aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚοσιής: «Εκ των προτέρων και όχι εκ τον υστέρων»

Κοσιής: «Εκ των προτέρων και όχι εκ τον υστέρων»

Με ανάρτηση, στην προσωπική του σελίδα στο facebook τοποθετείται ο Γιώργος Κοσιής ο οποίος κλήθηκε από τον Χρήστο Πουλλαΐδη να εκφέρει την γνώμη του – μεταξύ άλλων – στην τελική επιλογή του τεχνικού διευθυντή.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του στο facebook: «Πρώτη και τελευταία φορά που αναγκάζομαι να αναφερθώ σε γεγονότα για αποκατάσταση τις αλήθειας ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ που αναφέρεται στο πρόσωπο μου. Σας παραθέτω αυτούσια τι είπα ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ στον Πάνο Λάρκο μετά την πρόσληψη Μπενίτο άμα την διαβάσετε θα καταλάβετε και τις θέσεις μου εκ τον προτέρων και όχι εκ τον υστέρων. Είναι εύκολο να λέμε τι φταίει δύσκολο όμως να έχουμε το θάρρος να πούμε τι πρέπει να γίνει ανεξάρτητος προσώπων για να ορθοποδήσει η ανόρθωση αυτός που έχει την ευθύνη ας πάρει και τις κατάλληλες αποφάσεις εύχομαι και ελπίζω όπως όλοι ανορθωσιάτες».

15/5/2016

Το ότι κληθήκατε από τον Χρίστο Πουλλαΐδη, για το θέμα της πρόσληψης του τεχνικού διευθυντή, έχει συζητηθεί ποικιλοτρόπως. «Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης με κάλεσε να τον βοηθήσω ή να πω την άποψή μου μετά από μια προεργασία που έκανε ο ίδιος, όπως μας είπε. Είχε καταλήξει σε δύο ονόματα τεχνικών διευθυντών, από τα οποία έπρεπε να επιλέξει τον ένα.

Κατά την άποψή μου, στο ερώτημα του προέδρου, ποιον από τους δύο θεωρώ καταλληλότερο να αναλάβει το πόστο για τη νέα περίοδο, βλέποντας και ακούγοντας τους δύο υποψήφιους, κι αν θέλετε κρίνοντας το τι μπορεί να κάνει η Ανόρθωση σύμφωνα με το μπάτζετ που διαθέτει για να επανέλθει στην σωστή πορεία, η διαφορά μεταξύ του Άγγλου και του Αλμπέρτο Μπενίτο ήταν εμφανής.

Την ίδια άποψη είχαν και οι υπόλοιποι που είχαν συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Η κλήση από τον πρόεδρο ισοδυναμεί με κάλεσμα της Ανόρθωσης. Ουδείς έχει το δικαίωμα ως Ανορθωσιάτης να αρνηθεί οποιαδήποτε προσφορά στην ομάδα του. Η τελική απόφαση ανήκει σε αυτόν που διοικεί».

Τι πρέπει να κάνει ο τεχνικός διευθυντής για να πετύχει; «Τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, ο τεχνικός διευθυντής ίσως είναι και μια έννοια η οποία δεν έχει πετύχει, ως επί το πλείστων στην Ανόρθωση, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα σημαντικό κομμάτι, όχι όμως και ο κυρίως υπεύθυνος στο να πετύχει μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Πρωτίστως ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να ταιριάζει στη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας, να καταθέτει τις απόψεις του, το πλάνο του, να μην έχει παρεμβάσεις από διάφορους που οι γνώσεις τους δεν μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, και αυτό είναι γενικό σχόλιο. Θα πρέπει όμως να δημιουργείται επιτροπή ποδοσφαίρου η οποία να επεξεργάζεται και όχι να επιβάλλει στον τεχνικό διευθυντή τις απόψεις της, για να μειώνονται οι πιθανότητες αποτυχίας.

Κύριο στοιχείο που θα μπορούσε να καθορίσει αν μια ομάδα θα έχει τεχνικό διευθυντή ή όχι, είναι η επιλογή ενός προπονητή. Η άποψή μου είναι ότι μια ομάδα επιλέγει έναν προπονητή με ισχυρή προσωπικότητα, με τίτλους στο παλμαρέ του και επιτυχίες, οι οποίες να μειώνουν το ρίσκο.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΠΟΣ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΕΚΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ».

14694605_10153959164631439_1825704588_n14741219_10153959164636439_1773283542_n

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ