεί. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα πήγαινε καλά με τον Νεόφυτο Λάρκου. Δεν χρειάζεται να πω εγώ καλά λόγια για το Νεόφυτο όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας».

Για το γεγονός ότι πάνε χρόνια να νικήσει η Ομόνοια τον ΑΠΟΕΛ: «Είναι ένα έξτρα κίνητρο για την Ομόνοια το γεγονός ότι έχει χρόνια να νικήσει. Αν δεν κερδίσει τώρα πότε θα κερδίσει; Είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκει και τον ΑΠΟΕΛ να μην είναι σε καλή κατάσταση».

Κάποιοι είπαν ότι ο νεαρός Λοΐζος Λοΐζου της Ομόνοιας θύμισε κάτι από Κώστα Μαλέκκο: «Όταν βγαίνει ένας μικρός φέρνουμε στο μυαλό μας τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές. Οι μικροί πρέπει να αντιληφθούν τι μπορούν να δώσουν στο ποδόσφαιρο. Για να εξελιχθεί ένα ταλέντο πρέπει να συνεχίσει να παίζει σε μια ομάδα καλοκαρδισμένη και όχι να παίζουν οι μικροί όταν δεν πηγαίνει καλά μια μεγάλη ομάδα. Έτσι πρέπει να παίζουν τα ταλέντα όπως μπήκα κι εγώ και είχα παικταράδες πίσω μου να με βοηθήσουν».

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Δήλωσα ότι θα χαρώ αν πάρει το πρωτάθλημα η Ανόρθωση λόγω του φίλου μου του Τιμούρ. Είναι και η Ανόρθωση το ίδιο παράδειγμα με την Ομόνοια. Το σοκ του 5-0 δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί, αλλά η ομάδα είναι εκεί στην πρώτη θέση και θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Δεν αμφιβάλω ότι θα βρει τα πόδια της η ομάδα όπως και οι άλλες, καθώς όλες που είναι στα ψηλά είναι μεγάλες ομάδες».

Για τον Απόλλωνα: «Ο Απόλλωνας έκανε ένα σερί μετά την επιστροφή Σωφρόνη αλλά τα χάλασε στα τελευταία παιχνίδια».

Αν σου λέγαμε να μας πεις κατά σειρά πως θα τερματίσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες: «Ήμουν ποδοσφαιριστής και είμαι προπονητής, δεν είμαι μάγος. Έχουν τον πρώτο λόγο οι πρώτες δύο ομάδες. Είναι ομάδες που κατέκτησαν τίτλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ