aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜαχητές για Μαρί: «10 χρόνια μετά οι μνήμες όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει αλλά ζωντανεύουν»

Μαχητές για Μαρί: «10 χρόνια μετά οι μνήμες όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει αλλά ζωντανεύουν»

Στο μνημείο των 13 ηρώων που έχασαν άδικα τη ζωή τους από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, πριν δέκα χρόνια, βρέθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης. Κατέθεσαν στεφάνι, ενώ με ανακοίνωση τους τονίζουν πως δέκα χρόνια μετά, οι μνήμες όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει αλλά ζωντανεύουν και θυμίζουν όσους και όσα χάθηκαν.

Η ανακοίνωση των Μαχητών:

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, και το ελάχιστο που είχαμε να κάνουμε ήταν να καταθέσουμε στεφάνι στο μνημείο των 13 ηρώων που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους.

Ήταν λίγο πριν τις 06:00 τα ξημερώματα όπου ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο σκέπασε την περιοχή, που ήταν πια ένα βομβαρδισμένο τοπίο με πτώματα, ανθρώπινα μέλη, κάλυκες, λιωμένα μέταλλα και αποκαΐδια. Τραγικός απολογισμός ο θάνατος 13 ανθρώπων που η πατρίδα τους θυσίασε για αμέλειες άλλων.

Ακόμη μια τραγωδία που γράφτηκε με μαύρα γράμματα. Ένας ακόμη θλιβερός Ιούλιος, μια ακόμη πένθιμη επέτειος. Και 10 χρόνια μετά, οι μνήμες από το πρωινό εκείνο όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει, αλλά ζωντανεύουν και μας θυμίζουν όσα και όσους χάθηκαν.

◾Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας,
◾Πλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος,
◾Ανθυπασπιστής Κλεάνθους Κλεάνθης
◾Επικελευστής Ηρακλέους Μιχάλης
◾Κελευστής Χριστοφόρου Μιλτιάδης
◾Κελευστής Χριστοφόρου Χριστάκης
◾Κελευστής Αντώνης Χαραλάμπους
◾Υπαστυνόμος Ανδρέας Παπαδόπουλος
◾Λοχίας Γιώργος Γιακουμής
◾Λοχίας Βασίλης Κρόκος
◾Λοχίας Σπύρος Τταντής
◾Λοχίας Παναγιώτης Θεοφίλου
◾Λοχίας Αδάμος Αδάμου

ΑΘΑΝΑΤΟΙ
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ