aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΛάζαρος στο «Goal»: «Αυτός είναι καθρέφτης και όχι να λέμε πολλά λόγια»

Λάζαρος στο «Goal»: «Αυτός είναι καθρέφτης και όχι να λέμε πολλά λόγια»

«Αυτό που νιώθω είναι απογοήτευση για την προσπάθεια. Φτάσαμε πάρα πολύ κοντά σε μία ιστορική πρόκριση», ήταν οι πρώτες λέξεις που γλίστρησαν από το στόμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, λίγο πριν η αποστολή επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την πτήση προς Λάρνακα.

Ο 34χρονος άσος της Ανόρθωσης, καθόταν σε μία γωνία στον χώρο αναμονής για την επιβίβαση. Ο σκόρερ του τέρματος στη Σερβία, κρατώντας το κινητό, φάνηκε ότι ήθελε να… ξοδέψει το χρόνο. Ωστόσο, από την πρώτη κιόλας κουβέντα μαζί του, δεν είχαν έτσι τα πράγματα.

Δεν είχε καμία ένσταση να μοιραστεί τις σκέψεις του στο «Goal» και από ό,τι καταλάβαμε, άλλαξε αίφνης και η διάθεσή του. «Ήτανε πολύ ευχάριστο που είχαμε όλα αυτά τα ταξίδια. Όποια ηλικία κι αν είσαι, σε όποιο σημείο της καριέρας σου κι αν είσαι, πάντα αποκτάς εμπειρίες μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Σου δίνουν επιπρόσθετη δύναμη», μας ανέφερε ο Ελλαδίτης άσος.

Και συνέχισε: «Για να είμαι ειλικρινής, η ομάδα το χρειαζόταν πάρα πολύ και για αγωνιστικούς λόγους και για οικονομικούς. Στο πρώτο σκέλος, το σύνολο αποκτά επιπρόσθετες εμπειρίες μέσα από μία τέτοια διαδικασία, κάτι που βοηθά ώστε να χτίζει χαρακτήρα και να δηλώνει πιο συχνά την παρουσία στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, ιδιαίτερα στη φάση των ομίλων. Στο δεύτερο σκέλος, μπαίνοντας σημαντικά ποσά στο ταμείο λύνονται κάποια προβλήματα, κάτι ασφαλώς αρκετά υποβοηθητικό για την οποιαδήποτε ομάδα».

Οι κυανόλευκοι αντέδρασαν. Αυτό δεν έγινε φανερό μόνο μέσω του αποτελέσματος και τη ροής του 90λεπτου στο Βελιγράδι, αλλά από τη γενικότερη εικόνα που έδειξαν στο γήπεδο. Πρέσαραν την Παρτίζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έβγαζαν ένταση και όρεξη στο παιχνίδι τους, μετρώντας περισσότερες τελικές για γκολ. Με λίγα λόγια είχαν αυτό που έλειπε από το ματς κόντρα στην ΠΑΕΕΚ (και όχι μόνο).

«Αυτό είναι το πνεύμα που θέλουμε και πρέπει να έχει η Ανόρθωση», σχολίασε ο Λάζαρος και πρόσθεσε: «Φτάσαμε πολύ κοντά σε ιστορική πρόκριση, μέσα σε ένα γήπεδο που πολύ δύσκολα κερδίζει οποιαδήποτε ομάδα. Έτσι όπως πήγε το ματς, η τελευταία φάση με τον Χριστοφή, ήταν τεράστια χαμένη ευκαιρία. Η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι. Βρήκε στον Ουάρντα και έφυγε έξω. Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πεις. Ήταν και αυτό ένα μέρος του πλάνου. Ότι, δηλαδή, μέχρι το τελευταίο εάν παίζεται η πρόκριση όλα μπορούν να γίνουν. Δυστυχώς, η μπάλα δεν μας ήθελε, δεν μας έκανε το χατίρι και γι’ αυτό αισθανόμαστε μία πικρία. Θα ήθελα μέσα στην τρέχουσα σεζόν άλλα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και άλλο ένα ταξίδι. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι στην ομάδα. Ό,τι έγινε-έγινε. Πλέον πρέπει να γυρίσουμε σελίδα».

Η κουβέντα με τον Χριστοδουλόπουλο, όπως καταλαβαίνετε, πήγε στις εντός των τειχών υποχρεώσεις, με τον ίδιο να ρίχνει την ατάκα: «Δουλειά για να γυρίσει». Και έγινε πιο συγκεκριμένος: «Το πρωτάθλημα πλέον για την ομάδα είναι μονόδρομος. Εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος. Έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω, έχουμε κάνει εμφανίσεις που δεν αρμόζουν ούτε στα χαρακτηριστικά της ομάδας ούτε ατομικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Δόξα και πρέπει να κερδίσουμε».

Αντιλαμβάνεται, επομένως, πως για να βρει η Ανόρθωση το δρόμο της, καλούνται άπαντες να ανεβάσουν το διακόπτη, αποδεικνύοντας ότι παραμένουν μία πεινασμένη ομάδα που τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αντιπάλου.

«Ο κόσμος αγαπά την ομάδα και τον καταλαβαίνουμε. Αλλά και εμείς από τη μεριά μας, δίνουμε και τη ζωή μας κάθε μέρα για αυτό το πράγμα που λέγεται μπάλα. Από εκεί και πέρα, η απόδοση είναι κάτι που σίγουρα χρήζει άμεσης βελτίωσης», επεσήμανε ο Ελλαδίτης επιθετικός, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει υπόσχεση στον κόσμο της ομάδας:

«Δεν υπάρχει υπόσχεση. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο, εκεί πρέπει να μιλήσει ο κάθε παίκτης. Εκεί φαίνονται τα όρια και οι αντοχές. Αυτός είναι καθρέφτης και όχι να λέμε πολλά λόγια».

Διαβάστε επίσης: Λάζαρος στο «Goal»: «Αυτός είναι καθρέφτης και όχι να λέμε πολλά λόγια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ