aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΛάρκου: «Η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες»

Λάρκου: «Η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες»

Ο Νεόφυτος Λάρκου πέταξε το μπαλάκι στον Ίσκο Μουνιόθ για την παρουσία του στην «Αρένα», στο παιχνίδι της Ανόρθωσης με την ΑΕΚ, προτού εκδοθεί το διαζύγιο με τον Ντάρκο Μίλανιτς. Ο Ισπανός προπονητής ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως ήλθε στην Κύπρο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι σημειώνοντας πως «όταν μένεις σπίτι σου μένεις πίσω». Ακολούθως, ο αθλητικός διευθυντής της «Κυρίας» έμμεσα παραδέχθηκε ότι έγινε προεργασία για τη διαδοχή του Ντάρκο Μίλανιτς.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν

Φταίει για τα αποτελέσματα μόνο ο κ. Μίλανιτς και αν η επιλογή του κ. Μίλανιτς δεν ήταν επιτυχημένη σε ποιον ανήκει η ευθύνη; Επίσης, πότε αποφασίσθηκε η απόλυση του προπονητή; «Εννοείται ότι μπορεί να πετύχει ή να αποτύχει κάποιος καλός προπονητής και το ανάποδο. Σε κάθε περίπτωση, αξιολογήθηκαν τα δεδομένα. Δεν θα παρελθοντολογήσουμε, δεν είναι της ώρας. Πάντα υπήρχε αξιολόγηση, αυτή είναι η κύρια μου δουλειά. Έπρεπε να γίνουν κινήσεις για να μπει η ομάδα σε πορεία σωστή. Αν αναφέρεστε σε δικές μου ευθύνες, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που πολλές φορές ανέλαβα λάθη άλλων. Είναι μέσα στις ευθύνες μου να δουλεύω μέσα στο καλό της ομάδας. Αν το καλό της ομάδας απαιτεί να μην είμαι εδώ θα το αποφασίσω εγώ ή η διοίκηση, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν είμαι ανεύθυνος. Η αποχώρηση του προπονητή αποφασίσθηκε το πρωί της Κυριακής».

Τότε πώς ήταν στο γήπεδο την Κυριακή; «Αυτό μπορεί να το απαντήσει ο προπονητής».

Η απάντηση του Ίσκο Μουνιόθ για την παρουσία του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πριν καν προκύψει αποχώρηση του προηγούμενη προπονητή: «Το θεωρώ μέρος της δουλειάς μου να παίρνω πληροφορίες για όσα πρωταθλήματα μπορώ, γιατί τις αξιολογώ αφού είναι πιθανοί προορισμοί για να δουλέψω και είναι μια Λίγκα αυτή της Κύπρου που την παρακολουθούν στην Ισπανία γιατί υπάρχουν πολλοί προπονητές από την Ισπανία που δουλεύουν εδώ και τους προκαλεί ενδιαφέρον πριν έρθει. Για την παρουσία μου στο γήπεδο, όταν μένεις σπίτι σου μένεις πίσω, για να κάνεις βήματα μπροστά πρέπει να παρακολουθείς. Ήθελα να είχα τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες».

Για την κριτική που ασκήθηκε στον Νεόφυτο Λάρκου εξαιτίας του ότι είχε επαφές με άλλον προπονητή, προτού προκύψει το διαζύγιο με τον Μίλανιτς: «Μπορείς να μην κάνεις κάτι και να μην δέχεσαι κριτική. Η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες για το καλό της ομάδας. Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, αλλά εάν δεν τις βάλεις στη σωστή σειρά τα συμπεράσματα είναι λανθασμένα. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες και να ανοίγουμε κεφάλαια που είναι αχρείαστα αυτή τη στιγμή. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και σέβεται τους πάντες, αλλά την ίδια ώρα έχουμε την υποχρέωση να εργαζόμαστε, να βελτιώνουμε αυτά που βλέπουμε, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να βελτιωθείς και να λύσεις τα προβλήματά σου γρήγορα κι αν είναι δυνατό άμεσα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ