aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚετσπάγια: Από την ήττα απόλυσης στο Τσίρειο, στο σπάσιμο του αήττητου

Κετσπάγια: Από την ήττα απόλυσης στο Τσίρειο, στο σπάσιμο του αήττητου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τρία χρόνια και εννέα μήνες μετά την τελευταία ήττα του σε πάγκο κυπριακής ομάδας ο Τιμούρ Κετσπάγια έφυγε ηττημένος σε παιχνίδι εγχώριας διοργάνωσης και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο. Η τελευταία φορά που ο Γεωργιανός προπονητής «γεύτηκε» την πίκρα μίας αποτυχίας ήταν (;) και η αίτια για να απολυθεί από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Στις 20 Απριλίου 2016 Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ «μονομάχησαν» στα ημιτελικά του κυπέλλου στο Τσίρειο στάδιο, στον επαναληπτικό του 1-1 στο ΓΣΠ. Η ομάδα της Λεμεσού προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ ντα Σίλβα στο 45’, ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με τον Γιώργο Εφραίμ δευτερόλεπτα μετά στα «χασομέρια» του πρώτου ημιχρόνου και αφού το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στην ημίωρη παράταση οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα πρώτα οκτώ πέναλτι ήταν εύστοχα, όμως στην πέμπτη εκτέλεση του ΑΠΟΕΛ με τον Ινιάκι Αστίθ ο Μπρούνο Βάλε απέκρουσε και αφού ο Ντέγιαν Μέσκα ευστόχησε στη συνέχεια ο Απόλλων πήρε την πρόκριση στον τελικό και εν συνεχεία κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας την Ομόνοια με 2-1.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Πηγαίνετε και χειροκροτήστε τους…»

Την επόμενη μέρα η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη εξέδωσε ανακοίνωση απόλυσης του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός επέστρεψε σε πάγκο κυπριακής ομάδας το Καλοκαίρι του 2019. Για 11 αγώνες οδηγούσε αήττητος την Ανόρθωση με την πρώτη ήττα της «Κυρίας» και του Τιμούρ Κετσπάγια στη δεύτερη θητεία του ως προπονητής των «κυανόλευκων» να καταγράφεται και πάλι στη Λεμεσό με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Δοκάρι και μέσα «Θεός», δοκάρι και έξω;

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης που έγινε τον Απρίλη του 2016 ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ για τα ημιτελικά του κυπέλλου 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ