Λόρια: «Είναι άδικο. Υπάρχει όρος που μου επιτρέπει να φύγω»

Την έντονη δυσαρέσκεια του ιδίου και των συμπαικτών του στην Ανόρθωση για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος μετέφερε σε συνέντευξή του στη Γεωργία ο Γκεόργκι Λόρια. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας της «Κυρίας» τόνισε στους συμπατριώτες του ότι στο νησί μας καταγράφεται μικρός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού καθημερινά και θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Σημείωσε πως στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να διεξαχθεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση για τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ αποκάλυψε πως στο συμβόλαιό του που λήγει το Καλοκαίρι του 2021 υπάρχει όρος που του επιτρέπει να αποχωρήσει. Ο διεθνής τερματοφύλακας είπε πως αν δεχθεί πρόταση από ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος θα την εξετάσει.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Μερκής, Πέδρο, Μιγκελίτο, Μακρής, Θεοδώρου και η μπίλια γυρίζει…

Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις του Λόρια

Για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος: «Δεδομένου της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, νομίζω ότι έχει ληφθεί μια άδικη απόφαση. Ο ιός στο νησί έχει αντιμετωπιστεί καλά, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται. Καταγράφεται ένα κρούσμα την ημέρα και το πρωτάθλημα θα μπορούσε να συνεχιστεί».

Πώς αντέδρασαν οι παίκτες για την απόφαση; «Όλοι πίστευαν ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να συνεχιστεί. Ήταν επιθυμία όλων και δεν μας άρεσε η διακοπή του πρωταθλήματος. Είμαστε απογοητευμένοι για την απόφαση».

Θα ήταν πιο σωστό να διεξαγόταν ένας αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση; «Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα έπρεπε να παίξουμε ένα παιχνίδι μεταξύ της πρώτης και δεύτερης θέσης,. Είχαμε τους ίδιους βαθμούς. Ήταν πιο εύκολο να γίνει αγώνας μπαράζ, παρά τα εννέα παιχνίδια που απέμεναν στα πλέι οφ».

Πώς αξιολογείς τη δική σου παρουσία στην Κύπρο; «Μπορώ να την αξιολογήσω ως θετική. Είχα μια καλή χρονιά στην Κύπρο. Πολλά δημοσιεύματα με έχρησαν ως τον καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς».

Πώς βλέπεις το μέλλον, θα συνεχίσεις στην Ανόρθωση και τη νέα σεζόν; «Το συμβόλαιο με την Ανόρθωση είναι για ακόμα ένα χρόνο. Υπάρχει όρος που μου επιτρέπει να φύγω από την ομάδα. Αν υπάρχει μια καλή προσφορά από ένα καλύτερο πρωτάθλημα, θα το εξετάσω».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ