aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΛαβόρδε - Ντε Βινσέντι: Ένα σταυρόλεξο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Λαβόρδε – Ντε Βινσέντι: Ένα σταυρόλεξο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ, Σάββας Κωνσταντίνου, στην Ημερίδα ΚΟΠ – ΕΑΚ, μεταξύ άλλων είπε πως «η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι το κλειδί της επιτυχίας» και ότι «καμία τακτική δεν μπορεί να σταματήσει τ’ αστέρια».

Δεν αντιλέγει κανείς πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο λίντερ σε ένα σύνολο, αναλόγως ασφαλώς του βεληνεκούς του κάθε συλλόγου. Και εξυπακούεται ότι ο προπονητής θα φροντίσει να προσαρμόσει το παιχνίδι σε αυτόν ώστε να αποτυπωθεί η ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Στα δύσκολα ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής θα βγει μπροστά, θα ηγηθεί, θα εμπνεύσει, θα καθοδηγήσει, θα αναπτύξει πρωτοβουλίες.

Για να επωμισθούν τον εν λόγω ρόλο αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τον ΑΠΟΕΛ ο Τόμας ντε Βινσέντι και από την Ανόρθωση ο Ρικάρδο Λαβόρδε. Μετεγγραφές που έγιναν σίριαλ, η επιστροφή τους έτυχε θερμής υποδοχής από τους οπαδούς και ασφαλώς, αποτέλεσαν «αλμυρές» προσθήκες.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Όλα πιθανά με Λαβόρδε

Μέχρι στιγμής αποδεικνύονται αμφότεροι (κατά πολύ) κατώτεροι των προσδοκιών, γεννώντας σωρεία ερωτημάτων. Εδώ που τα λέμε, μονάχα από τις αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσον επαναπαύτηκαν ή το πόσο σκληρά δουλεύουν στις προπονήσεις.

Εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι απουσιάζει η φρεσκάδα στις κινήσεις κι η εκρηκτικότητα. Η απραξία έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της. Γι’ αυτό και όταν πήγαν να «ζοριστούν» έπιασαν το πόδι, μπαίνοντας στο ιατρικό δελτίο. Η τελευταία συμμετοχή του καθενός είναι προς επίρρωση των παραπάνω διαπιστώσεων. Συν τοις άλλοις, δεν εμφανίζονται και τόσο «πεινασμένοι» αγωνιστικά. Βγάζουν την εντύπωση ότι παίζουν χωρίς κίνητρο και φιλοδοξία. Εν ολίγοις, άλλοι έφυγαν και άλλοι επέστρεψαν…

Δεν αμφισβητεί κανείς πως πρόκειται για καταξιωμένους παίκτες, οι οποίοι προφανώς δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο που γνωρίζουν. Εάν θα πάρουν μπρος, αρχίζοντας να δικαιολογούν τον παχυλό μισθό τους, αποτελεί όμως επί της παρούσης τεράστιο ερωτηματικό. Πρόκειται για παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους και έχουν το υπόβαθρο για να κάνουν τη διαφορά. Εάν ανέβουν και πλησιάσουν τα παλιά στάνταρ απόδοσης, τότε αυτομάτως η ομάδα τους αντλεί δυναμική. Θα τα καταφέρουν; Προς το παρόν μοιάζουν με αυτοκίνητο κολλημένο στη λάσπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ