Κετσπάγια: «Άδικο να κριθεί στα χαρτιά, όποιος σκέφτεται διαφορετικά…»

Τις δυσκολίες που υπάρχουν για επανέναρξη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές μείνουν σε απραξία γι’ άλλο ένα μήνα τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) ο τεχνικός της Ανόρθωσης σημείωσε πως θα πρέπει οι ομάδες να έχουν ένα διάστημα τριών εβδομάδων για να προετοιμαστούν προτού στηθεί και πάλι οι μπάλα στη σέντρα. Όσον αφορά την τύχη του πρωταθλήματος ο Κετσπάγια ήταν κάθετος ότι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Τιμούρ, τηρείς και εσύ το σλόγκαν «μένουνε σπίτι»; «Aπόλυτα δεν θα το έλεγα, αλλά αποφεύγω να κυκλοφορώ όπου υπάρχει ο κόσμος. Δεν είναι εύκολο να μείνεις συνέχεια στο σπίτι, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Είναι σαν να τιμωρείται ο πλανήτης. Μπορεί και η φύση να ήθελε να σταματήσει και όλα αυτά με τις βιομηχανίες, να καθαρίσει και ο πλανήτης».

Πώς το αντιμετωπίζεται στην Ανόρθωση; Προπονούνται στο σπίτι οι παίκτες; «Όποιος θέλει και όποιος έχει την όρεξη να δουλέψει βρίσκει τον χρόνο και τον χώρο να δουλέψει. Δεν μπορείς να επιβάλεις στους παίκτες, αλλά έχουμε επικοινωνία και μπορούν να το κάνουν. Και για εμάς είναι δύσκολο. Έχει κάποιους που μένουν σε διαμερίσματα και εκεί δεν υπάρχει μεγάλος χώρος. Ανεξάρτητα ότι εμείς μιλάμε για το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή την στιγμή είναι το τελευταίο που απασχολεί. Πρέπει όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα το Μάη, όπως λένε: «Με προβληματίζει και μένα. Λέμε να ξεκινήσει το Μάη, αλλά εδώ και δύο βδομάδες δεν κάνουμε τίποτα. Θα χρειαστεί μίνι προετοιμασία. Όσο περνάνε οι μέρες χρειάζεται περισσότερος χρόνος για προετοιμασία. Είναι και επικίνδυνο για όλους. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε, αλλά κάποια πράγματα δεν τα έχουν σκεφτεί. Θέλουμε τουλάχιστον 5-6 βδομάδες να προετοιμάσουμε την ομάδα. Αν κάτσουμε άλλο ένα μήνα δεν θα μπορείς άμεσα να παίξεις παιχνίδια άμεσα. Πρέπει να μας ενημερώσουν τουλάχιστον τρεις βδομάδες πριν να αρχίσουμε προπονήσεις για να μπορούμε να παίξουμε τα παιχνίδια».

Ποια είναι η γνώμη του Κετσπάγια για την ανάδειξη του πρωταθλητή: «Το δίκαιο είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Όποιος σκέφτεται διαφορετικά ψάχνει δικαιολογία και βλέπει μόνο το δικό του συμφέρον. Εντάξει, στην Αγγλία η Λίβερπουλ είναι 20-30 βαθμούς μπροστά και το δικαιούται. Όμως, σε χώρες που παίζεται ακόμα το πρωτάθλημα δεν είναι σωστό να λέμε ότι πρέπει να το πάρει αυτός που είναι πρώτος. Θα ήταν άδικο για τις ομάδες που κάνουν όλη αυτή την προσπάθεια και να κριθούν στο τέλος όλα στα χαρτιά».

Μπορεί να δοθεί παράταση και πέραν του Ιουνίου; «Αυτό το πράγμα μπορεί να πάει και παρακάτω, δεν ξέρω τι να σας πω. Το σχέδιο είναι από τον Μάη μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όταν θα ξεκινήσεις χωρίς προπονήσεις και να παίζεις κάθε Τετάρτη – Κυριακή θα είναι επικίνδυνο για την υγεία των παικτών. Και μην ξεχνάτε ότι τον Μάη – Ιούνη θα ανέβει και η θερμοκρασία 40 βαθμούς. Φανταστείτε να παίζεις συνέχεια σε αυτές τις συνθήκες».

Έχεις κάποια συμβουλή εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα; «Μπορεί να γίνει σπαστά. Να παίξεις τη μία βδομάδα δύο παιχνίδια και μετά ένα. Να μπορείς και λίγο να επανέλθεις από τα παιχνίδια. Το χειμώνα μπορείς να το κάνεις αυτό. Γιατί να μην παίζουμε τον Χειμώνα τις Τετάρτες; Παίξαμε Καθαρή Δευτέρα στην Πάφο και έβαλαν το παιχνίδι η ώρα 7:00, αντί στις 3:00. Αφού τον Χειμώνα σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις νωρίς γιατί τα ορίζουν στις 7:00; Γίνονται κάποια πράγματα χωρίς λογική».

Προγραμματίζεις από τώρα τι θα γίνει τη νέα σεζόν στην ομάδα; «Ο προγραμματισμός είναι καθημερινός, αλλά αυτή την στιγμή δεν μιλάμε ποδοσφαιρικά. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, δεν είναι μόνο στην Κύπρο. Η σκέψη μας είναι να περάσει ο κόσμος αυτή τη δυσκολία. Για το ποδόσφαιρο θα τα βρούμε, προέχει να περάσει αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Για τους Ανανίτζε – Νταουσβίλι πότε θα επιστρέψουν; «Εντάξει, τώρα αφού πήγανε είναι σε καραντίνα εκεί δύο βδομάδες. Και να έρθουν πίσω θα μπουν ξανά. Όταν βρεθεί πρόβλημα με όλο αυτό θα δούμε πότε θα επιστρέψουν. Το πρόβλημα με τον Νταουσβίλι ήταν ότι έστειλε την οικογένειά του στη Γεωργία και ήταν μόνος του, δεν μπορούσε να έρθει η οικογένειά του. Ήρθε ο άνθρωπος και μου είπε ότι δεν κοιμάμαι τις νύχτες και τα μικρά παιδιά μου είναι μόνα τους. Δεν μπορούσα να του πω μην πας. Δεν ήταν απλά ότι επιθύμησε την οικογένειά του, δεν είναι τέτοια περίπτωση. Δεν μπορούσα να του το απαγορεύσω. Τι να του έλεγα; Υπάρχει συμβόλαιο και δεν θα φύγεις μείνε εδώ;».

Πώς είναι η κατάσταση στη Γεωργία: «Δεν κυκλοφορεί κανείς. Μόνο στις υπεραγορές και στα φαρμακεία, αλλά η κατάσταση είναι όπως εδώ στην Κύπρο. Δεν βγαίνει και δεν μπαίνει κανείς στη χώρα. Η δική μου άνθρωποι είναι καλά στη Γεωργία, μιλάμε καθημερινά. Έχω και την κόρη μου στην Αγγλία. Εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Για να φανταστείτε παρήγγειλε κάτι μέσω ίντερνετ και της είπαν ότι θα τα πάρει τον Μάη. Ακούς Αγγλία και στο τέλος βλέπεις ότι είναι μόνο βιτρίνα. Μια τεράστια χώρα με τόσους επιστήμονες και λειτουργεί όπως λειτουργεί».

Για την προσπάθεια που έγινε από την αρχή της σεζόν στην Ανόρθωση: «Κάναμε τόση προσπάθεια για εφτά μήνες. Δεν θέλουμε τώρα να απογοητεύσουμε τους εαυτούς μας. Είναι και αυτό που με ανησυχεί, γιατί κάναμε τεράστια προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό από την πρώτη μέρα. Δεν θέλουμε όλο αυτό να χαλάσει με βεβιασμένες κινήσεις».

Για τη δήλωση του μάνατζερ του Ανανίτζε ότι δεν είναι στο μυαλό του η ανανέωση συμβολαίου: «Η συμφωνία ήταν μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν ξέρω, περιμένω και εγώ να μάθω πως θα γίνουν τα πράγματα για το πρωτάθλημα. Καλό να λέμε ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να λέμε θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και δεν μας νοιάζει, γιατί όπως σας είπα είναι επικίνδυνο για τους παίκτες».

Για τις οικονομικές συνθήκες, αφού κάποιες ομάδες λένε ότι δεν μπορούν να είναι συνεπείς: «Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν κάποιοι κανόνες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Να ξοδεύεις αυτά που έχεις. Εδώ στην Κύπρο λειτουργούμε με έξοδα, ενώ δεν έχουμε έσοδα. Οι παίκτες έχουν τα συμβόλαια. Δεν φταίνε οι παίκτες για ότι έγινε. Δεν πρέπει να λες ότι “βρω στην πορεία τα λεφτά”. Πρώτα πρέπει να λες “αν δεν βρω αυτά τα λεφτά τι θα κάνω”».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ