aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚετσπάγια-Μπεργκ: Η... σκακιέρα και το ισχυρό «crash test»!

Κετσπάγια-Μπεργκ: Η… σκακιέρα και το ισχυρό «crash test»!

Πρόκειται για δύο ομάδες οι οποίες βρίσκονται εκεί που… βρίσκονται σήμερα (στην κορυφή με δέκα βαθμούς) με συγκεκριμένη συνταγή. Συνταγή ίδια στα πλείστα ματς, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και θέσεις.

Το σπουδαίο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας (18:00), δεν έχει μόνο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά θα μαγνητίσει και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν το ματς οι δύο προπονητές, Τιμούρ Κετσπάγια και Χένινγκ Μπεργκ αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες προηγούνται στη βαθμολογία με δέκα βαθμούς (η Ανόρθωση με αγώνα λιγότερο) και ο προπονητής ο οποίος θα συμπεριφερθεί πιο έξυπνα στη σκακιέρα, όσον αφορά στην τακτική και πιο σοβαρά, θα οδηγήσει στο τέλος της ημέρας την ομάδα του στην κορυφή, χωρίς συγκάτοικο.

Με βάση το ρεπορτάζ, τις έως τώρα ενδείξεις και χωρίς να λάβουμε υπόψη πιθανές εκπλήξεις, ας πάμε να μπούμε λίγο στο μυαλό των δύο τεχνικών.

ΤΙΜΟΥΡ ΚΡΤΣΠΑΓΙΑ

Αρχίζοντας από τους γηπεδούχους, ο Γεωργιανός κόουτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Οκριασβίλι, αφού αισθάνθηκε κάποιες μικροενοχλήσεις και δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Τιμούρ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ιδιαίτερες αλλαγές σε πρόσωπα. Αυτό καθότι εμφανίσεις των προηγούμενων αγωνιστικών δεν του δίνουν τη δυνατότητα για πολλές διαφοροποιήσεις. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λόρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκαλίτσιος, στο αριστερό ο Σελίν και ως δίδυμο στα στόπερ οι Σίλντενφελντ και Βργκοτς.

Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Αρτυματάς, Μαργκάσα και Ράγιος. Ο τελευταίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο ένα άκρο της επίθεσης, δεξιά, θα κινείται ο Καλτσάς και στο άλλο, αριστερά, ο Μανθάτης ή ο Οκριασβίλι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαντίκ, που έχει προβάδισμα αντί του Ντούρις. Θα είναι έκπληξη εάν προκύψει άλλη επιλογή στην ενδεκάδα.

ΧΕΝΙΝΓΚ ΜΠΕΡΓΚ

Ο τεχνικός της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, αφού είδε ότι το 4-4-2 δεν του βγήκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Πάφος FC, θα επαναφέρει το 4-2-3-1 στο οποίο στηρίχθηκε στα πρώτα τέσσερα ματς. Με τρεις προπονήσεις, πριν καλά-καλά μάθει τα ονόματα των συμποδοσφαιριστών του, ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο πέφτει με την «πρώτη» στα πολύ βαθιά. Καλείται να υπερασπιστεί την εστία της Ομόνοιας σ’ ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Ο Βραζιλιάνος είναι έμπειρος και σ’ αυτό στηρίζει πολλά ο Μπεργκ και γι’ αυτό θα τον εμπιστευθεί αντί του νεαρού και άπειρου Χαράλαμπου Κυριακίδη. H συνεργασία με την τετράδα στην άμυνα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Φαμπιάνο. Η τετράδα, από δεξιά προς αριστερά, θα αποτελείται από τους Μαυρία, Λούφτνερ, Λανγκ και Λέσγιακς. Στη μεσαία γραμμή, Γκόμεθ και Κατελάρης ή Κούσουλος ως ανασταλτικοί και Τιάγκο ως επιτελικός. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, Μποτεάκ δεξιά, Έζρα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ντέρμπισαϊρ. Μετά τη δεδομένη απουσία των Ουζόχο, Παναγή, Μίκου, εκτός αποστολής της Ομόνοιας για το σημερινό ντέρμπι έμεινε και ο Γκόμες, αφού αισθάνεται ακόμη ενόχληση. Αντιθέτως, ο Ορτέγα βρίσκεται στην 20άδα. Εκτός έμειναν, επίσης, οι Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Νικολάου και Λοΐζου (Εθνική).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ