aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΛοιπόν, πάμε για ανακεφαλαίωση - «Υπομονή, υπομονή, υπομονή…»

Λοιπόν, πάμε για ανακεφαλαίωση – «Υπομονή, υπομονή, υπομονή…»

Λοιπόν, ας πάμε να κάνουμε μία μικρή ανακεφαλαίωση από όλα όσα έγιναν από το πρωί της Παρασκευής σχετικά με τον πολύκροτο θέμα με το δελτίο υγείας του Φρανσίς Ουζόχο και τη νομική διαμάχη ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσε η περιβόητη επιστολή του Γιάγκου για το δελτίο υγείας του Ουζόχο

Αναλυτικά:

Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα περιμένει ο Αθλητικός Δικαστής ενημέρωση από τον ΚΟΑ «για την ακριβή ημερομηνία που ισχύει η ακύρωση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο» για να ανακοινώσει την απόφασή του επί του πολύκροτου σίριαλ. «Υπομονή, υπομονή, υπομονή…», ήταν το σχόλιο του Αριστοτέλη Βρυωνίδη αποχωρώντας χθες από τα γραφεία της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Η στάση της Ομόνοιας στο θέμα Ουζόχο

Οπόταν… υπομονή! «Σε σχέση με την ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα του με την Ανόρθωση για τη 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, οι δικηγόροι των δύο ομάδων, τοποθετήθηκαν σήμερα ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ Αριστοτέλη Βρυωνίδη στα νέα στοιχεία που στάλθηκαν από τον ΚΟΑ σήμερα το πρωί (επιστολή γιατρού Κυριακού Γιάγκου). Παράλληλα, ο Αθλητικός Δικαστής τους ενημέρωσε πως έχει ζητηθεί από τον ΚΟΑ να ενημερώσει την ΚΟΠ για την ακριβή ημερομηνία που ισχύει η ακύρωση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο και αναμένει την απάντηση σε αυτό το σημείο, σύμφωνα και με σημερινές, δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ο Αθλητικός Δικαστής θα αναμένει την απάντηση του ΚΟΑ μέχρι τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την απόφασή του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Θέμα Ουζόχο: Προειδοποιεί τον ΔΗΣΥ ο αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης

Τα νομικά επιτελεία του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης, όπως  η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων θα πρέπει να κάνουν… υπομονή μέχρι μεθαύριο.

Ο νομικός σύμβουλος του Απόλλωνα, Ανδρέας Κορομίας, μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) αναφέρθηκε στις εξελίξεις (αναλυτικότερα εδώ): «Η απόφαση του ΚΟΑ, εάν και εφόσον προκύψει, σαφώς και επηρεάζει. Ο κ. Βρυωνίδης θα ερμηνεύσει με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιον του. Εάν απαντήσει ο ΚΟΑ ή τοποθετηθεί, δεν το ξέρουμε και είναι κάτι που ανησυχεί, δηλαδή η στάση αυτή. Ο ΚΟΑ θα έπρεπε να τοποθετηθεί σαφέστατα και ξεκάθαρα όταν του ζητήθηκε εδώ και μέρες. Πέρασαν τόσες μέρες, πάνω από μία εβδομάδα και συζητάμε το ίδιο θέμα και όσο το συζητάμε, κάνουμε κακό στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος είπε πως δεν ρωτήθηκε και θα ήταν απλή η απάντησή του και διερωτώμαι γιατί δεν την έχει δώσει αφού είναι απλή».

Διαβάστε επίσης: Μιχαηλίδης: «Ο ΚΟΑ έγινε μπαλάκι του πινγκ πονγκ…»

Στον Active μίλησε και o νομικός σύμβουλος της Ανόρθωσης, Γιώργος Χριστοφίδης (αναλυτικότερα εδώ) τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Η μέρα άρχισε από το πρωί εξαιτίας δηλώσεων του προέδρου του ΚΟΑ δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα για τα οποία αποστείλαμε επιστολή στην οποία διαπιστώναμε ότι υπήρχε παραβίαση δικαιωμάτων και επιφυλάξαμε την απόφασή μας για τη συνέχεια. Μας κάλεσε ο Αθλητικός Δικαστής να τοποθετηθούμε σε σχέση με τα ζητήματα που προέκυψαν και ότι έδωσε οδηγία να σταλεί νέα επιστολή στον ΚΟΑ μέσω της οποίας θα ζητούσε νέα στοιχεία. Μας πληροφόρησε για την επιστολή που έλαβε σήμερα το πρωί κι όχι χθες. Παίζει σημαντικό ρόλο. Για τη δική μας πλευρά, εμείς ουσιαστικά αντιδράσαμε, είπαμε από την περασμένη Τετάρτη ότι κακώς ζητά και λαμβάνει στοιχεία από αρμόδιες αρχές όπως οι γιατροί οι οποίοι δεν υποχρεώνονται να δώσουν στοιχεία. Δημιουργεί παραβίαση της διαδικασίας και επηρεάζονται τα δικαιώματα της Ανόρθωσης. Μία απλή αθλητική υπόθεση έγινε πολύ δύσκολη και περίπλοκη, προβάλλει θέματα ποινικού, αθλητικού, διοικητικού δικαίου».

Διαβάστε επίσης: Αρκετά ενοχλημένος με τον Αθλητικό Δικαστή ο πρόεδρος του ΚΟΑ (δηλώσεις)

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε όλα όσα αφορούν στην υπόθεση Ουζόχο και τη διαμάχη Απόλλων-Ανόρθωση, κάνοντας κλικ στα λογότυπα των ομάδων, μπορείτε να βρείτε τα πάντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ