aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Κυρία» σε θέση οδηγού

«Κυρία» σε θέση οδηγού

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κυρία στο πρώτο ραντεβού για παρουσία στον τελικό κυπέλλου ήταν η Ανόρθωση. Με σκόρερ τον Καλτσά (19’) επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό. Παρόλο που όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του ΓΣΠ την επόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου, η Ανόρθωση έχει το πάνω χέρι. Η ομάδα της Αμμοχώστου πέτυχε τη νίκη μετά από ένα μήνα και κάτι, αφού η προηγούμενη φορά που πανηγύρισε ήταν στις 10 Μαρτίου επί της Καρμιώτισσας (5-1), και πάλι για το κύπελλο. Η «Κυρία» είχε και δοκάρι στο τέλος του ημιχρόνου με τον Κβιλιτάια, που αν γινόταν γκολ το προβάδισμά της θα ήταν πιο ισχυρό.

Ο ΑΠΟΕΛ, που το πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο γιατί στο πρώτο ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Νταουσβίλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53’, έμεινε «άσφαιρος». Οι γαλαζοκίτρινοι δεν σκόραραν για πρώτη φορά μετά από οκτώ ματς. Η προηγούμενη φορά που δεν είδαν δίχτυα ήταν στις 20 Φεβρουαρίου, όταν ηττήθηκαν από την Ομόνοια (0-1) στο πρωτάθλημα. Πλέον καλούνται να ανατρέψουν το σε βάρος του αποτέλεσμα στο ΓΣΠ για να βρεθούν στον τελικό. Ο ΑΠΟΕΛ σ’ ένα πεντάλεπτο (56’ και 60’) ζήτησε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι, με τον Ιταλό διαιτητή Μαριάνι να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αρχικά για χέρι του Ρισβάνη και ακολούθως το Κορέια, με τον διαιτητή να κρίνει ότι ήταν σε φυσιολογική θέση.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Διπλή δικαίωση, παραλίγο άριστα και αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καλή, με τις ομάδες να προσπαθούν να εξουδετερώσουν η μια την άλλη, έχοντας ως πρώτιστο στόχο το μηδέν παθητικό. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή και η Ανόρθωση το γκολ με τον Καλτσά (19’) σε μια αδράνεια της αντίπαλης αμυντικής γραμμής και το δοκάρι με τον Κβιλιτάια (45’). Η φιλοξενούμενη ομάδα, αν και είχε κάποιες προϋποθέσεις, δεν κατέγραψε τελική προσπάθεια. Η Ανόρθωση ήταν ουσιαστική και αξιοποίησε τη μια από τις δύο τελικές προσπάθειές της· η άλλη ήταν το δοκάρι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα

Στην επανάληψη, η αποβολή του Νταουσβίλι διαφοροποίησε τις ισορροπίες. Ο Γεωργιανός στέρησε από την ομάδα του να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το 1-0, αφού η Ανόρθωση υποχρεώθηκε με το αριθμητικό μειονέκτημα να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα. Δέχθηκε πίεση από τον αντίπαλο αλλά άντεξε. Ο ΑΠΟΕΛ άσκησε πίεση, έψαξε το γκολ, είχε ευκαιρίες (Μπεν Σαχάρ 48’, 62’, Ζαχίντ 65’, Ανουάρ 75’, Ενσουέ 78’, Γαβριήλ 80’, Ντε Βινσέντι 88’) και αρκετές προϋποθέσεις, όμως πότε η αστοχία και πότε ο Λόρια, που άναψε κόκκινο, δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ: Βρήκε τον μπελά του ο Ζαχίντ με τον Αρτυματά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ