aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΛαΐφης: «Βρήκε το κουμπί μας. Δεν λέω ότι δεν ήταν καλός ο Βάλεμ αλλά…»

Λαΐφης: «Βρήκε το κουμπί μας. Δεν λέω ότι δεν ήταν καλός ο Βάλεμ αλλά…»

Στο οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής Κύπρου και στη μεταδοτικότητα του Νίκου Κωστένογλου στάθηκε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε στον Active (107, 4 & 102, 5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» για τη νίκη επί της Σλοβενίας και τη θετική παρουσία της Εθνικής στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αμυντικός της Σταντάρ Λιέγης υπογράμμισε ότι οι 18 από τους 23 διεθνείς αγωνίζονται στις ομάδες τους και αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να παρουσιαστεί η Κύπρος ανταγωνιστική. Ανέφερε ότι στα αποδυτήρια της ομάδας βοηθά ο ένας τον άλλον και δεν υπάρχει έχθρα, ενώ είπε για τη διαφορά επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες και τον προπονητή σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς σας βρίσκει η επόμενη μέρα της νίκης επί της Σλοβενίας; Πώς είδες τον αγώνα; «Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά για εμάς. Δώσαμε την ψυχή μας, αυτό φάνηκε στο γήπεδο και νομίζω άξια πήραμε τη νίκη».

Ήταν το επιστέγασμα αυτής της τριάδας αγώνων που έδωσε η Εθνική η χθεσινή νίκη επί της Σλοβενίας; «Ναι, ήμασταν μια οικογένεια. Στήριζε ο ένας τον άλλον. Και αυτοί που έπαιζαν και αυτοί που δεν έπαιζαν βοηθήσουν ψυχολογικά. Όλη η ατμόσφαιρα βοήθησε να έχουμε μια καλή βδομάδα μαζί και νομίζω φάνηκε αυτό στο γήπεδο».

Τι άλλαξε στην Εθνική ομάδα; Και στα τρία παιχνίδια που δώσαμε φάνηκε ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας… «Σίγουρα φαίνεται η δουλειά που έκανε ο προπονητής μέσα σε λίγες μέρες. Νομίζω βρήκε το κουμπί μας. Πώς να το πω; Νομίζω παίζει ρόλο και ότι οι 18 από τους 23 διεθνείς παίζουν συνέχεια στις ομάδες τους και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει να συνεχιστεί αυτό, να στηρίξουμε τους Κύπριους παίκτες. Το έδειξε η Εθνική, το έδειξαν αυτά τα παιδιά ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν οπουδήποτε».

Τι έφταιξε και στις προηγούμενες διοργανώσεις που ήταν απέναντι σε πιο εύκολους αντιπάλους χάθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι καλό; «Δεν ξέρω τι πήγε λάθος στις προηγούμενες διοργανώσεις. Σίγουρα είναι και θέμα προπονητή. Δεν λέω ότι δεν ήταν καλός ο κ. Βάλεμ, αλλά είναι και θέμα επικοινωνίας. Σίγουρα ο κ. Κωστένογλου ήρθε τώρα, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε καλύτερη επικοινωνία και με τον τρόπο του μας μετέδωσε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και το κατάφερε αυτό. Είδα όλα τα παιδιά αποφασισμένα να αλλάξουμε την ταυτότητα αυτής της εθνικής και εάν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό θα τα πάμε πολύ καλά».

Παίζει ρόλο το να μιλάνε οι παίκτες την ίδια γλώσσα με τους παίκτες θεωρείς; «Δεν είναι το πιο σημαντικό, αλλά παίζει κάποιο ρόλο, ώστε να εμπεδώνουμε αυτά που λέει ο προπονητής και να τα βάζουμε στο μυαλό μας. Είναι θέμα και η προσωπικότητα του προπονητή».

Που στηρίζεται η Εθνική; Είναι συνδυασμός εμπειρίας και νέων παικτών; «Εμείς οι πιο μεγάλοι βοηθάμε τους μικρούς. Όλοι βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει έχθρα στα αποδυτήρια, όποιοι και εάν αγωνίζονται είμαστε όλοι σαν ομάδα. Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους. Σίγουρα ο MVP ήταν ο Πίττας, ήταν εξαιρετικός».

Είναι αλήθεια ότι σας εκμυστηρεύτηκε πριν το παιχνίδι ότι ήταν κουρασμένος; «Ναι (γέλια). Μας το είπε πριν το παιχνίδι. Όταν τελειώσαμε του είπα “σκέψου να μην ήσουν κουρασμένος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ