aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚαρδιά κυπελλούχου και πρόκριση… έξι καρατίων!

Καρδιά κυπελλούχου και πρόκριση… έξι καρατίων!

Ο Απόλλωνας δικαιούται από σήμερα να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του φετινού κυπέλλου Coca-Cola. Γιατί; Επειδή κέρδισε πανεύκολα την Ανόρθωση στο Τσίρειο στο πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης με 6-0 και όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε με θαύμα η «Κυρία» δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (3 Μαΐου) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (17:00).

O Απόλλωνας από το ημίχρονο πήρε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο προηγούμενος στο σκορ με 3-0. Κυρίαρχη με όλη τη σημασία της λέξης, η ομάδα του Σωφρόνη Αυουστή, προηγήθηκε στο 13’ με τον Μάγκλιτσα, διπλασίασε το γκολ της ομάδας του ο Σαρδινέρο στο 34’ και στο 37’ ο Βινίσιους διαμόρφωσε το 3-0. Από την άλλη η «Κυρία» παρουσίασε αρκετές αδυναμίες στην οπισθοφυλακή της κάτι που απέναντι σε μία ισχυρή επίθεση όπως αυτή του Απόλλωνα, δεν πρέπει να συμβαίνει.

Αν και άρχισαν ορεξάτα και οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας άρχισε να… δείχνει τα δόντια του και να φανερώνει τις ισχυρές του προθέσεις, ενώ ήταν η ομάδα που διψούσε περισσότερο για το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι η τιμωρία για τα αμυντικά κενά της ομάδας της Αμμοχώστου, ήλθε με την εύστοχη κεφαλιά του Μάγκλιτσα στο 13’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο από δεξιά, ενώ το 2-0 προήλθε με πλασέ του Σαρδινέρο εντός περιοχής, ο οποίος έπειτα από πάσα του Παπουλή, μοίρασε… σακούλες για εμετό με δύο ντρίπλες και είπε «ευχαριστώ» στην άμυνα της Ανόρθωσης.

Τρία λεπτά αργότερα (37’), ο… μίστερ ασίστ του θρύλου της Λεμεσού Πέδρο, εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Βινίσιους αμαρκάριστος με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας δεν ήταν εφησυχασμένος επ’ ουδενί λόγω. Τουναντίον, ήταν καλύτερος και ευτύχισε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο προβάδισμά του, αφού ο Παπουλής στο 54’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Καρλίτος στο 53’), διαμόρφωσε το 4-0. Δεν έφτανε το καρέ τερμάτων, όμως, για τον Απόλλωνα, αφού στο 88’ ο Μακρίδης συνδύασε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από ένα χρόνο και κάτι, με τέρμα, καθώς πέτυχε το 5-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από πάσα του Στυλιανού.

Όοοοχι, όμως, το 5-0 δεν ήταν το αποτέλεσμα για τον αχόρταγο Απόλλωνα. Βλέπετε, υπήρχε και κερασάκι στην τούρτα για τον θρύλο της Λεμεσού, αφού ο Πίεχ στο 90’ + 1 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πέδρο, διαμόρφωσε το 6-0. Και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε καν συντήρηση δυνάμεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι μάταια προσπαθούσαν να μειώσουν στο σκορ, απέναντι σε μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Δείτε πιο κάτω το live και την ταυτότητα της αναμέτρησης:

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Πέδρο, Χ. Κυριάκου, Σατσέτι, Παπουλής (67′ Πίεχ), Σαρδινέρο (82′ Πίττας), Μάγκλιτσα (77′ Μακρίδης).

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλδερόν, Ερέρο, Γιαννούλης, Ολιβέιρα, Βίκτορ, Σιβού, Ράγιος (77′ Οικονομίδης), Μίτροβιτς (39′ Καρλίτος), Καμπρέρα (64′ Άλβες).

Σκόρερ: 13′ Μάγκλιτσα, 34′ Σαρδινέρο, 37′ Βινίσιους, 54′ Παπουλής (πεν.), 88′ Μακρίδης, 90′ + 1 Πίεχ.

Κίτρινες: 38′ Παπουλής, 61′ Χ. Κυριάκου / 29′ Ολιβέιρα, 53′ Καρλίτος, 61′ Ράγιος, 63′ Σιβού.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

Παρατηρητής αγώνα: Τάκης Τσιάκκας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ