aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ' όνομα»

«Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα»

Ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Αμρ Ουάρντα ήταν η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή της ΚΟΠ. Ο Αιγύπτιος τιμωρήθηκε για υβριστικά και/ή αισχρά συνθήματα κατά αντίπαλης ομάδας και η απόφαση άναψε το φιτίλι…

Η Ανόρθωση μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «πρωτάθλημα που δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις». Αν και δεν κατονομάζει, η ομάδα της Αμμοχώστου προφανώς «φωτογραφίζει» παρόμοιο σκηνικό με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΑΕΚ. O Άντρος Καραπατάκης, μετά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, «συνελήφθη» από τον επίσημο τηλεοπτικό πάροχο να εκφωνεί σύνθημα με υβριστικό περιεχόμενο, εντούτοις δεν έσκασε μύτη. Ο πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ, ούτε άκουσε, ούτε είδε! Αντίθετα, στην περίπτωση του Αιγύπτιου υπήρξε άμεσα κινητοποίηση.

Ο αθλητικός δικαστής έχοντας ενώπιόν του οπτικοακουστικό υλικό έκρινε πως o Oυάρντα παραβίασε το άρθρο 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ. Σε απλή… μετάφραση, ο μεσοεπιθετικός της «Κυρίας» τιμωρήθηκε για «προσβλητική ή με οποιοδήποτε τρόπο αντίθετη συμπεριφορά με τους βασικούς κανόνες της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου αισθάνονται αδικημένοι με την απόφαση του Αριστοτέλη Βρυωνίδη, αλλά η διοίκηση και ο Τιμούρ Κετσπάγια μάλλον πρέπει να τραβήξουν λιγάκι το αφτί του Ουάρντα. Η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή σε ρόλο οργανωτή κερκίδας να βρίζει αντίπαλη ομάδα σαφώς δεν είναι η ενδεδειγμένη. Όμως, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με αμοιβή χιλιάδες ευρώ μηνιαίως να δημοσιεύει μήνυμα περί «ψυχολογικών και προσπάθειας να βοηθηθεί ομάδα με λεφτά και διασυνδέσεις».

Η ανάρτηση του Ουάρντα χθες το πρωί διαγράφηκε μερικά λεπτά αργότερα και αφού προφανώς του έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Με τη σεζόν να μπαίνει στην τελική της ευθεία, ο Αιγύπτιος έπαιξε με τη «φωτιά» και δικαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι με τη συμπεριφορά του έβαλε ο ίδιος εμπόδια στην «εκτόξευση» της καριέρας του. Στην επτάμηνη παρουσία του στην Κύπρο, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, δεν έδωσε δικαιώματα, ενώ επιβεβαίωσε την ποιότητά του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Στα 28 του χρόνια ο Ουάρντα ονειρεύεται να παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να αντιληφθεί -έστω και τώρα- ότι επιβάλλεται να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός γιατί στην περίπτωσή του ισχύει η παροιμία που λέει πως «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ