aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜ. Ιωαννίδης: «Με... στοιχειώνει ακόμη η απόφαση για τους Σάπουριτς-Γκόγκιτς»

Μ. Ιωαννίδης: «Με… στοιχειώνει ακόμη η απόφαση για τους Σάπουριτς-Γκόγκιτς»

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Μιχάλης Ιωαννίδης, ο οποίος υπηρέτησε πριν από μία εικοσαετία (τόσα χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο LTD), ήταν καλεσμένος στον Active και στην εκπομπή «Καφές με μπάλα στο Goal.com.cy» με τον Γιώργο Κυριάκου την Κυριακή (30 Απριλίου 2017).

Το 1992 αγωνίζονταν στην ομάδα ο Τόζα Σάπουριτς και Σίνισα Γκόγκιτς που αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τον κόσμο και ακολούθως πάρθηκε η απόφαση να μην συνεχίσουν, κάτι που εξόργισε τον κόσμο, αλλά δεν ήταν απόφαση του Μιχάλη Ιωαννίδη να αποχωρήσουν.

«Έδειξα μία αδυναμία υπό ποια έννοια. Όταν έγινε η εισήγηση για να αποχωρήσουν δεν έστησα πόδι, έπρεπε να πω στον προπονητή ο οποίος ήταν ο Γιάντσεκ Γκμοχ, όχι δεν πρέπει να φύγουν. Ο Γκμοχ είχε πει στην αρχή να φύγει μόνο ο Σάπουριτς στην αρχή, αλλά όταν το είπε στον Γκόγκιτς, αυτός είπε όχι, ή και οι δύο ή κανένας. Όταν παρουσιάστηκε το θέμα έκανα το λάθος να πω ΟΚ, να φύγουν. Κάποιες φορές οι πρόεδροι πρέπει να λένε όχι σε κάποιες αποφάσεις των προπονητών. Δηλαδή, αν ερχόταν ένας προπονητής να πει να φύγει ο Γιάννος Ιωάννου γιατί δεν είναι στα σχέδιά του πρέπει ο πρόεδρος να δεχτεί; Όχι να πει ο πρόεδρος να φύγει ο προπονητής και ο Γιάννος να μείνει. Δεν έπρεπε να δεχτώ την εισήγηση του προπονητή. Η ευθύνη ήταν δική μου».

Ο Γκόγκιτς ήταν κολλητός με τον Σάπουριτς και η εισήγηση αφορούσε μόνο στον δεύτερο. «Ήταν ένα λάθος που με κυνηγά από τότε. Τα όσα ακολούθησαν όταν ξεσηκώθηκε κόσμος, έγιναν μετά από μία ισοπαλία στο κύπελλο με την Ανόρθωση στο Μακάρειο. Ήταν μία πολύ κακή στιγμή για μένα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μ. Ιωαννίδης στον Αctive: «Κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τον ΑΠΟΕΛ»

Το δίδυμο της αποθέωσης και της οργής στον ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ