«Μαχητές»: «Μέχρι την Άγια μέρα που η νίκη δεν θα είναι ποδοσφαιρική»

Η 3η Αυγούστου θα μνημονεύεται για πάντα στην ιστορία της Ανόρθωσης και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σαν σήμερα 15 χρόνια πριν η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε την ιστορική πρόκριση επί της Τραπεζούντας και έριξε στο καναβάτσο του Τούρκους. Μία πρόκριση που πανηγυρίστηκε έξαλλα από ολόκληρο το φίλαθλο κόσμο της Κύπρου. Οι οργανωμένοι οπαδοί της «Κυρίας» με ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι στιγμές που ακολούθησαν της σπουδαίας επιτυχίας θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων των Ελληνοκύπριων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 03 Αυγούστου 2005

Μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο από γκρίζους λύκους και μια ατμόσφαιρα εχθρική, μέχρι και εμπόλεμη. Η Ελληνική ψυχή έφυγε αλώβητη και μεγάλη νικήτρια παρά τις αντιξοότητες. Η Ανορθωσιάτικη μαγκιά έστειλε τους Τούρκους και τις κόκκινες σημαίες τους στο καναβάτσο. Μετέδωσε επίσης με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό πρόβλημα του τόπου μας κάτι που συνάδει με τα ιδεώδη του Σωματείου μας από την μέρα ιδρύσεως του.

Ήρωες και όσοι ακολούθησαν την ομάδα σε όλο αυτό το ταξίδι, που στάθηκαν επάξια απέναντι τους και δεν δίστασαν λεπτό να τους δούνε στα μάτια. Το τι ακολούθησε ανά το παγκύπριο, με την λήξη του αγώνα μέχρι την επιστροφή στο αεροδρόμιο, δεν περιγράφεται με λόγια. Οι εικόνες είναι χαραγμένες στο μυαλό κάθε Ελληνοκύπριου και θα μείνουν εκεί για πάντα. Μέχρι την άγια εκείνη μέρα που η νίκη δεν θα περιοριστεί σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου. Μέχρι την μέρα εκείνη που θα επιστρέψουμε μικητές στα εδάφη μας. Ίσως μια Άνοιξη!

Κύπρος γη Ελληνική».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ