aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚαι να μην «κουτσιήσουν παίκτη» θα πληρώσεις αποζημίωση!

Και να μην «κουτσιήσουν παίκτη» θα πληρώσεις αποζημίωση!

Ο οπαδός δυσκολεύεται να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εν έτει 2023. Δεν θα χωνέψει εύκολα ότι δαπανούνται 100 εκατομμύρια ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή, ούτε και μπορεί να μπει στο πετσί της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας με μετεγγραφές όπως αυτή του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ. Από την οποία ο Πορτογάλος, έως το 2025 θα έχει συνολικές αποδοχές 500 εκατ. ευρώ! Στα μέρη μας, ο οπαδός τρελαίνεται ακόμη περισσότερο με τα ψηλά συμβόλαια, και τα πεταμένα λεφτά στις αποζημιώσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ανόρθωση και ο Νεόφυτος Λάρκου έχουν συμφωνήσει στο ποσό της αποζημίωσης του. Χοντρά – χοντρά, ο πρώην αθλητικός θα αποζημιωθεί με ένα ποσό γύρω στις 90 χιλιάδες ευρώ (σε δύο δόσεις). Δούλεψε και πέντε – έξι μήνες στους οποίους ακριβοπληρώθηκε (λέγεται ότι οι απολαβές του ξεπερνούσαν τις 12 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως), αλλά κάτσε τώρα πείσεις τον Ανορθωσιάτη ότι η δουλειά που έγινε από την αθλητική διεύθυνση και τον προπονητή, στο ξεκίνημα της σεζόν, αξίζει τόσα λεφτά.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν κανόνες. Και δεκαπέντε κακές μετεγγραφές να κάνει ο τεχνικός διευθυντής (και συναινέσουν οι προπονητές), για να τους αποδεσμεύσεις θα πρέπει να τους πληρώσεις. Και να μην «κουτσιήσουν παίκτη», όπως λέμε στην καθομιλουμένη, όταν ο διαζύγιο δεν είναι βελούδινο, οι αποζημιώσεις είναι απαραίτητες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτούνται κατά πόσο υπάρχουν κριτήρια ευθιξίας ή αν λογίζεται ως ηθική η προσέγγιση να οδηγείς τον άλλο στα δικαστήρια, ενώ αποδεδειγμένα τα έχεις κάνει θάλασσα. Η απάντηση εμπερικλείεται στην ατάκα που ακούμε συχνά προεκλογικά: «Το ηθικό είναι νόμιμο, αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ