aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Κυρία» στις στατικές φάσεις

«Κυρία» στις στατικές φάσεις

Η αξιοποίηση στατικών φάσεων αποτελεί σημαντικό «όπλο» στην προσπάθεια μιας ομάδας να φθάσει στη νίκη. Το επιβεβαίωσε η Ανόρθωση στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΛ, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της με τέτοιο τρόπο. Το πρώτο από φάουλ με σκόρερ τον Τεϊσέιρα (30’) που σκόραρε σε βάρος της ομάδας του και το δεύτερο με τον Αραγιούρι (82’), που αποδείχθηκε ο λυτρωτής για την «Κυρία». Ενδιάμεσα, στο 60’, ο Τσέποβιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ΑΕΛ.

Η Ανόρθωση πέτυχε μια σπουδαίας σημασίας νίκη, την τέταρτη συνεχόμενη (για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν), που τη διατηρεί στα ψηλά. Άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο 2022 αφού το χθεσινό παιχνίδι ήταν μόλις το πρώτο στο νέο έτος, καθώς προηγήθηκαν αναβολές. Και στα δύο γκολ, η Ανόρθωση είχε την τύχη με το μέρος της αφού μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα προηγήθηκαν κόντρες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα του Κετσπάγια πέτυχε δύο γκολ, ένα παραπάνω από την αντίπαλό της και πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλους τρεις βαθμούς. Η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στους οκτώ βαθμούς, 25 έναντι 33 του πρωτοπόρου Άρη. Για την Ανόρθωση, ντεμπούτο έκανε ο Νόβοτνι που ήταν στο αρχικό σχήμα και μάλιστα είχε δοκάρι. Στην Ανόρθωση, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Χριστοφόρου, εκφράστηκε η αμφιβολία εάν υπήρξε οφσάιντ στο γκολ που πέτυχε ο Ιωάννου στο 65’ και ακυρώθηκε μέσω του AVAR, αλλά και παράπονα για τον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ