aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚίκης Φιλίππου: «Πρέπει να σεβόμαστε την Ανόρθωση…»

Κίκης Φιλίππου: «Πρέπει να σεβόμαστε την Ανόρθωση…»

Περήφανος για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του δήλωσε (Super Sport FM 104.0) ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, μετά την μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσης (5-0). Ο ισχυρός άντρας των Αχνιωτών τόνισε πως σέβεται την «Κυρία» και αναγνωρίζει την καλή ομάδα που έχει, ενώ αναφέρθηκε και στο κυπριακό στοιχείο που διαθέτει ο Εθνικός.

Για την ευρεία νίκη επί της Ανόρθωσης, σχολίασε: «Είναι μια νίκη, είναι τρεις βαθμοί. Θεωρώ ότι η Ανόρθωση είναι ίσως από τις 2-3 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, πρέπει να την σεβαστούμε. Δεν λέει τίποτα το σκορ για μένα γιατί τέτοια αποτελέσματα τα είδαμε και στην πλευρά μας, για παράδειγμα με την ΑΕΚ χάσαμε 5-2. Σεβόμαστε την Ανόρθωση, έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα και θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Τίποτα δεν σημαίνει. Μόνο περηφάνια για αυτή την ομάδα. Αρχίσαμε με πέντε Κύπριους παίκτες, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό που θα είναι το πιο σημαντικό, είναι να συνεχίσουμε με την ίδια προσπάθεια».

Για τους παίκτες της ομάδας, απάντησε: «Το σημαντικό είναι να έχεις καλά παιδιά, καλούς χαρακτήρες. Πιστεύω στους Κύπριους παίκτες. πρέπει να επενδύσουμε στα δικά μας παιδιά. Υπάρχουν ακόμα 3-4 παιδιά που δεν πήραν ευκαιρίες, όμως θα την πάρουν. Είμαι από τα άτομα που πιέζουν τους προπονητές να βάζουν Κύπριους. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Πιστεύω στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και το ξαναλέω».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Δεν κατάφεραν να κοιμηθούν από την χαρά τους οι παίκτες της ομάδας μας. Δεν βρήκαμε παίκτη που να υστέρησε. Ίσως γι’ αυτό κερδίσαμε. Όλοι βρέθηκαν σε καλή μέρα και γι’ αυτό κερδίσαμε. Δείξαμε πως μπορούμε».

Για τον Κονέ, είπε: «Επενδύσαμε πάνω του. κάναμε προσπάθεια για να τον φέρουμε στην Κύπρο. Υπήρχαν κάποιες προτάσεις, όμως ευτυχώς καταφέραμε να τον φέρουμε εμείς. Είναι μικρός και ελπίζω να μην παρασυρθεί από την χθεσινή του απόδοση. Έχει δυνατά προσόντα. Είναι και καλό παιδί. Δεν κρίνω από ένα παιχνίδι, όλοι πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλή απόδοση. Έχει τρομερά προσόντα ο Κονέ, το δείχνει και είναι χαρά για εμάς που τον έχουμε».

Αν προέκυψε πρόταση για κάποιον παίκτη, απάντησε: «Είχαμε τον Δεκέμβριο κάποιες προτάσεις, όμως δεν προχωρήσαμε. Πήραμε τον Κορρέα, δείχνει πως έχει δυνατότητες».

Για τον επαναληπτικό κυπέλλου, τόνισε: «Από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι γνωστό πως θα ήταν διαφορετικό αποτέλεσμα αν δεν γίνονταν αυτά στο Τσίρειο (σ.σ. ακυρώθηκε γκολ του Εθνικού). Είναι δύσκολο το έργο μας, όμως θα το παλέψουμε. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο».

Για τον Κλάφουριτς και την παραμονή, κατέληξε: «Κάνει αρκετή δουλειά, είναι επαγγελματίας 100%. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός πως ήταν ενημερωμένος πλήρως. Όταν βρίσκεις προπονητές που έχουν όρεξη, είναι ότι καλύτερο. Όσον αφορά στην παραμονή, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχει ανταγωνισμός. Μπαίνοντας στα πλέι οφ θα μας βρει έτοιμους για να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα, έδειξε πως μπορεί. Φτάνει να παίζουμε επί ίσοις όροις. Δεν βρήκα ούτε και ένα λάθος στην διαιτησία χθες. Κανείς δεν συζήτησε τίποτα για τον διαιτητή. Είναι κρίμα, πρέπει να το δούμε όλοι αυτό. Όλοι πλήγωσαν το ποδόσφαιρο μας. Είναι ευλογία το ποδόσφαιρο μας στην Κύπρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ