aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛαΐφης και Γιαννιώτας στην... κορυφαία εξάδα!

Λαΐφης και Γιαννιώτας στην… κορυφαία εξάδα!

Ένα ωραίο ρεπορτάζ παρουσιάζει η ελλαδική ιστοσελίδα «Sport24». Ρεπορτάζ το οποίο αφορά στον έλεγχο των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται σε άλλες ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Αναμφίβολα, σε αυτούς οι οποίοι ξεχωρίζουν δεν μπορούσε να μην συμπεριληφθεί ο εξτρέμ Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ από πέρυσι τον Ιανουάριο και ο τέως μεσοαμυντικός της Ανόρθωσης Κωνσταντίνος Λαΐφης ο οποίος βράζει μάτια στο Βέλγιο με την απόδοσή του φορώντας τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Τη στιγμή που ο Πάουλο Μπέντο είχε τονίσει κατ’ επανάληψη σε δηλώσεις του ότι δεν μπορεί να γίνει σωστή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με 31 παίκτες στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμη… ομάδα δανεική σε συλλόγους του εξωτερικού και της Ελλάδας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 18 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στους Πειραιώτες, αγωνίστηκαν σε άλλους συλλόγους ως δανεικοί στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ποδοσφαιριστές που είτε προέρχονται από τα τμήματα υποδομής, παίκτες που περίσσευαν στην πρώτη ομάδα ή δεν έκαναν στον προπονητή ή ακόμη και όσοι έχουν αποκτηθεί αλλά δεν έχουν φορέσει ουδέποτε τα ερυθρόλευκα σε επίσημο παιχνίδι.

Σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν 2016 – 2017, ο Ολυμπιακός ήταν… παντού. Σε Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστραλία, Σερβία και Κύπρο, οι Πειραιώτες είχαν εκπροσώπηση από συνολικά 11 δανεικούς παίκτες.

Άλλοι 4 αγωνίζονται σε ομάδες της Super League (2 στον Πανιώνιο και από 1 σε Βέροια και Πλατανιά), ενώ 3 ποδοσφαιριστές είναι δανεικοί σε συλλόγους της Football League (ΑΕΛ Καλλονής, Παναθρακικός, Κισσαμικός).

Γεμάτο πρώτο μισό έχουν πραγματοποιήσει οι Λαΐφης (24 συμ), Κασάμι (23 συμ.), Γιαννιώτας (23 συμ.), Κολοβός (22 συμ.), ενώ βασικό ρόλο στις ομάδες τους είχαν οι Γιάνκοβιτς (18 συμ.), Καραμάνος (16 συμ.), Γιαννιώτης (13 συμ.), Μπεν Μοχάμεντ (13 συμ.) και Γούτας (13 συμ.).

Από τους 18 συνολικά αυτούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως δανεικοί, λιγότερο από το 1/3 έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσει και να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, αν και μέχρι τότε ενδεχομένως να έχουν διαφοροποιηθεί κάποια από τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα.

Επιλέγοντας την εξάδα που ξεχώρισε έως τώρα, αυτή αποτελείται από τους οι Λαΐφη, Γιαννιώτα, Κολοβό, Γιαννιώτη, Γούτα και Καραμάνο, τουλάχιστον με βάση τους αριθμούς. Εκτός… συναγωνισμού ο Κασάμι, που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του για μια διετία με πολλές συμμετοχές στο Λιμάνι.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των δανεικών στους συλλόγους που αγωνίζονται, μετά το πρώτο μισό της σεζόν 2016-17:

Παίκτης Θέση Ομάδα Συμμετοχές Λεπτά Γκολ Ασίστ
Δημήτρης Κολοβός Εξτρέμ Μέχελεν   22 1602   4   2
Παϊτίμ Κασάμι Μέσος Νότιγχαμ Φ.   23 1761   1   2
Κωνσταντίνος Λαΐφης Στόπερ Σταντάρ Λ.   22 2083   2   –
Γιάννης Γιαννιώτας Εξτρέμ ΑΠΟΕΛ   23 1492   4   5
Νίκολας Μαρτίνες Μέσος Sydney W.   12   811   2   3
Δημήτρης Γούτας Στόπερ Κόρτραϊκ   13 1156   –   1
Κιαζίμ Λάτσι Μέσος ΑΠΟΕΛ    –   –   –   –
Μπεν Μοχάμεντ Εξτρέμ Πανιώνιος   13   955   2   2
Μάρκο Γιάνκοβιτς Μέσος Παρτίζαν   18 1048   1   –
Μανώλης Σάλιακας Πλάγιο μπακ Καρμιώτισσα   11   843   –   –
Μαρκ Ασίγκμπα Στόπερ Βέροια    8   657   –   –
Ανδρέας Γιαννιώτης Τερματοφύλακας Πανιώνιος   13 1170   –   –
Αντώνης Καραγεώργης Στόπερ ΑΕΛΚ    1      1   –   –
Νίκος Βέργος Επιθετικός Ρεάλ Μ. Β’   11   584   2   1
Τάσος Καραμάνος Επιθετικός Φεϊρένσε   16 1123   4   1
Κώστας Πλέγας Μέσος Πανθρακικός    7   474   1   2
Ιωάννης Κάργας Στόπερ Πλατανιάς    8   419   –   –
Νώντας Παντελάκης Στόπερ Κισσαμικός   10   855   –   –

* Η Σταντάρ διατηρεί ρήτρα αγοράς για τον Λαΐφη (κοντά στα 9 εκατ. ευρώ) και ο δανεισμός του εκεί είναι διετής σύμφωνα με τους Βέλγους.

* Ρήτρα αγοράς (εκτιμάται κάπου στα 8 εκατ. ευρώ) του Βέργου διατηρεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ