aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Κυρία» να την πιεις στην κούπα!

«Κυρία» να την πιεις στην κούπα!

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια του Σούπερ Καπ Γυναικών αφού στο «Λευκόθεο» νίκησε τον Απόλλωνα με 3-1 σετ και σήκωσε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Η εκπληκτική ομάδα του Μπόσκοβιτς μετά από εκπληκτικό παιχνίδι κέρδισε με ανατροπή και διέκοψε το σερί του Απόλλωνα που κατέκτησε τέσσερις σερί φορές το Σούπερ Καπ. Ο αγώνας έφθασε σε πολύ υψηλά επίπεδα με γεμάτα σετ που έγινε ενώπιον 500 και πλέον θεατών.

Με πάθος και ένταση άρχισε το πρώτο σετ. Οι «γαλάζιες» της Λεμεσού εκμεταλλεύτηκαν τα καλά σερβίς των Χαραλάμπους και Σκίμπα και προηγήθηκαν 15-11. Ένα μικρό ξέσπασμα της Ανόρθωσης και δυο μπλοκ – άουτς  είχε ως συνέπεια τη μείωση του σκορ σε 15-13 και στη συνέχεια σε 16-15 αφού έδωσαν πόντους οι Σταυρινίδου και Καετάνο. Ωστόσο, οι κοπέλες του Απόλλωνα κατόρθωσαν να ξεφύγουν με 23-16. Η Καετάνο όμως με εντυπωσιακό μονό μπλοκ μείωσε 23-19 δίνοντας «ζωή» στο σετ στην Ανόρθωση.

To σετ «άναψε» με την Ανόρθωση να ανεβαίνει αισθητά να παίρνει συνεχόμενους πόντους (βοήθησαν τα σερβίς της Κακουρή) και να μειώνει σε 24-23. Τελικά, η Πολωνή Αγκ. Σκίμπα κατάφερε να πάρει τον πόντο που οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου σετ για τον Απόλλωνα 25-23 σε 29 λεπτά.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο σετ η Ανόρθωση και βρίσκοντας πολλές λύσεις από σχεδόν όλες τις παίκτριές της, κυρίως με Μπρατούνχινα – Σταυρινίδου  προηγήθηκε με 04-07. Η Ανόρθωση ξέφυγε με τρεις πόντους 15-18 με ένα άστοχο τέλειωμα της Χαραλάμπους, αλλά οι παίκτριες του Απόλλωνα εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτριών της «Κυρίας» και ισοφάρισαν 18-18. Το σετ συνέχισε να είναι γκραν-γκινιόλ, αφού οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους με  την Ανόρθωση πιο ψύχραιμη να κερδίζει 24-26 και να ισοφαρίζει σε 1-1 τα σετ.

Οι παίκτριες του Απόλλωνα ξεκίνησαν πολύ δυνατά το τρίτο σετ και προηγήθηκαν με 06-03. Όμως αντέδρασε για άλλη μια φορά και πιέζοντας στο φιλέ προηγήθηκε στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ με 06-08. Η Ανόρθωση εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του αγώνα, αλλά και τα λάθη των «γαλάζιων» και ξέφυγε 08-12. Το τρίτο σετ πρόσφερε πολλές συγκινήσεις με το σκορ να πηγαίνει στο 20-21. Η Σταυρινίδου όμως έδωσε «αέρα» δυο πόντων στην ομάδα της 21-23.

Το σετ πηρε άγρια ομορφιά με την πασαδόρο της Ανόρθωσης Σοριάνα Ποτσέκο να το τελειώνει με πλασέ 23-25 σε 29 λεπτά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της με 1-2 σετ. Εξαιρετικό το ξεκίνημα της Ανόρθωσης στο τέταρτο σετ αφού προηγήθηκε 01 -05 και χωρίς να συναντήσει μεγάλες δυσκολίες έφτασε το σκορ στο 17-22. Η «Μεγάλη Κυρία» με ψυχραιμία κατόρθωσε να πάρει το  σετ με 20-25 και τον αγώνα με 1-3 σετ.

Τα σετ: 25-23, 24-26, 23-25, 20-25

ΑΠΟΛΛΩΝ (ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Μανίταρου, Χαραλάμπους, Μπότσεβα, Ντουντνίκοβα, Ιορδάνους, Σκίμπα. Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου. Αλλαγές: Στυλιανού, Ζακχαίου, Ι.  Λεωνίδου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κορντούν, Καετάνο, Σταυρινίδου, Μπρατούνχινα, Ιωάννου, Ποτσέκο. Λίμπερο: Δαβίδ. Αλλαγές: Kακουρή, Χριστοπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ