aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΛαβόρδε: Το κλειστό διετές και οι χειρισμοί εντός και εκτός γηπέδου

Λαβόρδε: Το κλειστό διετές και οι χειρισμοί εντός και εκτός γηπέδου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η διοίκηση της Ανόρθωσης ήξερε όταν έπαιρνε την απόφαση να φέρει ξανά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον Ρικάρντο Λαβόρδε τα υπέρ και τα κατά της μετεγγραφής του Κολομβιανού. Το πρώτο (και μοναδικό) θετικό έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου, όταν μετά από αρκετή προσπάθεια η «Κυρία» κατάφερε να πείσει τον 31χρονο άσο να έρθει στην Κύπρο.

Ο ενθουσιασμός των φίλων της ομάδας κτύπησε «κόκκινο» και πέραν των 500 έτρεξαν στο αεροδρόμιο να τον υποδεχτούν. Η χαρά της επιστροφής Λαβόρδε εξαφανίστηκε νωρίς-νωρίς όταν η άσημη Λάτσι απέκλεισε την ομάδα της Αμμοχώστου από το Γιουρόπα Λιγκ. Τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να «χρυσώσει» το χάπι της πικρίας του αποκλεισμού.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Σπρώχνει» για την απόκτηση μέσου, τα δεδομένα με Λαβόρδε

Ακολούθησε λάθος χειρισμός. Από τις πρώτες προπονήσεις διαφάνηκε ότι ο Λαβόρδε ήταν πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Άλλωστε ήταν λογικό, καθώς τον τελευταίο χρόνο μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές, ενώ δεν ακολούθησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Κολομβιανός επιβαλλόταν να περάσει ένα διάστημα εκτός ομάδας, ώστε να βελτιώσει τόσο την φυσική του κατάσταση, όσο και την αγωνιστική του ετοιμότητα.

Αντί αυτού έπαιξε στο φιλικό με τον Ερμή, τραυματίστηκε και έκανε πισωγύρισμα. Η ανωριμότητα του Λαβόρδε, επίσης, δεν βοήθησε ώστε να δουν οι φίλοι της Ανόρθωσης αυτό που προσδοκούσαν από τον Κολομβιανό, ο οποίος περισσότερο έδειχνε να διασκεδάζει την παρουσία του στην ηλιόλουστη και φιλόξενη Κύπρο παρά να βοηθήσει την Ανόρθωση.

Διαβάστε επίσης: Ποιόν ανέδειξαν καλύτερο πρόεδρο οι αναγνώστες του Goal

Πέντε μήνες μετά, ο απολογισμός της προσφοράς του Λαβόρδε είναι εφτά συμμετοχές (τέσσερις ως βασικός), χωρίς γκολ και σχεδόν μηδαμινή προσφορά, πέραν από κάποιες εξάρσεις όπως με την Ομόνοια στο ΓΣΠ για την 10η αγωνιστική.

Η διοίκηση της Ανόρθωσης δια στόματος Ανδρέα Παντελή δήλωσε για πρώτη φορά απογοητευμένη και προβληματισμένη για τα όσα (δεν) πρόσφερε ο Λαβόρδε, τον οποίο ο διοικητικός ηγέτης της «Κυρίας» έθεσε προ των ευθυνών του.

Η σεναριολογία για το μέλλον του Λαβόρδε άρχισε να δίνει και να παίρνει, αλλά…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κολομβιανός υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι με ετήσιες απολαβές 250 χιλιάδες ευρώ. Να είστε σίγουροι ότι ο Λαβόρδε δεν πρόκειται να χάσει ούτε σεντ από το μισό εκατομμύριο που δικαιούται από την ομάδα της Αμμοχώστου για την διετία 2018/20. Πόσο εύκολο, λοιπόν, είναι για την Ανόρθωση να τον «ξεφορτωθεί» ακόμα και αν το θέλει; Καθόλου…

Επομένως, σοφότερη απόφαση όλων είναι να πάρει η «Κυρία» όσα περισσότερα μπορεί από αυτόν. Και ο Λαβόρδε έχει να δώσει πολλά στην Ανόρθωση με σωστή διαχείριση εντός και εκτός γηπέδων. Η «κατσάδα» του Ανδρέα Παντελή είναι το πρώτο βήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ