aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΛέβι-ΑΠΟΕΛ, σχέση ιδιαίτερη

Λέβι-ΑΠΟΕΛ, σχέση ιδιαίτερη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο προπονητής της Ανόρθωσης Ρόνι Λέβι βρέθηκε έξι φορές απέναντι στον ΑΠΟΕΛ κατά την προηγούμενη θητεία του. Η γενικά καλή συγκομιδή και το αήττητό του στο ΓΣΠ απέναντι στους γαλαζοκίτρινους δεν είναι τα μόνα που προσδίδουν ενδιαφέρον στο παρελθόν του μαζί τους.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Στις 28 Οκτωβρίου του 2011 βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλός τους στο ΓΣΠ. Το 0-0 θεωρήθηκε επιτυχία, αφού από τη μια η «Κυρία» βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο και από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ έκανε πράγματα και θαύματα τότε στο Τσάμπιονς Λιγκ (ήταν η σεζόν που έφτασε ως τους «8»). Μέχρι να έρθει το διαζύγιό του με τους κυανόλευκους, όμως, φρόντισε να τους οδηγήσει σε τρεις νίκες απέναντι στους πρωτευουσιάνους.

Οι δύο από αυτές σημειώθηκαν στη Λευκωσία με 2-1 (2011-12, πλέι οφ) και 1-0 (2012-13), ενώ η τρίτη ήταν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-0. Πέραν της προαναφερθείσας «λευκής» ισοπαλίας, ο Λέβι έφυγε και δύο φορές ηττημένος σε εντός έδρας ματς: 1-2 (2011-12, πλέι οφ) και 0-2 (2012-13). Η συγκομιδή λοιπόν ήταν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Το 0-2 στις 31 Μαρτίου του 2013 από τον ΑΠΟΕΛ έμελλε να του δώσει απολυτήριο, αφού την επόμενη μέρα αποτέλεσε παρελθόν. Εκείνη τη σεζόν, οι δύο ομάδες ήταν οι κύριες διεκδικήτριες του τίτλου, με τη λευκωσιάτικη να πανηγυρίζει τελικά.

Η ιστορία του Λέβι με τον ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Στις 9 Οκτωβρίου του 2013 ήρθε στην Κύπρο για να υπογράψει συμβόλαιο με τους γαλαζοκίτρινους, αφού προηγήθηκε προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Τελικά έμεινε στα κρύα του λουτρού, αφού ήρθε από την εξωτερική ο Γιώργος Δώνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ